Nokia aloittaa keskiviikkona 19.8. kasvomaskien jakelun vähävaraisille - Koronavirus - Aamulehti

Myös Nokia aloittaa keskiviikkona kasvomaskien jakelun vähävaraisille – Näissä paikoissa maskeja jaetaan

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittaa kasvomaskien käyttöä muun muassa joukkoliikenteessä. Lähtökohtaisesti jokainen huolehtii itse maskin käytöstä. Kunnat auttavat vähävaraisia jakamalla ilmaisia maskeja.

Nokia alkaa jakaa kangasmaskeja vähävaraisille useissa eri paikoissa. Maskeja jaetaan neljä kappaletta per henkilö.­

18.8.2020 17:16

Aamulehti

Nokian kaupunki aloittaa kasvomaskien jakelun vähävaraisille keskiviikkona 19. elokuuta. Maskeja jaetaan nokialaisille, jotka kokevat, etteivät itse pysty hankkimaan maskeja taloudellisen tilanteensa vuoksi.

Jaettavat maskit ovat pestäviä kangasmaskeja ja niitä annetaan yhdelle ihmiselle neljä kappaletta. Maskin mukana saa käyttöohjeen. Maskeja saa noutaa vain terveenä.

Maskeja jaetaan useassa paikassa. Maanantaista perjantaihin maskeja voi noutaa sosiaalipalvelujen neuvonnasta kello 9–12, Nokian terveysasemalta kello 12–15 ja työllisyyspalvelujen neuvontapisteestä kello 9–15.

Lisäksi maskeja jaetaan vähävaraisille SPR:n toimipisteessä Pirkkalaistorilla maanantaista torstaihin kello 10–16 ja Nokian seurakunnan diakoniatoimistolla tiistaisin kello 10–12.

Maskien jakelu jatkuu toistaiseksi 4. syyskuuta asti. Jakeluajat ja -paikat saattavat muuttua. Jakelussa Nokian kaupunkia auttavat SPR:n Nokian osasto ja Nokian seurakunta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittaa kasvomaskien käyttöä muun muassa joukkoliikenteessä ja muissa tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voi välttää. Kasvomaskia tulisi myös pitää, jos odottaa kotikaranteenissa pääsyä koronatestiin ja joutuu liikkumaan kodin ulkopuolella.

Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti kunnat huolehtivat, että kaikkein heikoimmassa asemassa olevilla on mahdollisuus noudattaa maskisuosituksia. Lähtökohtaisesti jokainen on itse vastuussa maskin käyttämisestä ja maskien hankkimisesta.

Maskien noutopaikat Nokialla

Sosiaalipalvelujen neuvonta (Harjukatu 21), ma–pe kello 9–12.

Terveysasema (Vihnuskatu 3), ma–pe kello 12–15.

Työllisyyspalvelujen neuvontapiste (Nansotalo, Tanhuankatu 2), ma–pe kello 9–15.

SPR (Pirkkalaistori 1, 2. kerros), ma–to kello 10–16.

Nokian seurakunnan diakoniatoimisto (Korkeemäenkatu 20, sisäänkäynti talon takaa), tiistaisin kello 10–12.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?