Pirkanmaalla todettu yksi uusi koronavirustartunta – vain yksittäisiä potilaita sairaalassa - Koronavirus - Aamulehti

Pirkanmaalla todettu yksi uusi koronavirustartunta – vain yksittäisiä potilaita sairaalassa

Tampereen yliopistollinen sairaala tiedottaa Pirkanmaan koronavirustartunnoista kerran vuorokaudessa. ­

5.5.2020 9:15 | Päivitetty 5.5.2020 15:44

Aamulehti

Pirkanmaalla on todettu maanantain aikana yksi uusi koronavirustartunta. Tampereen yliopistollinen sairaala Tays kertoo, että tilanne jatkuu Pirkanmaalla rauhallisena. Tällä hetkellä vain yksittäisiä potilaita on sairaalahoidossa.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin mukaan Pirkanmaalla on todettu nyt yhteensä 215 tautitapausta.

Eilen maanantaina Tays raportoi neljästä uudesta tartunnasta. Vappuviikonloppu oli tartuntatapausten suhteen Pirkanmaalla rauhallinen, sillä maakunnassa todettiin perjantain, lauantain ja sunnuntain aikana yhteensä 4 tartuntaa.

Eniten tartuntoja on todettu Tampereella (130). Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL tilastojen mukaan niitä on todettu myös Kangasalla (13), Nokialla (10), Orivedellä (8), Pirkkalassa (11), Sastamalassa (15), Valkeakoskella (14) ja Ylöjärvellä (11). Mukana ei ole kuntia, joissa on todettu alle 4 tapausta.

Pirkanmaalla testauksen määrää on lisätty merkittävästi. Fimlab kertoi maanantaina, että viime keskiviikkona sen Tampereen-keskuslaboratoriossa analysoitiin 750 koronanäytettä, mikä on tähänastinen ennätys.

Koko maassa 85 uutta tartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Suomessa on todettu yhteensä 5 412 koronavirustartuntaa. Yhteensä uusia tartuntoja todettiin koko Suomessa 85.

Tiistaina THL kertoi kuudesta uudesta koronaviruksen aiheuttamasta kuolemasta. Uudet kuolemantapaukset on kirjattu pääkaupunkiseudulle Hyksin erityisvastuualueelle. Yhteensä viruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Suomessa 246 ihmistä.

Sairaalahoidossa Suomessa on 195 koronapotilasta, joista 48 on tehohoidossa. Niin sairaalahoitoa kuin tehohoitoa tarvitsevien koronapotilaiden määrä on laskenut maanantaista, jolloin sairaalahoidossa oli 195 ihmistä ja heistä 49 tehohoidossa.

Taysin erityisvastuualueella sairaalahoidossa on eilisen tapaan neljä ihmistä. Heistä yksi on THL:n tietojen mukaan tehohoidossa. Taysin erityisvastuualue kattaa Pirkanmaan lisäksi Etelä-Pohjanmaan ja Kanta-Hämeen.

Koronavirus

Suomen ensimmäinen tautitapaus todetaan Kiinan Wuhanista kotoisin olevalla naisella Lapin keskussairaalassa 29. tammikuuta.

Pirkanmaan ensimmäinen koronavirustartunta todetaan keskiviikkona 4. maaliskuuta eli lähes täsmälleen kaksi kuukautta sitten. Tartunta raportoidaan 5.3.

Hallitus ja presidentti toteavat Suomen olevan poikkeusoloissa 16. maaliskuuta. Peruskouluikäisten lasten pitämistä kotona ja etätöitä suositellaan sekä linjataan muun muassa museoiden, teatterien ja kirjastojen sulkemisesta. 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään karanteenia vastaavissa olosuhteissa.

Hallitus esittää eduskunnalle valmiuslain ottamista käyttöön 17. maaliskuuta.

Uusimaa eristetään muusta maasta 28. maaliskuuta. Liikkumisrajoitukset kumotaan 15. huhtikuuta.

Peruskoulut on määrä avata 14. toukokuuta alkaen. Kesäkuun alussa rajoitukset löystyvät entisestään.

Muokattu 5.5. kello 12.00: päivitetty kuntakohtaiset tiedot uusien tietojen perusteella sekä lisätty valtakunnalliset luvut.

Muokattu 5.5. kello 15.42: päivitetty THL:n tuoreet tiedot viruksen aiheuttamista kuolemantapauksista ja sairastuneista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?