VR aloittaa yt-neuvottelut henkilöstönsä lomauttamiseksi - Koronavirus - Aamulehti

Junamatkustajien määrä romahti koronaviruksen takia – VR aloittaa koko henkilöstöään koskevat yt-neuvottelut

VR palauttaa liikenteeseen muun muassa työmatkalaisten suosimia vuoroja Tampereen ja Helsingin välillä.­

17.3. 10:51

Aamulehti

Junamatkustajien määrä on romahtanut Suomen koronavirustilanteen takia.

VR kertoo, että yhtiö joutuu supistamaan omaa kauko- ja lähiliikennettään koronavirustilanteen vaikutusten takia. Yhtiö käynnistää yhteistoimintaneuvottelut koko henkilöstönsä lomauttamiseksi.

Yhtiö kertoo, että lomautukset suunnitellaan toteutettaviksi vaiheittain tämän vuoden aikana. Henkilökohtaiset lomautukset kestäisivät korkeintaan 90 vuorokautta.

VR:n mukaan matkustajamäärät ovat viime päivinä laskeneet kauko- ja lähiliikenteessä jopa 60 prosenttia.

Nyt yhtiö suunnittelee supistavansa junaliikennettä ennakoivasti huhtikuun puolivälistä alkaen.

Supistukset eivät koske tärkeimpiä kauko- ja lähiliikenteen junayhteyksiä. Näin VR pyrkii turvaamaan Suomen sisäiset yhteydet ja varmistaa palvelu kaikilla maantieteellisillä alueilla.

VR kertoo varautuvansa koronaviruksesta sekä veturinkuljettajien käynnissä olevan ylityö- ja vuoronvaihtokiellon aiheuttamiin haittoihin myös tavaraliikenteessä.

Yhtiö kertoi jo aiemmin tiistaina keskeyttävänsä Suomen ja Venäjän välillä liikennöivät Allegro- ja Tolstoi-juna toistaiseksi.

Päätöstään yhtiö perustelee muun muassa Venäjän linjauksella, joka estää ulkomaan kansalaisten pääsyn maahan tiistai-illasta alkaen. Suomessa hallitus linjasi maanantaina, ettei suomalaisten pidä matkustaa ulkomaille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?