Puolustusvoimissa ensimmäinen varussotilaan koronatartunta –Altistuneet asetettu karanteeniin - Koronavirus - Aamulehti

Puolustusvoimissa ensimmäinen varussotilaan koronatartunta –Altistuneet asetettu karanteeniin

Puolustusvoimat tiedotti maanantaina ensimmäisestä varussotilaan koronavirustartunnasta. Sairastuneen varussotilaan toiminta-alue sijoittuu Uudenmaan alueelle.

Yhdeksää Karjalan prikaatissa palvellutta varussotilasta vastaan on nostettu palvelusrikossyytteet. Kuvituskuva.­

16.3.2020 19:20

Puolustusvoimissa on todettu ensimmäinen varmistettu varussotilaan koronavirustartunta. Puolustusvoimien mukaan sairastunut henkilö on Kaartin jääkärirykmentin varussotilas. Kaartin jääkärirykmentin toiminta-alue sijoittuu pääkaupunkiseudulle ja Uudenmaan alueelle.

Varussotilas sairastui viime viikolla urheilukomennuksella ja hakeutui julkiseen terveydenhoitoon. Hän ei palannut varuskuntaan urheilukomennuksen jälkeen ja on toistaiseksi kotihoidossa.

Puolustusvoimat kertoo, että varussotilaan läheisiin on oltu yhteydessä. Hänen kanssaan lähikontaktissa olleet kolme muuta samalla komennuksella ollutta varussotilasta ovat tällä hetkellä kotona ja toistaiseksi oireettomia.

Muut sairastuneen henkilön kanssa kontaktissa olleet varussotilaat on kartoitettu, ja kartoituksen perusteella kymmenen varussotilasta on lähetetty oireettomina kotiin. Lisäksi ne Puolustusvoimien palkattuun henkilökuntaan kuuluvat henkilöt, jotka ovat olleet kontaktissa sairastuneeseen varussotilaaseen, ovat myös kotona ja toistaiseksi oireettomina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?