Korona-avustushakemuksista on hyväksytty suurin osa - Koronavirus - Aamulehti

Tampereen kaupunki on hyväksynyt yli 900 yksinyrittäjien korona-avustushakemusta – tukea hakenut 1 300 yrittäjää

Myönnetty tuki näkyy tilillä keskimäärin 3–4 vuorokauden kuluessa.

Noin 1 300 yksinyrittäjää on hakenut 2 000 euron korona-avustusta Tampereen kaupungilta.­

8.5.2020 21:50

Aamulehti

Noin 1 300 yksinyrittäjää on hakenut Tampereen kaupungilta 2 000 euron korona-avustusta. Tähän mennessä hakemuksista on hyväksytty 910.

Tampereen kaupunki avasi yksinyrittäjien korona-avustuksen sähköisen haun 20. huhtikuuta.

Hakemusten käsittelyaika on kuluneen viikon aikana nopeutunut. Tällä hetkellä voidaan käsitellä edellisenä tai samana päivänä saapuneita hakemuksia.

Tukipäätös tehdään yleensä päivän sisällä hakemuksesta, jos hakemuksen liitteet ovat kunnossa. Hyväksytystä päätöksestä hakija saa tiedon sähköpostilla.

Myönnetty tuki näkyy tilillä keskimäärin 3–4 vuorokauden kuluessa.

– Hakemusten käsittelyssä on päästy hyvään vauhtiin. Jo nyt tulleet yli tuhat hakemusta ja niiden pohjalta tehdyt päätökset osoittavat selvästi, että tuelle on ollut tarvetta, sanoo Tampereen kaupungin kasvupalvelujohtaja Irene Impiö tiedotteessa.

Korona-avustushakemuksia ovat eniten jättäneet parturi-kampaamot, kauneudenhoitoyritykset, terveysalan yritykset ja taksit.

– Jatkoa ajatellen voisi olla hyvä, jos yksinyrittäjät voisivat hakea tukea verkostoitumiseen ja toiminnan kehittämiseen. Jos asia etenee, myös näiden tukien käsittelyyn Tampereella on valmius, sanoo tiedotteessa Tampereen apulaispormestari Jaakko Stenhäll.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?