4 uutta koronatartuntaa Pirkanmaalla, tapauksia yhteensä 105: ”Rauhalliselta vaikuttaa” - Koronavirus - Aamulehti

4 uutta koronatartuntaa Pirkanmaalla, tapauksia yhteensä 105: ”Rauhalliselta vaikuttaa”

Tays kertoi uusista koronatartunnoista Pirkanmaalla.­

1.4.2020 9:50 | Päivitetty 1.4.2020 11:05

Aamulehti

Pirkanmaalla on varmistunut neljä uutta koronavirustartuntaa, kertoo Tampereen yliopistollinen sairaala Tays keskiviikkona aamulla.

Tartuntojen määrä on tällä viikolla ollut maltillinen verrattuna viikonvaihteeseen. Maanantaina tartuntoja ilmoitettiin kolme ja tiistaina neljä. Sen sijaan perjantaina uusia tapauksia oli 10 ja lauantaina 18.

Yhteensä Pirkanmaalla on nyt todettu 105 laboratoriossa testattua tartuntaa. Tays tilastoi kaikki Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella vahvistetut tartunnat.

Ensimmäinen koronavirustartunta varmistui Pirkanmaalla 5. maaliskuuta. Maakunnassa ei ole kerrottu koronaviruksen aiheuttamista kuolemista.

Osastonylilääkäri Jaana Syrjänen Taysin infektioyksiköstä on tyytyväinen tilanteeseen Pirkanmaalla.

– Rauhalliselta vaikuttaa, tartuntojen määrä ei ole ryöpsähtänyt.

Syrjänen kommentoi aiemmin tällä viikolla Aamulehdelle, että virustartuntoja testataan Pirkanmaalla päivittäin 150–200. Määrä on pysytellyt samansuuntaisena.

Hän kuitenkin muistuttaa, ettei voi tietää kokonaislukuja yksityisten yhtiöiden testimääristä.

Kaikki koronasta: Suomessa nyt 1 446 tartuntaa – WHO: Ihmiskunnan pahin kriisi sitten toisen maailmansodan

Tiistaina julkisuuteen tuli työ- ja elinkeinoministeriön muistio, jossa esiteltiin sairaanhoitopiireittäin kuntakohtaisia koronavirustartuntatietoja. Muistio oli ravintoloiden sulkemista koskevan asetuksen perusteluina.

Muistiossa on Pirkanmaasta seuraavat tiedot:

– Pirkanmaalla, jossa on 22 kuntaa, on yhteensä 100 todettua tartuntaa seitsemän kunnan alueella. Kangasalla, Orivedellä, Pirkkalassa, Tampereella ja Valkeakoskella on havaittu useita COVID-19 tapauksia. Pirkanmaalla on maakunnista toiseksi eniten todettuja tartuntoja. Myös oireettomat henkilöt levittävät virusta eikä kaikkia lieväoireisia ole testattu. Tällä hetkellä ei ole tietoa, kuinka suuri osuus maakunnan väestöstä kantaa virusta, tiistaina julkistetussa muistiossa todettiin.

Lisäksi Pirkanmaan kunnista Aamulehden tiedossa on ainakin yksi tartunta Lempäälästä.

Taysin Syrjänen ei kommentoi Pirkanmaan kuntien tartuntatilanteita.

Koko maassa yli 1 400

Suomessa on nyt varmistettuja tautitapauksia nyt 1 446. Luvut ovat peräisin keskiviikkoaamupäivältä 1. huhtikuuta THL:n koronakartasta.

Tiistaina 31. maaliskuuta luku oli 1 384. Uusien tapauksien määrä on noussut 62:lla. Kuolleiden määrä oli ennallaan 17.

Laskusuunta on siis jatkunut. Tiistaina uusien tapauksien määrä oli noussut 71:llä. Sunnuntaina koko maassa todettiin 95 uutta tapausta. Lauantaina uusia tapauksia todettiin peräti 138. Lukema on siis yli puolittunut muutamassa päivässä.

THL:n johtaja Mika Salminen kommentoi keskiviikon tiedotustilaisuudessa, että rajoitukset ovat hidastaneet koronaviruksen leviämistä.

– Olisi ollut odotettavissa, että tapausmäärät kasvavat päivä päivältä eksponentiaalisesti. Voidaan jo aika varmasti sanoa, että rajoitukset ovat selvästi hidastaneet kehitystä. Tämä on tietysti hyvä uutinen. Kiitos kaikille suomalaisille, että rajoituksia noudatetaan, Salminen sanoi.

Testien määrä kasvussa

THL kertoi tiistaina iltapäivällä tehtyjen koronavirustestien määrän kasvusta. Testattuja näytteitä oli tiistain iltapäivän tilanteen mukaan noin 22 600.

Koronavirustestejä voidaan tällä hetkellä tehdä noin 2500 päivässä.

THL:n tiedot perustuvat tartuntatautirekisteriin, minkä vuoksi laboratoriotestien tuloksissa on viiveisiin perustuvaa epätarkkuutta.

Tartuntojen todellinen määrä Suomessa on todennäköisesti ilmoitettua suurempi myös sen vuoksi, että kaikkia lieväoireisia tai oireettomia henkilöitä ei testata.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?