Pirkanmaalla todettu kolme uutta koronavirustartuntaa, kokonaismäärä nyt 140 – näin tartunnat ovat jakautuneet kunnittain Pirkanmaan sisällä - Koronavirus - Aamulehti

Pirkanmaalla todettu kolme uutta koronavirustartuntaa, kokonaismäärä nyt 140 – näin tartunnat ovat jakautuneet kunnittain Pirkanmaan sisällä

Perjantaihin 13. maaliskuuta mennessä Pirkanmaalla on todettu laboratoriotestein yhteensä 17 koronavirustartuntaa. ­

6.4.2020 9:18 | Päivitetty 6.4.2020 15:31

Aamulehti

Pirkanmaalla on todettu maanantaipäivään mennessä kolme uutta koronavirustartuntaa. Tampereen yliopistollinen sairaala Tays kertoo sosiaalisessa mediassa, että tapaukset on todettu sunnuntaina.

Laboratoriossa todettuja tautitapauksia on nyt Pirkanmaalla yhteensä tasan 140. Pirkanmaalla on tällä hetkellä Suomessa toiseksi eniten tartuntoja, jos mitataan ainoastaan tartuntojen määrää. Noin puolet tartunnoista on todettu Uudellamaalla.

Taysin erityisvastuualueella on kuollut yksi ihminen. Sairaalahoidossa on 17 ihmistä, joista kuusi tehohoidossa, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL tiedotti maanantaina.

Väestömäärään suhteutettuna tartuntoja esiintyy kuitenkin Pirkanmaata enemmän ainakin Etelä-Savossa, Keski-Suomessa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa.

Tays muistuttaa Twitterissä, että hoitoon hakeutuminen on aina tärkeää, jos on vakavasti sairas.

Pirkanmaan ensimmäinen koronavirustartunta todettiin 5. maaliskuuta.

Vaikka Pirkanmaan tartuntamäärät ovat olleet toistaiseksi vähäisiä, tilannetta voidaan pitää Pirkanmaalla epidemiana. Suurimmalle osalle tartunnoista on yhä löydetty mahdollinen lähde, mutta yksittäisillä potilailla ei ole pystytty muodostamaan yhteyttä epidemia-alueella matkustamiseen ja muihin tartuntoihin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tietojen mukaan koko maassa on nyt 2 176 todettua koronavirustartuntaa.

THL:n lukujen mukaan Pirkanmaalla olisi 144 tapausta. Lukujen erot johtuvat siitä, että niiden tilastointitapa on erilainen.

Näin tapaukset jakautuvat kunnittain

THL päivitti maanantaina kuntakohtaista listaansa tartunnoista.

Nyt tilasto näyttää seuraavalta: Kangasala 11, Pirkkala 6, Orivesi 6, Ylöjärvi 7, Tampere 84 ja Valkeakoski 12. Lisäksi Keski-Suomen puolella Jämsässä on todettu 8 tapausta. Kaikki Pirkanmaan kunnat, joissa on tartuntoja, eivät näy listalla. THL tilastoi listaan ainoastaan kunnat, joissa on todettu yli 4 tartuntaa.

Listaus päivittyi viimeksi perjantaina. Viikonlopun aikana suurin muutos on tapahtunut Tampereen osalta: uusia tartuntoja todettiin Tampereella 12.

Lisäksi listalle nousivat ensimmäistä kertaa Ylöjärvi ja Orivesi. Pirkkalassa, Kangasalla ja Valkeakoskella todettujen tartuntojen määrä nousi yhdellä.

Pirkanmaalla on THL:n lukujen mukaan todettu yhteensä 144 tartuntaa. Listalla on kuitenkin vain 120 tapausta. Se tarkoittaa sitä, että Pirkanmaalla on useita kuntia, joissa on todettu alle 5 tartuntaa.

Päivitetty 6.4. kello 12.22. Lisätty THL:n tuoreet tiedot kuntakohtaisesta listauksesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?