Pirkanmaalla todettu sunnuntaina 7 uutta koronavirustartuntaa – Suomessa vuorokaudessa 90 uutta tartuntaa ja 3 uutta kuolemantapausta - Koronavirus - Aamulehti

Pirkanmaalla todettu sunnuntaina 7 uutta koronavirustartuntaa – Suomessa vuorokaudessa 90 uutta tartuntaa ja 3 uutta kuolemantapausta

Pirkanmaalla on todettu nyt yhteensä 171 tartuntaa. Koko maassa todettiin vuorokaudessa todettiin THL:n mukaan 90 uutta tapausta ja kolme uutta kuolemantapausta HYKS:in alueella.

Lappu kertoi Taysin vierailijoille, että vierailijoiden määrää on rajoitettu koronavirusepidemian vuoksi.­

13.4.2020 9:36 | Päivitetty 13.4.2020 13:53

Aamulehti

Pirkanmaalla on todettu sunnuntain aikana yhteensä seitsemän uutta koronavirustartuntaa. Asiasta kertoo Pirkanmaan sairaanhoitopiiri. Testaamista on jatkettu läpi pääsiäisen pyhien.

Nyt Pirkanmaalla on todettu yhteensä 171 koronatautitapausta. Koko maassa on THL:n mukaan tähän mennessä todettu 3 064 tapausta. Suomessa koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut 59 ihmistä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilastoista selviää, että suurin osa Pirkanmaan tartunnoista on todettu Tampereella. Jutun lopussa olevasta grafiikassa näkyy, miten tapaukset jakautuvat Pirkanmaan sisällä.

Tampereen yliopistollisen sairaalan eritysvastuualueella sairaalahoitoa tarvitsi maanantaina päivittyneiden tietojen mukaan 14 henkilöä. Taysin erityisvastuualue koostuu Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiireistä. Tays kertoi lauantaina, että Taysissa on ollut ollut vasta yksittäisiä koronapotilaita.

Laboratoriotestein todettujen tapausten määrä on ollut viime viikolla laskussa Pirkanmaalla. Viime viikon aikana tartuntatapauksia raportoitiin 27. Eilen sunnuntaina uusia tapauksia oli vain kaksi.

Testausmääriä on kasvatettu Pirkanmaalla. Pirkanmaalla on THL:n viimeisimpien tietojen mukaan tehty yli 5 200 koronavirustestiä.

Pirkanmaalla tilanne verrattain rauhallinen

THL.n epidemiologi Markku Peltonen jakoi sosiaalisessa mediassa tilastoja siitä, kuinka moni tarvitsee tehohoitoa eri alueilla. Tilastojen mukaan Taysin erityisvastuualueella on ollut väkimäärään suhteutettuna muita vähemmän tehohoitoa vaativia potilaita. Alueella asuu noin 0.9 miljoonaa ihmistä.

Väkimäärään suhteutettuna myös koronaviruksen aiheuttaman muun sairaalahoidon tarve on ollut Taysin erityisvastuualueella pienempää kuin muilla alueilla.

Vaikka Pirkanmaalla on todettu Uudenmaan jälkeen toiseksi eniten tartuntoja, Pirkanmaalla viruksen ilmaantuvuus on väkimäärään suhteutettuna vähäisempää kuin monessa muussa maakunnassa Suomessa.

Pirkanmaalla tehdään väkimäärään suhteutettuna Suomen toiseksi eniten koronavirustestejä. Pirkanmaalla 100 000 asukasta kohden on tehty reilut tuhat testiä. HUS:n alueella 100 000 asukasta kohden testejä on tehty noin 1 300. Esimerkiksi Varsinais-Suomessa luku on noin 640, Vaasassa 435 ja Keski-Suomessa 340.

Tampereen yliopistollisen sairaalan infektioyksikön osastonylilääkäri Jaana Syrjänen kommentoi Aamulehdelle eilen Pirkanmaan tilannetta. Hän arvioi, että tartuntojen määrä voi lähteä nousuun. Tilanteen kehitys riippuu paljon Suomen strategiasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?