Pirkanmaa: Viikko ilman uusia varmennettuja koronavirustartuntoja - Koronavirus - Aamulehti

Pirkanmaalla viikko ilman uusia varmennettuja koronavirustartuntoja – Taysin arki palaamassa normaaliksi

Tampereen yliopistollinen sairaala Tays tiedotti keskiviikkona, ettei tiistain näytteenotoissa varmistunut yhtään uutta koronavirustartuntaa. Ylilääkäri Jaana Syrjäsen mukaan Taysilla on palattu pääosin normaaliin vastaanottotoimintaan.

Pirkanmaalla on vahvistettu tähän mennessä 24 koronatartuntaa.

3.6.2020 9:18 | Päivitetty 3.6.2020 10:48

Aamulehti

Pirkanmaalla ei ole todettu tiistaina yhtään uutta koronavirustartuntaa, vaikka testi otettiin yli 200 ihmiseltä. Asiasta kertoo Tampereen yliopistollinen sairaala Tays.

Kaikkiaan tartuntoja on todettu Pirkanmaalla nyt 241.

Koko Suomessa tartuntoja on yhteensä 6 911. Keskiviikkona Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tiedotti 24 uudesta tartunnasta.

Suomessa on todettu vuorokauden aikana yksi uusi koronaviruskuolema. Kuolemantapaus on kirjattu Helsingin yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueelle. Pirkanmaan tilanne on ennallaan: ketään ei ole sairaalahoidossa. Kuolleiden kokonaismäärä Suomessa on nyt 321.

Pirkanmaan tiistain nollapäivä oli järjestyksessään jo seitsemäs peräkkäinen päivä, kun maakunnassa ei ole varmennettu yhtään uutta koronavirustartuntaa.

Viimeksi Pirkanmaalla todettiin tartuntoja 27. toukokuuta. Silloin uusia tartuntoja todettiin maakunnan alueella neljä.

”Toimintoja on ajettu ylös”

Infektio-osaston ylilääkäri Jaana Syrjänen kertoo, että yliopistosella sairaalalla on palattu pääosin normaaliin vastaanottotoimintaan.

– Pystymme järjestämään infektio-osastolla kiireettömän vastaanoton normaalin kesäajan mukaisesti. Toimintoja on ajettu ylös.

Syrjänen kertoo, että osa ihmisistä empii edelleen vastaanotolle tuloa koronan pelossa.

– Vastaanotolle on turvallista tulla. Toivomme, että perumisia ei koronapelon takia tulisi. Huolehdimme, että tänne on turvallista tulla.

Syrjäsen mukaan on hyvin epätodennäköistä, että valtavia uusia koronapotilasmääriä tulisi äkillisesti. Valmius Taysilta edelleen kuitenkin löytyy, Syrjänen sanoo.

Juttua muokattu 3.6.2020 kello 13.57: Lisätty THL:n luvut.

Juttua muokattu 3.6.2020 kello 10.43 Lisätty Syrjäsen kommentit

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut