Näin ikäihmiset kokevat koronakriisin aiheuttaman yksinäisyyden - Koronavirus - Aamulehti

Helvi Hyttinen, 89, on ollut jo kuusi viikkoa yksin kerrostaloasunnossaan ja kaipaa ystäviään – Näin eristäytyneisyys nyt vaikuttaa ikäihmisiin: "Ilman pojan käyntejä tuntuisi ihan kamalalta"

Hätä kuuluu nyt auttavissa puhelimissa, kun koronakriisi vei ikäihmisiltä arjen rutiinit ja mahdollisuuden tavata muita. Helvi Hyttinen, 89, Olli Borg, 70, Kaarina Lehtonen, 89, sekä useat muut ikäihmiset kertovat, miten he pärjäävät eristyksissä. Milloin omasta tai läheisen voinnista pitää huolestua? Yksinkertainen kysymys voi helpottaa ahdistusta ratkaisevasti.

89-vuotias Helvi Hyttinen viihtyy itsekseen, kunhan hänellä on kirjoja seuranaan. Pitkä eristäytyminen on kuitenkin saanut hänet ikävöimään ystäviään sekä veljeään ja sisartaan. – Tekisi mieli mennä vierailulle heidän luokseen.­

26.4.2020 6:55

Aamulehti

89-vuotiaasta lempääläläisestä Helvi Hyttisestä tuntui ensin vähän vaikealta jäädä koronaepidemian vuoksi kotiin, eikä hänelle tullut mieleenkään, ettei hän voisi mennä apteekkiin. Häntä naurattaa, kun hän kertoo käynnistään.

– Sain apteekkiin porttikiellon. Kyllä he antoivat lääkkeeni, mutta sanoivat, etten saa enää tulla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?