Autoilijoille ja junamatkaajille sakkoja Uudenmaan rajan yli pyrkimisestä - Koronavirus - Aamulehti

Poliisi muistuttaa, ettei pääsiäisen juhlistaminen ole perusteltu syy ylittää Uudenmaan rajaa – 9 autoilijaa ja 2 junamatkustajaa sai jo sakot kiirastorstaina

Poliisi valvoo liikennettä Uudenmaan rajalla tehostetusti pääsiäisenä.

Poliisi valvoi liikennettä Uudenmaan rajalla 28. maaliskuuta.­

10.4.2020 11:54 | Päivitetty 10.4.2020 11:55

Aamulehti

Yli 45 000 ajoneuvoa pyrki Uudenmaan maakuntarajan yli kiirastorstaina. Poliisi ohjasi 283 ajoneuvoa kääntymään takaisin tulosuuntaan. Yhdeksän henkilöä sai valvontapisteillä sakot valmiuslain rikkomisesta.

Poliisi suoritti torstaina valvontaa myös junissa. Yli 830 matkustajasta 20 joutui palaamaan tulosuuntaansa. Kaksi henkilöä sai sakot valmiuslain rikkomisesta.

Ajoneuvoja jouduttiin poliisin mukaan ohjaamaan kääntymään takaisin odotettua enemmän.

”Matkan tarkoitus?” Ajoimme yöllä poliisin tarkastuspisteeseen Uudenmaan rajalla, ja kokemus oli absurdi – näin tarkastus toimii

THL:n pääjohtaja: Uudenmaan rajojen avaaminen lisää koronatapauksia muualla – THL:n rajut budjettileikkaukset hidastivat koronatestaamisen laajentamista

Pääsiäinen ei ole pätevä syy

Ylikomisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisista painottaa tiedotteessa, että Uudeltamaalta ja Uudellemaalle matkustaminen on ehdottomasti kielletty ilman välttämätöntä syytä.

– Liikkumisrajoituksen tavoitteena on koronaviruksen leviämisen estäminen ja kansalaisen suojeleminen, sanoo operaation johtaja, Lehtinen kommentoi.

Poliisi muistuttaa, ettei pääsiäisen juhlistaminen, mökkireissu tai muu vapaa-ajan matkustaminen ole perusteltu syy ylittää Uudenmaan rajaa.

Poliisi valvoo liikennettä maakunnan rajalla tehostetusti. Valvontapisteitä on noin 40.

Poikkeuksellisen hiljaista

Tampereen tieliikennekeskuksesta kerrottiin perjantaiaamuna, että pääsiäisen menoliikenne oli torstai-illan ja varhaisen perjantaiaamun aikana jopa poikkeuksellisen hiljainen.

Tieliikennepäivystäjä Kirsi Salokanto kertoo, että torstaina illalla liikenne oli teillä hiljaisempi kuin tavallisena torstaina. Perjantaina aamulla teillä on kulkenut ainoastaan yksittäisiä autoja.

Salokanto kertoo, että syy vähäisiin liikennemääriin löytyy Uudenmaan rajojen sulkemisesta sekä siitä, että pohjoisen hiihtokeskukset ovat päättäneet kautensa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?