Virroilla ja Ruovedellä poikkeuksellinen koronatestausjärjestely - Koronavirus - Aamulehti

Koronatestiin pääsy olisi vaatinut yli 100 kilometrin ajomatkan kuumeessa – palaute johti Virroilla ja Ruovedellä poikkeukselliseen järjestelyyn

Virroilla ja Ruovedellä toimiva Keiturin Sote sai yhteydenoton työterveyden asiakkaalta, joka olisi lähetetty lähes 40 asteen kuumeessa Tampereelle koronavirusnäytteeseen. Ajomatkaa oli yli 100 kilometriä. Terveydenhuollon käytäntöjä muutettiin niin, että työterveydestä voi nyt hakea lähetteen kunnalliseen näytteenottoon.

Ruovedellä ja Virroilla työterveyden asiakkaat voivat nyt hakea lähetteen Fimlabin näytteisiin. Aiemmin Terveystalon koronanäytteisiin lähdettiin Tampereelle. Kuva on otettu Ruoveden terveyskeskuksesta vuonna 2016.

27.7.2020 17:18 | Päivitetty 28.7.2020 12:42

Aamulehti

Terveystalon työterveyden asiakkaat pääsevät nyt lähetteellä kunnallisiin koronanäytteisiin Virroilla ja Ruovedellä.

Aiemmin työterveyden potilaat on ohjattu näytteenottoon Tampereelle, jossa on Terveystalon Pirkanmaan ainoa näytteenottopiste. Keiturin Sotessa näytteitä ottavat Virtain ja Ruoveden infektiopoliklinikat.

Koronavirustestaus työterveyden kautta

1. Ensisijaisesti varataan puhelinaika Virtain tai Ruoveden työterveyslääkärille Terveystaloon 030 6000. Tällöin covid-19-näyte otetaan virka-aikana Virroilla tai Ruovedellä.

2. Jos työterveyslääkärin vastaanotto ei onnistu Virroilla tai Ruovedellä, yhteyttä voi ottaa työterveyshuollon chat-lääkäripalveluun, joka ohjaa aina näytteenottoon Tampereen Rautatienkadun näytteenottopisteeseen.

3. Jos työterveyshuoltoon ei saa yhteyttä, eikä sairastuneen ole mahdollista mennä Tampereelle näytteenottoon, yhteyden voi ottaa suoraan Keiturin Sote oy:n poliklinikan kiirevastaanottoon 03 485 3600. Tätä numeroa käyttävät myös kaikki ne, jotka eivät ole työterveyden asiakkaita, ja testi otetaan virka-aikana Virroilla tai Ruovedellä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut