Yle: suuret kesätapahtumat kielletään - Koronavirus - Aamulehti

Suuret kesätapahtumat perutaan heinäkuun loppuun asti

Ministerit eivät kommentoineet Säätytalon edustalla neuvottelujen tuloksia.

Ruisrock ilmoitti jo, että festivaali on tältä kesältä peruttu. Ruisrock piti järjestää heinäkuun alussa.

22.4.2020 16:30

Hallitus on päättänyt, että isot tapahtumat ovat kiellettyjä ainakin kesä- ja heinäkuun, mahdollisesti pidempäänkin. Rajaus koskee yli 500 henkilön tapahtumia ja on voimassa 31. heinäkuuta asti. Asiasta kerrottiin jo nyt, jotta tapahtumien järjestäjät voivat varautua asiaan.

Aluehallintovirastot voivat tartuntatautilain perusteella kieltää yleisötilaisuudet korkeintaan kuukaudeksi kerrallaan. Loppukesän ja alkusyksyn tilaisuuksien osalta arviointi tehdään viimeistään kesäkuun alussa.

Hallituksen tiedotteen mukaan epidemian etenemisen hillitsemisessä on Suomessa onnistuttu toistaiseksi hyvin.

Hallitus arvioi, että Suomessa on mahdollista siirtyä asteittain ja hallitusti laajoista yhteiskunnallisista rajoitustoimista tehostettuun epidemian hallintaan. Kaikista rajoitustoimista ei voida kuitenkaan luopua kerralla, sillä tilanne on hallituksen mukaan yhä vakava.

Osana hybridistrategiaa hallitus jatkaa epidemian hallinnassa käytettävän mobiilisovelluksen käyttöönoton valmistelua.

Katso suora lähetys hallituksen tiedotustilaisuudesta kello 19.30:

Valtiosihteeri Martti Hetemäen johtama valmisteluryhmä tekee 1. toukokuuta mennessä suunnitelman rajoitustoimenpiteistä irtaantumiseksi ja siirtymiseksi kohti taudin etenemisen hillinnän seuraavaa vaihetta.

Varhaiskasvatuksen ja koulutuksen osalta päätösten on määrä tulla jo tämän kuun aikana, todennäköisesti ensi viikolla, jotta opetuksen järjestäjät ehtivät varautua mahdollisen lähiopetuksen järjestämiseen.

Näet alta tekstimuotoisen seurannan tiedotustilaisuudesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: