Nokian uimahalli aukeaa uimakoululaisille, seuroille ja vauvauintiin - Koronavirus - Aamulehti

Nokian uimahalli aukeaa uimakoululaisille, seuroille ja vauvauintiin – Kahden viikon päästä halli sulkeutuu taas

Nokian uimahalli aukeaa osittain kahdeksi viikoksi.­

12.5.2020 13:43

Aamulehti

Nokian uimahalli avautuu osittain 1. kesäkuuta alkaen. Hallin ovet pysyvät yhä lukittuina yleisöltä, mutta uimahalliin pääsevät uimaan vauvauimarit, urheilusukeltajat, triathlonseurojen jäsenet, urheiluseura Pyryn uimarit sekä Nokian kaupungin uimakoululaiset.

Ovet ehtivät olla avoinna kaksi viikkoa. 15. kesäkuuta uimahalli sulkeutuu uudelleen kesä- ja huoltotauon ajaksi.

Nokian kaupungin uimahallipalveluvastaava Päivi Utriainen kertoo, että jokaiselle uimahallia käyttävälle ryhmälle annetaan oma vuoro. Seurat vastaavat siitä, ettei niiden vuorolla hallissa ole yli 50:tä henkeä, mikä on kesäkuun alusta lähtien hallituksen asettama enimmäisraja kokoontumisten henkilömäärälle.

Vauvauinnissa paikalla on kerrallaan enintään 20 vauvaa ja vanhempaa.

Uimakouluun pääsevät nyt ne lapset, joiden uimakoulu jäi kesken maaliskuussa koronavirusepidemian alkaessa sekä ne, jotka ehtivät ilmoittautua uimakouluun ja maksaa sen ennen epidemian alkua. Utriainen kertoo, että näitä uimakoululaisia on noin 40.

Uimahallissa ei ole osittaisen aukiolon aikana paikalla lainkaan valvojia.

Nokian uimahalli suljettiin koronavirusepidemian alkaessa maaliskuussa. Työntekijöistä osa on ollut sulun aikana töissä muun muassa kantamassa tavaroita Nokian uuteen kirjastoon sekä kaupungin varikolla.

– Liikuntaneuvoja on tehnyt töitään normaalisti, itse olen ollut etätöissä suunnittelemassa muun muassa ensi talven vuorolistaa. Määräaikaisista työntekijöistä monen työsuhde on ehtinyt päättyä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?