Koronavirus: Taysissa alkaa poikkeuksellinen covid-19-lääketutkimus - Koronavirus - Aamulehti

Tässä voisi olla toimiva lääke koronapotilaille, ja nyt sitä testataan Tampereella – ”Sitä on helppo valmistaa, ja se on halpaa”

Tays oli ensimmäinen suomalainen sairaala, joka ilmoittautui mukaan Maailman terveysjärjestön WHO:n maailmanlaajuiseen tutkimukseen. Hankkeessa selvitetään, auttaako joku jo olemassa olevista lääkkeistä uuden koronaviruksen aiheuttaman covid-19-taudin hoidossa. Taysin päätutkijat Marjatta Sinisalo ja Jarno Rutanen ovat olleet alusta saakka mukana kehittämässä hankkeen Suomen osuutta.

Taysin reumalääkäri Jarno Rutanen ja hematologi eli veritautilääkäri Marjatta Sinisalo ovat käynnistäneet kokeellista lääketutkimusta Taysissa pikavauhtia. Viimeiset viilaukset lupahakemuksiin tehtiin viime viikolla, ja tutkimukset toivotaan saatavan alkuun mahdollisimman pian toukokuun aikana.

29.4.2020 6:15 | Päivitetty 29.4.2020 9:44

Aamulehti

Taysissa Tampereella päästään aloittamaan koronapotilaille suunnattu lääketutkimus mahdollisesti jo toukokuun alkupuolella. Tuolloin sairaalahoitoon joutuneet koronaviruspotilaat voivat halutessaan ottaa toista kahdesta tutkimuslääkkeestä.

Kahdeksan sairaalaa

Tampereen yliopistollinen sairaala Tays.

Kanta-Hämeen keskussairaala (Hämeenlinna).

Satasairaala (Pori).

Oulun yliopistollinen sairaala.

Kuopion yliopistollinen sairaala.

Etelä-Savon keskussairaala (Mikkeli).

Etelä-Pohjanmaan keskussairaala (Seinäjoki).

Hyvinkään sairaala.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: