Tredussa kaksi tartuntaa Tampereella, yksi ryhmä karanteeniin - Koronavirus - Aamulehti

Tredun Sammonkadun ja Ylöjärven toimipisteissä koronatartuntoja – 20 opiskelijaa ja viisi henkilökuntaan kuuluvaa karanteeniin

Sammonkadun toimipisteessä astuu välittömästi voimaan maskinkäyttösuositus kahden viikon ajaksi Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän linjauksen mukaisesti.

Tredun Sammonkadun toimipiste kuvattiin remontin keskellä vuonna 2016.­

6.11.2020 13:45 | Päivitetty 6.11.2020 16:22

Aamulehti

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Sammonkadun toimipisteessä on todettu kaksi koronatartuntaa. Oppilaitos tiedottaa asiasta verkkosivuillaan.

Taysin Infektioyksikkö ja Tampereen kaupungin infektioiden torjuntayksikkö selvittävät altistuneita, joihin otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä. Altistuneet asetetaan 10 päivän karanteeniin.

Tredun koulutusjohtaja Regina Blom kertoi perjantaina kello 13 jälkeen, että kriisiryhmän palaveri oli juuri kesken ja altistuneiden kartoitus käynnissä.

– Ilmeisesti kyseessä on yksi ryhmä liiketoiminnan perustutkinnon opiskelijoita.

Blom tarkensi tekstiviestitse kello 14.30, että altistuneita opiskelijoita on noin 20 ja henkilökuntaan kuuluvia viisi.

Henkilökunnan karanteeni ei tule vaikuttamaan opetukseen.

Tredussa on käytössä opetuksessa hybridimalli, jolloin opiskelijat vuorottelevat etäopetuksen ja pienryhmissä opiskelun välillä.

– Sinänsä nyt on hyvä tilanne, että tämä ryhmä on ollut etäopetuksessa tiistaista alkaen suunnitelman mukaan, vaikka silloin ei vielä tiedetty altistumisesta, Blom kertoo.

Sammonkadun toimipisteessä astuu välittömästi voimaan kahden viikon ajaksi Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän linjauksen mukaisesti maskinkäyttösuositus oppilaitoksen tiloissa oleskellessa.

Tartunta myös Ylöjärvellä

Tredu tiedotti perjantaina iltapäivällä, että myös sen Ylöjärven Pallotien toimipisteessä on todettu koronatartunta.

Taysin Infektioyksikkö selvittää altistuneita, ja heihin otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä. Altistuneet asetetaan 10 päivän karanteeniin.

Lisäksi Pallotien toimipisteeseen astuu voimaan kahden viikon ajaksi maskinkäyttösuositus.

Oppilaitos sijaitsee Tampereella osoitteessa Sammonkatu 45.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?