Pirkanmaalla tällä viikolla 101 uutta koronavirustartuntaa - Koronavirus - Aamulehti

Tällä viikolla Pirkanmaalla raportoitiin 101 uutta koronavirustartuntaa, viikonlopun aikana tietoon tuli uusia altistumisia – näissä paikoissa altistumisia on todettu

Pirkanmaan alueella on tullut kuluvan viikon aikana ilmi lukuisia korona-altistumisia. Tapauksia on tullut ilmi esimerkiksi kouluissa, päiväkodeissa, kahvilassa ja terveysasemalla.

Samassa koulussa oli vastaava altistuminen syyskuun loppupuolella.­

30.10.2020 15:02 | Päivitetty 1.11.2020 16:15

Aamulehti

Tampereen yliopistollinen sairaala (Tays) tiedotti lauantaina 23 uudesta koronavirustartunnasta, jotka on varmistettu perjantain 30. lokakuuta aikana. Kyseessä on syksyn toiseksi korkein lukema.

23 uutta tartuntaa on myös koko vuoden toiseksi korkein päivittäinen luku, sillä vasta syksyllä on testattu runsaasti myös lieväoireisia. Keväällä testaus oli vähäisempää.

Fimlab testasi perjantain aikana 1 091 koronavirustestiä, joista 23 positiivista tulosta löytyivät.

Tays muistutti tviitissään, että koronatestiin kannattaa mennä viikonloppuna ja pyhäpäivinäkin, jos saa infektio-oireita. Aiemmin Taysin infektioyksiön erikoislääkäri Janne Laine kommentoi Aamulehdelle, että testausmäärät tavallisesti hieman nousevat viikonloppuisin, kun ihmiset hakeutuva testeihin.

Viikon aikana Pirkanmaan alueella on todettu 101 uutta tartuntaa. Tartuntoja on kaikkiaan 759.

Sunnuntaina tieto altistumisista Nokian lukiossa

Nokian lukiossa on todettu mahdollisia altistumisia koronalle. Nokian kaupunki tiedotti asiasta sunnuntaina. Asianomaiset on kontaktoitu ja asetettu karanteeniin. Muiden osalta koulu jatkuu lähiopetuksena, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Taysin infektioyksikön kanssa tehdyn varotoimenpidearvion perusteella Nokian lukioon annetaan vahva maskinkäyttösuositus toistaiseksi.

Altistumisia Savosenmäen koulussa ja Kuuselan päiväkodissa

Tampereen Kuuselan päiväkodissa on tapahtunut altistuminen koronalle tällä viikolla. Aamulehden tietojen mukaan päiväkoti suljettaisiin ensi viikoksi. Päiväkoti ei ole tiedottanut asiasta.

Kuuselan päiväkodin johtaja Päivi Rautiola ei kommentoinut päiväkodin mahdollista sulkemista lauantai-iltana Aamulehdelle.

Lisäksi Mänttä-Vilppula kertoi lauantaina, että Savosenmäen koulussa on todettu koronavirustartunta. Hallintoylilääkäri Tarja Marjamäen mukaan tieto tartunnasta saatiin lauantaina ja jälijtystyö tilanteen selvittämiseksi sekä altistuneiden jäljittämiseksi alkoi lauantaiaamuna.

Lauantaina tietoon tullut Savosenmäen koulun tartuntaketju oli jäljitetty ja altistuneet asetettu karanteeniin. Uusia koronavirustartuntoja on kaupungissa todettu kaksi, joista toinen liittyy aikaisempaa tartuntaketjuun ja toinen Savosenmäen kouluun.

Mänttä-Vilppulan kaupungin alueella asuvia on karanteeniin määrättynä tällä hetkellä yhteensä 48 henkilöä, joista 46 liittyy Savosenmäen kouluun. Savosenmäen koulussa etäopetukseen siirtyy maanantaista lähtien kolme opetusryhmää. Toiminta koulussa jatkuu näiden toimenpiteiden jälkeen muuten normaalisti.

Perjantaina 50 karanteeniin Suupanniityn koulussa

Ainakin yli 70 henkilöä on asetettu perjantaina karanteeniin sen jälkeen, kun Pirkanmaan alueen kouluissa ja ja yhdessä päiväkodissa on tullut tietoon mahdollisia korona-altistumisia.

Esimerkiksi Pirkkalan Suupanniityn koulussa koronavirustapauksen vuoksi yhteensä 50 Suupanniityn koulun oppilasta ja työntekijää asetettiin perjantaina altistumisen vuoksi karanteeniin. Terveydenhuollon henkilöstö ilmoittaa altistuneille karanteenista tartuntatautilain mukaisesti.

Pirkkalan tartuntataudeista vastaava lääkäri Satu Sutinen kertoi perjantaina Aamulehdelle, että kaikki altistuneet on tavoitettu.

– Osa altistuneista on ollut perjantaina aamupäivällä koulussa, mutta lähetetty kesken päivän pois. Osa on ollut koko päivän pois. Kun altistumisia on tarkennettu, niin loputkin on lähetetty kotiin.

Altistuneet ovat yläkouluikäisiä oppilaita. Mukana on myös muutama henkilökuntaan kuuluva.

Kaikki altistumiset ovat Sutisen mukaan tapahtuneet alkuviikolla koulussa, eikä koronatartuntaan epäillä liittyvän altistumisia koulun ulkopuolella.

Muiden koulu jatkuu normaalisti

Maanantaista 2. marraskuuta lähtien karanteeniin määrättyjen oppilaiden opetus toteutetaan erityisillä opetusjärjestelyillä, pääsääntöisesti etäopetuksena. Karanteenin päätyttyä oppilaat ja työntekijät palaavat normaaliin koulutyöhön.

Suupanniityn koulu ilmoittaa etäopetukseen siirtymisestä Wilma-viestillä niille, joita asia koskee.

Muut Suupanniityn koulun oppilaat ja opettajat jatkavat koulutyötä normaaliin tapaan.

Samassa koulussa oli syyskuun loppupuolella karanteenissa 52 oppilasta ja henkilökunnan jäsentä koronatapauksen vuoksi.

Pirkkalan pormestari Marko Jarva ei osaa arvioida sitä, voiko altistuneiden määrä vielä kasvaa.

Jarva sanoo, että siirtyminen siirtyminen etäopetukseen sujui nopeasti ja joustavasti, sillä valmius tämän tyyppisiin nopeisiin opetuksen muutoksiin on Pirkkalassa hyvä.

– Saimme keväällä jo tätä harjoitella, joten nyt kaikki on helpompaa, kun prosessit etäopetuksen kannalta on hiottu kuntoon.

Koronatapaukset myös Tampereen konservatoriossa, Tykissä ja Talvitien päiväkodissa

Myös Tampereen konservatorio tiedotti perjantaina, että oppilaitoksessa on todettu koronavirustartunta. Konservatorio kertoo tiedotteessaan, että altistuneet on jäljitetty ja heidät on asetettu karanteeniin.

Tampereen konservatorion hallintopäällikkö Lauri Rantala kertoo Aamulehdelle, että tieto tartunnasta tuli torstai-iltana ja perjantaina aamupäivällä kaikki altistuneet oli tavoitettu. Rantalan mukaan karanteeniin on määrätty viisi henkilöä.

Myös Tampereen yhteiskoulun lukiossa useita henkilöitä on altistunut koronavirukselle. Tykin rehtori Tuija Flinck kertoo Aamulehdelle, että tieto mahdollisesta altistumisesta tuli perjantaina. Karanteeniin on asetettu 17 henkilöä.

Perjantaina myös Tampereen Härmälässä sijaitseva Talvitien päiväkoti on tiedottanut vanhemmille päiväkodissa tapahtuneesta korona-altistuksesta.

Päiväkoti kertoo, että sairastuneen kanssa lähikontaktissa olleet lapset ja henkilökunta on asetettu karanteeniin.

Tilat, joissa sairastunut on ollut, on poistettu käytöstä ja ne tullaan siivoamaan alkuviikosta. Päiväkodin viestin mukaan varhaiskasvatus jatkuu normaaliin tapaan Talvitien päiväkodin tiloissa.

Korona-altistumisia tullut ilmi pitkin viikkoa

Pirkanmaan alueella on tullut kuluvan viikon aikana julki myös useita muita tartuntoja ja altistumisia esimerkiksi koulu- ja päiväkotimaailmassa.

Keskiviikkona Nokian kaupunki tiedotti, että Orvokin päiväkodissa on todettu mahdollisia altistumisia, jonka seurauksena osa päiväkodin lapsista ja henkilökunnasta asetettiin karanteeniin kymmeneksi päiväksi.

Kaikkiaan karanteeniin asetettuja on noin 50 henkilöä. Ylitolva oli keskiviikkona vaitonainen siitä, mistä päiväkodin mahdollinen altistumisketju on saanut alkunsa tai onko jollain päiväkodin lapsista tai henkilökunnan jäsenistä todettu koronavirustartunta.

Korona-altistumisepäily Orvokin päiväkodissa Nokialla – noin 50 lasta ja henkilökunnan jäsentä karanteeniin

Torstaina illalla Nokian kaupunki kertoi, että myös Nokian Harjuniityn koulun oppilaita on mahdollisesti altistunut koronaviruksella. Nokian johtava ylilääkäri Katja Ylitolva ei kommentoinut koronavirukselle mahdollisesti altistuneiden määrää, mutta totesi kyseessä olevan pieni joukko.

Nokian Harjuniityn koulun oppilaita altistunut mahdollisesti koronavirukselle

Mahdollisia altistumisia on tullut viikolla ilmi myös Hervannan terveysasemalla, jossa maanantaina 26. lokakuuta kello 12.30– 13.30 välisenä aikana asioineet henkilöt ovat voineet altistua koronavirustartunnalle.

Hervannan terveysasemalla maanantaina asioineet ovat voineet altistua koronavirustartunnalle

Tamperelaiskahvilassa lauantaina asioineet saattaneet altistua koronavirukselle

Torstaina Tampereen yliopistollinen sairaala tiedotti myös mahdollisesta altistumisesta Tampereen keskustassa. Tays kertoi, että Ojakadulla sijaitsevassa Vohvelikahvilassa lauantaina 24. lokakuuta kello 16.10–17 välisenä aikana asioineet ovat saattaneet altistua koronavirukselle.

Tamperelainen Matleena Salo, 13, jäi karanteeniin heti, kun hänen ystävänsä sai koronatartunnan – virallista määräystä sai odottaa useita päiviä

Taysin erityisvastuualueella yksi uusi koronaan liittyvä kuolema – Pirkanmaalla on todettu 15 uutta tartuntaa, näin tartunnat jakautuvat kunnittain

Juttua päivitetty 31.10.2020 kello 16.48. Lisätty tieto Mänttä-Vilppulan tartunnasta.

Juttua päivitetty 31.10.2020 kello 22.16. Lisätty tieto Kuuselan päiväkodin altistumisesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?