Katso tästä, ketkä saavat nyt neljännen koronarokotteen Pirkanmaalla ja millä aikataululla – Kaikki kunnat listattuna

Kävimme läpi Pirkanmaan kunnat. Näin ne antavat nyt neljänsiä koronarokotuksia asukkailleen.

Tampereen Hatanpään sairaalassa jaettiin walk in -koronarokotuksia Fimlabin laboratorion tiloissa torstaina 28. heinäkuuta. Ajanvarauksella toimivat sekä walk in -rokotukset siirtyvät laboratorion tiloista Hatanpään sairaalan C-rakennuksen rokotusyksikköön 1. elokuuta.

30.7. 5:30

Aamulehti

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee, että kunnat tarjoaisivat neljänsiä koronarokoteannoksia heinäkuussa tai viimeistään 1. elokuuta alkaen portaittain tietyille väestöryhmille. Ryhmät ovat 70–79-vuotiaat, riskiryhmiin kuuluvat 18–69-vuotiaat sekä 60–69-vuotiaat.

Neljännen rokotteen voi ottaa, jos kuuluu edellä mainittuihin ryhmiin ja kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Neljättä rokotetta ei tarvita, jos on saanut jo kolme rokotetta ja sairastanut koronan.

THL on jo aiemmin suositellut neljättä annosta niille 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt, 80 vuotta täyttäneille, iäkkäille hoivakodeissa asuville, riskiryhmiin kuuluville 70–79-vuotiaille sekä niille iäkkäille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä tai jotka eivät pärjää yksin kotona.

Kokosimme Pirkanmaan kunnista tiedot siitä, ketkä ovat nyt rokotevuorossa neljänteen rokotukseen ja miten rokotteita annetaan. Tilanne voi muuttua, joten rokotusten etenemistä kannattaa seurata kuntien verkkosivuilta.

Näin Pirkanmaan kunnat nyt rokottavat

Akaa ja Urjala

Neljännen rokotteen voivat saada nyt kaikki 70 vuotta täyttäneet. 18–69-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien sekä 60–69-vuotiaiden rokotusten käynnistymisestä tiedotetaan elokuussa.

Hämeenkyrö

Neljäs annos tarjotaan voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille, riskiryhmiin kuuluville 18–69-vuotiaille sekä kaikille 60 vuotta täyttäneille.

Ikaalinen

Neljänsiä rokotteita suositellaan 18–59-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville, niille 12–17-vuotiaille, joilla on voimakas immuunipuute sekä kaikille yli 60-vuotiaille.

Juupajoki ja Mänttä-Vilppula

Neljänsiä annoksia annetaan 70–79-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville.

Lue lisää: Ruuhkaa odotettavissa: THL:n suositus toi 1,4 miljoonaa ihmistä neljännen korona­rokotteen saajien listalle – Tampereella vuorossa 70–79-vuotiaat

Kangasala ja Pälkäne

Neljänsiä rokotuksia annetaan voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille, kaikille 70 vuotta täyttäneille ja hoivakodeissa asuville iäkkäille ihmisille.

Kihniö ja Parkano

Neljänsiä annoksia annetaan voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille, 70–79-vuotiaille ja riskiryhmiin kuuluville 18–69-vuotiaille. Niiden 60–69-vuotiaiden, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, rokotukset alkavat elokuussa viimeistään 15. päivänä.

Kuhmoinen

Aikoja voivat varata 70–79-vuotiaat, ja heidät rokotetaan elokuun alussa. Myöhemmin sen jälkeen vuoroon tulevat riskiryhmiin kuuluvat 18–69-vuotiaat sekä 60–69-vuotiaat.

Lempäälä

Sähköisesti varattavat rokotusajat on tarkoitettu nyt ensisijaisesti 70–79-vuotiaille. Riskiryhmiin kuuluvat 18–69-vuotiaat ja yli 60-vuotiaat voivat varata sähköisesti ajan 1. elokuuta lähtien. Aikoja voi varata myös puhelimitse.

Ilman ajanvarausta toimivat walk in -päivät järjestetään 6. ja 20. elokuuta sekä 3. syyskuuta.

Nokia

Neljänsien annoksien antaminen 70–79-vuotiaille on jo aloitettu. Ne 18–69-vuotiaat, jotka kuuluvat riskiryhmiin, voivat saada rokotuksen 3. elokuuta alkaen. 60–69-vuotiaat saavat 17. elokuuta alkaen.

Tampereella neljännen koronarokotteen saavat kaikki 70 vuotta täyttäneet ja 12 vuotta täyttäneet immuunipuutteiset henkilöt. Viidettä annosta suositellaan 12 vuotta täyttäneille immuunipuutteisille, kun neljännestä annoksesta on kulunut vähintään neljä kuukautta.

Orivesi ja Tampere

Neljänsien rokotusten jako on alkanut 70–79-vuotiaista henkilöistä, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin. 1. elokuuta siirrytään rokottamaan 18–69-vuotiaita lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvia ja 15. elokuuta 60 vuotta täyttäneitä riskiryhmiin kuulumattomia. Yli 60-vuotiaat voivat varata ajan jo nyt.

Tampereen Hatanpään koronarokotuspiste siirtyy maanantaista 1. elokuuta alkaen Hatanpään laboratorion tiloista Hatanpään sairaalan C-rakennuksen rokotusyksikköön osoitteessa Hatanpäänkatu 24. Hatanpään walk in -linja jatkaa toimintaansa arkisin. Lisäksi varattavia rokotusaikoja on avattu lisää. Hatanpään rokotusyksikön lisäksi rokotuksia saa myös terveysasemilta ajanvarauksella.

Hatanpään rokotusyksikön walk in -linjan aukioloajat:

  • Maanantaisin kello 8–14.30

  • Tiistaisin ja keskiviikkoisin kello 11–18

  • Torstaisin ja perjantaisin kello 8–14.30

Lue lisää: Koronarokotuspiste siirtyy Tampereen Hatanpäällä uusiin tiloihin

Lue lisää: Tampereella aloitetaan neljännet korona­rokotukset – Hatanpäälle avautuu walk in -rokotuspiste

Pirkkala

Neljänsiä rokotteita annetaan 1. elokuuta alkaen yli 70-vuotiaille, 8. elokuuta lähtien 18 vuotta täyttäneille riskiryhmäläisille ja 22. elokuuta lähtien yli 60-vuotiaille.

Punkalaidun ja Sastamala

Neljännen rokotteen voivat saada ne 12 vuotta täyttäneet, joilla on voimakas immuunipuutos, iäkkäiden hoivakodeissa asuvat ja 70 vuotta täyttäneet. Rokotuksia annetaan 11. elokuuta lähtien myös 18 vuotta täyttäneille riskiryhmäläisille ja 60 vuotta täyttäneille.

Ruovesi ja Virrat

Neljänsiä rokotteita annetaan portaittain alkaen henkilöstä, jolla on suurin riski vakavalle tautimuodolle. Ensisijalla ovat 70–79-vuotiaat, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin. Sitten tulevat 18–69-vuotiaat lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat ja 60–69-vuotiaat riskiryhmiin kuulumattomat. Kaikki edellä mainitut voivat varata rokotusajan. Rokotukset on jo aloitettu.

Valkeakoski

Neljänsiä annoksia annetaan porrastetusti. Rokotusaikoja voivat varata 70 vuotta täyttäneet sekä riskiryhmiin kuuluvat 18–69-vuotiaat. Myöhemmin vuorossa ovat 60–69-vuotiaat, jotka eivät kuulu riskiryhmiin. Neljänsiä rokotteita suositellaan myös 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on vakavasti heikentynyt.

Aikoja on varattavissa rajoitetusti, ja ajanvaraus voidaan sulkea tilapäisesti henkilökunnan vähyyden vuoksi.

Vesilahti

Neljänsiä rokotteita jaetaan yli 70-vuotiaille 8. elokuuta lähtien, yli 18-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville 15. elokuuta lähtien ja yli 60-vuotiaille 22. elokuuta lähtien.

Ylöjärvi

Neljännen rokotusajan voivat varata kaikki 70 vuotta täyttäneet ja immuunipuutteiset 12 vuotta täyttäneet.

Mitä?

Näitä valmisteita annetaan neljäntenä annoksena

Millään koronarokotteilla ei ole neljänsiin annoksiin vielä myyntilupia. Vain mRNA-rokotteista on kertynyt käyttökokemusta neljänsinä annoksina, joten THL suosittelee antamaan ensisijaisesti niitä.

Voimakkaasti immuunipuutteisille annetaan ensisijaisesti kokonainen annos Biontech-Pfizerin Comirnatya tai Modernan Spikevaxia.

Alle 30-vuotiaille miehille ja pojille annetaan vain Comirnatya.

Muille tehosteannoksena käytetään kokonainen annos Comirnatya tai puolikas Spikevaxia.

Neljäntenä annoksena voidaan antaa myös kokonainen annos Nuvaxovid-rokotetta tai 65 vuotta täyttäneille kokonainen annos Janssenin Jcovden-rokotetta.

Lähde: THL

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut