Pirkanmaan koronanyrkki suosittelee kasvomaskin käyttöä kaikilla peruskoulun ja toisen asteen luokka-asteilla - Koronainfo - Aamulehti

Pirkanmaan koronanyrkki suosittelee kasvomaskin käyttöä kaikilla peruskoulun ja toisen asteen luokka-asteilla

Vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten harrastustoiminta ja nuorisotilojen ohjattu toiminta voivat jatkua, mutta urheilulajien kilpailutoimintaa ei suositella tammikuun aikana.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä tiedotti uusista suosituksista ja rajoituksista tiistaina.

11.1. 15:19

Aamulehti

Koronan ilmaantuvuus on Pirkanmaalla edelleen kasvussa, kertoo Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä tiedotteessa. Sairaalahoidon kuormitus on koko maassa kasvanut jyrkästi, mutta tehohoidon tarve on pysynyt melko vakaana. Taysin vuodeosastoilla on nyt 35 koronapotilasta ja teholla kuusi potilasta.

Koronan ilmaantuvuus oli viime viikon päättyessä Pirkanmaan sairaanhoitopiriin alueella 1 308 tartuntaa 100 000 asukasta kohden kahden viikon ajalta. Testeistä jo yli 40 prosenttia on positiivisia, ja osuus on koronanyrkin mukaan voimakkaassa nousussa. Nyrkin mukaan nykyisessä epidemiatilanteessa tartunnanjäljityksessä ei ole enää mahdollista hallita tartuntaketjuja.

Lue lisää: Suora lähetys kello 15.30: Saavatko lasten ja nuorten harrastukset jatkua Pirkanmaalla? Katso, miten koronanyrkki linjaa

Pirkanmaalla on jo käytössä pääosa sosiaali- ja terveysministeriön (STM) ohjauskirjeessä 11. tammikuuta suositelluista toimenpiteistä.

Aluehallintoviraston rajoitukset tilojen käytöstä ovat voimassa 8.–21. tammikuuta. Vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten harrastustoiminta ja nuorisotilojen ohjattu toiminta voivat koronanyrkin mukaan jatkua, mutta urheilulajien kilpailutoimintaa ei suositella tammikuun aikana. Harrastuksissa suositellaan toimintaa pienryhmissä.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä eli koronanyrkki suositteli tiistaina kirurgisten kasvomaskien käyttöä kaikilla peruskoulun ja toisen asteen luokka-asteilla koulun sisätiloissa ja koulukuljetuksissa.

Pandemiaohjausryhmä suosittelee myös yksityistilaisuuksien rajaamista korkeintaan kymmeneen henkilöön.

Tilanne Pirkanmaalla

Tartuntojen lähteistä saadaan selville varmuudella enää vain kymmenisen prosenttia. Pirkanmaan tartuntatautilääkärit käsittelevät jäljitystyön linjauksia keskiviikkona.

Koronanilmaantuvuus oli viime viikon päätyttyä Pirkanmaan sairaanhoitopiriin alueella 1 308 tartuntaa 100 000 asukasta kohden kahden viikon ajalta. Testeistä jo yli 40 prosenttia on positiivisia ja osuus on voimakkaassa nousussa.

Yhden koronarokotteen saaneita on Pirkanmaalla 88,6 prosenttia, kaksi roktoetta saaneita 84,7 prosenttia ja kolme rokotetta saaneita 28,9 prosenttia yli 12-vuotiaista.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut