Pirkanmaalla siirrytään etäopetukseen yläkouluissa ja toisella asteella – näin suositukset muuttuvat - Koronainfo - Aamulehti

Pirkanmaalla siirrytään etäopetukseen yläkouluissa ja toisella asteella – näin suositukset muuttuvat

3.3. 13:59

Aamulehti

Pirkanmaan koronanyrkki eli alueellinen pandemiaohjausryhmä on 3.3.2021 linjannut, että alueella suositellaan siirryttäväksi etäopetukseen perusopetuksen 7.–9. -luokilla ja toisella asteella 8.–28.3.2021 väliseksi ajaksi erityisen tuen oppilaita lukuun ottamatta.

Korkeakoulut ja yliopistot jatkavat kevätkauden etäopetuksessa lukuun ottamatta pakollisia lähiharjoituksia- ja töitä.

Lisäksi Pirkanmaalla suositellaan suljettavaksi 8.–28.3.2021

  • Nuorisotilat, lukuun ottamatta 2008 syntyneitä ja sitä nuorempia yleisiä turvaohjeita noudattaen. Lääkinnällinen tai vastaava kuntoutus on kuitenkin mahdollista.

  • Vapaan sivistyksen opetustoiminnan kansalais- ja työväenopistot sekä taiteen perusopetuksen ryhmät ovat suljettuina, ellei opetusta voida toteuttaa etäopetuksena. Opetusryhmiä voi toteuttaa 2008 syntyneille ja sitä nuoremmille yleisin turvaohjein ja 2007–2002 syntyneille, mikäli opetus voidaan toteuttaa OKM:n/THL:n turvaohjein.

  • Kylpylät ja yleiset saunat

  • Kirjastot (pois lukien esteettömän lähipalvelun välttämättömät toimet, mahdollista nopea materiaalin nouto ja palautus)

  • Museot

  • Kauppakeskusten yleiset oleskelutilat

  • Huvipuistot ja sisäleikkipuistot

Yksityistilaisuuksissa on enintään kuuden hengen henkilömääräsuositus ajalla 8.- 28.3.2021. Julkisten tilaisuuksien kokoontumisrajoitukseksi esitetään Aville niin ikään kuuden henkilön rajoitusta.

Pirkanmaalla on myös voimassa laaja maskisuositus sekä yleinen etätyösuositus, jolloin kriittiset lähipalvelut on kuitenkin asiakkaille turvattava.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?