Aamulehti selvitti jokaisen Pirkanmaan kunnan aikataulun - Koronainfo - Aamulehti

Lue tästä, milloin on sinun ja läheistesi vuoro saada koronarokote – Aamulehti selvitti jokaisesta Pirkanmaan kunnasta kaiken, mitä rokotusaikatauluista nyt tiedetään

Koronarokotusten aikataulu herättää tällä hetkellä runsaasti kysymyksiä. Selvitimme kaikista Pirkanmaan kunnista, missä mennään.

Kuntien välisten erojen vuoksi rokotetta jaetaan nyt sinne, missä rokotukset laahaavat jäljessä.

16.2. 16:38 | Päivitetty 17.2. 15:20

Aamulehti

Joko oma rokotusvuoro on alkanut vai vieläkö pitää odottaa? Mistä tiedän, pitääkö minun varata aika oma-aloitteisesti vai otetaanko kunnasta kenties yhteyttä minuun?

Ei ole ihme, että moni on ymmällään. Kunnat ovat rokotuksissa jossain määrin eri vaiheessa, ja ajanvarauksen käytännötkin ovat kirjavat.

Kysyimme Pirkanmaan kunnista, mikä on koronarokotusten tilanne. Yhteistä kaikille oli, että erilaisissa asumispalveluissa asuvat ja niiden henkilökunta on jo rokotettu ainakin suurimmaksi osaksi. Myös suurimmassa tartuntariskissä olevat sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökuntaan kuuluvat ovat saaneet ainakin yhden rokotteen.

Osa rokottaa jo alle 80-vuotiaita

Ikäkausirokotuksissa on enemmän vaihtelua. Pisimmällä lienee Vesilahti, joka on siirtynyt rokottamaan ikäryhmää 75–80-vuotiaat. Toisessa ääripäässä ovat Sastamala ja Punkalaidun, jotka kertovat rokottavansa vielä yli 85-vuotiaita.

Kuntien välisten erojen vuoksi rokotetta jaetaan nyt sinne, missä rokotukset laahaavat jäljessä. Pidemmälle rokotuksissa edenneissä kunnissa joudutaan sen sijaan odottelemaan jonkin aikaa, että muut kirivät.

Hatanpään terveysasemalle rokotettavaksi saapunut Väinö Juhani Salmi sai piikin olkavarteen Veera Pölläseltä. Tamperelaisia aiotaan myöhemmin rokottaa myös Ratinan stadionilla.

Tamperetta lukuun ottamatta missään kunnassa ei ole vielä saatu käyntiin alle 70-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotuksia. Aikataulu on vielä auki, mutta toiveissa on, että tämän ryhmän rokotukset saadaan käyntiin maaliskuun alkupuolella.

Omaishoitajat saavat rokotteen myös

Suurin osa kunnista rokottaa parhaillaan yli 80-vuotiaita ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuvia omaishoitajia. Osa kunnista ei mainitse omaishoitajien rokottamista erikseen tiedotuksessaan, mutta se ei tarkoita, etteikö omaishoitajia rokotettaisi.

Pääosin kunnilla ei ole omaishoitajien rokottamiselle ikärajaa, mutta ainakin yhdessä kunnassa raja on tällä hetkellä vuonna 1951 ja sitä ennen syntyneissä.

Infektiolääkäri Reetta Huttunen muistuttaa, että yli 80-vuotiaiden ryhmän kanssa tulisi rokottaa paitsi omaishoitajat myös ne 70 vuotta täyttäneet, jotka asuvat yli 80-vuotiaan kanssa samassa taloudessa, vaikka he eivät olisikaan omaishoitajia.

– Jos asiassa on ristiriitaa, puhumme siitä varmasti tämän viikon kokouksessamme.

Monelle ikäihmiselle tulee puhelinsoitto

Kunnat tiedottavat rokotusten etenemisestä verkkosivuillaan ja usein paikallislehdessä.

Osassa kunnista toivotaan, että rokotukseen varataan itse aika. Toisissa kunnista taas halutaan, että vielä tässä vaiheessa odotetaan yhteydenottoa kunnasta päin. Monessa kunnassa ikäihmisiä tavoitellaan puhelimitse.

Kotihoidon piirissä olevat saavat tiedon omasta rokotusajastaan tyypillisesti kotihoidon työntekijöiden välityksellä.

Alta löydät oman kuntasi tiedot. Kunnat ovat aakkosjärjestyksessä.

Akaa

Ketkä on jo rokotettu ainakin kerran? Ensimmäisen rokotteen ovat saaneet ainakin pääosin infektiovastaanottojen henkilökunta ja tehostetun palveluasumisen asukkaat ja henkilökunta sekä osa kotona asuvista yli 80-vuotiaista.

Keitä rokotetaan parhaillaan? Yli 80-vuotiaiden kotona asuvien rokotukset jatkuvat tällä viikolla.

Ketkä voivat varata tällä hetkellä aikoja? Vuonna 1941 ja sitä ennen syntyneet kotona asuvat ja heidän omaishoitajansa. Verkossa voi varata aikoja jo nyt. Puhelinajanvaraus alkaa 23. helmikuuta.

Mistä tietää, että on oma vuoro saada rokote? Kunnat tiedottavat rokotusten etenemisestä verkkosivuillaan ja paikallislehdessä. Ainakin yli 80-vuotiaisiin pyritään olemaan puhelimella yhteydessä, mutta tavoittaminen ei ole varmaa. Aika toivotaan varattavan oma-aloitteisesti.

Missä rokotukset annetaan? Tarkemmat paikkatiedot ilmoitetaan ajanvarauksen yhteydessä.

Hämeenkyrö

Ketkä on jo rokotettu ainakin kerran? Muun muassa palveluasumisen asukkaat ja henkilökunta. Yli 80-vuotiaista noin puolet on saanut ensimmäisen annoksen.

Keitä rokotetaan parhaillaan? Viikolle 9 on annettu aikoja yli 80-vuotiaille.

Ketkä voivat varata tällä hetkellä aikoja? Ei kukaan. Ajanvaraus aukeaa, kun alle 70-vuotiaille sopivaa rokotetta saadaan.

Mistä tietää, että on oma vuoro saada rokote? Yli 80-vuotiaisiin otetaan yhteyttä puhelimitse. Sitä nuoremmille pyritään lähettämään tekstiviestit.

Missä rokotteet annetaan? Hämeenkyrön terveysasemalla.

Ikaalinen

Ketkä on jo rokotettu ainakin kerran? Kaikki asumispalveluissa asuvat ja asumispalveluiden henkilökunta. Terveyspalveluiden henkilökunnasta osa on saanut jo toisenkin rokotteen. Lisäksi on rokotettu osa yli 80-vuotiasta kuntalaisista.

Keitä rokotetaan parhaillaan? Yli 80-vuotiaita kuntalaisia. Heille sopivaa rokotetta saadaan pieniä määriä tämän ja seuraavan kahden viikon aikana.

Ketkä voivat varata tällä hetkellä aikoja? Rokotusjonoon otetaan tällä hetkellä yli 80-vuotiaita ja sellaisia alle 70-vuotiaita, jotka kuuluvat riskiryhmään.

Mistä tietää, että on oma vuoro saada rokote? Kaupunki tiedottaa rokotusten etenemisestä verkkosivuillaan, sosiaalisessa mediassa ja paikallislehdessä. Yli 80-vuotiaille soitetaan, jos he eivät itse varaa aikaa rokotukseen. Tarvittaessa soitetaan useita kertoja.

Missä rokotteet annetaan? Pääosin Ikaalisten keskustassa terveysasemalla, jonkin verran muuallakin.

Juupajoki

Ketkä on jo rokotettu ainakin kerran? Tähän mennessä 1. rokotuksen ovat saaneet 1. rokotusryhmään kuuluvat sote-ammattilaiset, ikäihmisten asumispalveluyksiköiden asukkaat sekä osa kotona asuvista yli 80-vuotiaista ja heidän omaishoitajistaan.

Keitä rokotetaan parhaillaan? Rokotukset jatkuvat yli 80-vuotiaiden ryhmässä. Parhaillaan rokotetaan kotihoidon asiakkaita.

Ketkä voivat varata tällä hetkellä aikoja? Tällä hetkellä aikoja ei voi varata, mutta ajanvarausnumero vastaa yli 80-vuotiaiden juupajokelaisten koronarokotukseen liittyviin kysymyksiin. Yli 80-vuotiaat voivat jättää yhteystiedot myöhempää yhteydenottoa varten.

Mistä tietää, että on oma vuoro saada rokote? Kaikki yli 80-vuotiaat yhteystiedot jättäneet saavat puhelun sitten, kun oma rokotusvuoro tulee. Muille tiedotetaan ajanvarauksesta ja rokotusten etenemisestä verkkosivuilla ja paikallislehdissä.

Missä rokotteita annetaan? Juupajoen terveysasemalla.

Kangasala

Ketkä on jo rokotettu ainakin kerran? Koronaan liittyvää työtä tekevä sote-henkilöstö sekä asumispalveluiden ja ympärivuorokautisen hoivan asukkaat sekä henkilöstö suurimmaksi osaksi.

Keitä rokotetaan parhaillaan? Tällä viikolla käynnistyy yli 80-vuotiaiden ja heidän yli 70-vuotiaiden omaishoitajiensa rokottaminen.

Ketkä voivat varata tällä hetkellä aikoja? Vuonna 1941 ja aikaisemmin syntyneet ja heidän vuonna 1951 tai aiemmin syntyneet omaishoitajansa. Kotihoidon asukkaille ajat varaa henkilökunta.

Mistä tietää, että on oma vuoro saada rokote? Kunnan verkkosivustolla tiedotetaan sekä paikallislehdissä, somessa ja Oma-asemien ulko-ovilla. Tarvittaessa soitetaan yli 80-vuotiaille, jos he eivät itse varaa aikaa.

Missä rokotteet annetaan? Kangasalla keskusterveysasemalla ja Suoraman neuvolassa.

Kihniö

Ketkä on jo rokotettu ainakin kerran? Kaikki pandemiapotilaita hoitavat sekä tehostetun palveluasumisen ja ikäihmisten asumisyksikön hoitajat sekä asukkaat.

Keitä rokotetaan parhaillaan? Tämän ja kahden seuraavan viikon aikana jatkuvat yli 80-vuotiaiden rokotukset.

Ketkä voivat varata tällä hetkellä aikoja? Eivät ketkään. Ikäihmisille soitetaan kotiin.

Mistä tietää, että on oma vuoro saada rokote? Yli 70-vuotiaat saavat puhelun. Muille tiedotetaan aikanaan Kolmostien terveyden ja kuntien sivuilla sekä paikallislehdessä.

Missä rokotteet annetaan? Kihniön terveysasemalla.

Kuhmoinen

Ketkä on jo rokotettu ainakin kerran? Palveluasumisen asukkaat ja hoitajat sekä koronalle altis terveydenhuollon henkilöstö. Yli 80-vuotiasta selvästi yli puolet on rokotettu.

Keitä rokotetaan parhaillaan? Yli 80-vuotiaiden rokotukset etenevät sitä mukaa, kun rokotteita saadaan.

Ketkä voivat varata tällä hetkellä aikoja? Ajanvaraus on pysähdyksissä juuri nyt rokotepulan vuoksi.

Mistä tietää, että on oma vuoro saada rokote? Kunta ilmoittaa rokotuksista lehdessä. Yli 80-vuotiaat saavat puhelun.

Missä rokotteet annetaan? Kuhmoisen terveysasemalla.

Lempäälä

Ketkä on jo rokotettu ainakin kerran? Koronalle altis terveydenhuollon henkilöstö. Palveluasumisen asukkaat ja hoitajat ovat saaneet jo tehosterokotteenkin. Yli 80-vuotiaista kuntalaisista 66 prosenttia on saanut 1. annoksen.

Keitä rokotetaan parhaillaan? Rokotukset ovat juuri nyt tauolla. Maaliskuun ensimmäisellä viikolla rokotetaan loput yli 80-vuotiaat.

Ketkä voivat varata tällä hetkellä aikoja? Eivät ketkään. Yli 80-vuotiaat kutsutaan rokotukseen puhelimitse.

Mistä tietää, että on oma vuoro saada rokote? Kunta tiedottaa rokotuksista verkkosivuillaan ja paikallislehdessä. Vielä on mietinnässä, miten lähestytään heitä, jotka eivät hakeudu itse rokotukseen.

Missä rokotteet annetaan? Ikäihmisten rokotukset annetaan Lempäälän terveysasemalla. Kuljun terveysasemalla annetaan tehosteita siellä aiemmin rokotetuille. Alle 70-vuotiaiden rokotukset keskitetään Ideaparkiin.

Mänttä-Vilppula

Ketkä on jo rokotettu ainakin kerran? Tähän mennessä 1. rokotuksen ovat saaneet 1. rokotusryhmään kuuluvat sote-ammattilaiset, ikäihmisten asumispalveluyksiköiden asukkaat sekä osa kotona asuvista yli 80-vuotiaista ja heidän omaishoitajistaan.

Keitä rokotetaan parhaillaan? Rokotukset jatkuvat yli 80-vuotiaiden ryhmässä. Parhaillaan rokotetaan kotihoidon asiakkaita.

Ketkä voivat varata tällä hetkellä aikoja? Tällä hetkellä aikoja ei voi varata, mutta ajanvarausnumero vastaa yli 80-vuotiaiden mänttävilppulalaisten koronarokotukseen liittyviin kysymyksiin. Yli 80-vuotiaat voivat jättää yhteystiedot myöhempää yhteydenottoa varten.

Mistä tietää, että on oma vuoro saada rokote? Kaikki yli 80-vuotiaat yhteystiedot jättäneet saavat puhelun sitten, kun oma rokotusvuoro tulee. Muille tiedotetaan ajanvarauksesta ja rokotusten etenemisestä verkkosivuilla ja paikallislehdissä.

Missä rokotteita annetaan? Rokotuksia annetaan Länsi-Koskelan koululla Mäntässä ja Vilppulan terveysasemalla.

Nokia

Ketkä on jo rokotettu ainakin kerran? Tehostetun palveluasumisen ja ikäihmisten asumispalveluiden henkilökuntaa ja asukkaita sekä koronanäytteenoton ja kiirevastaanoton henkilökuntaa.

Keitä rokotetaan parhaillaan? Yli 80-vuotiaita.

Ketkä voivat varata tällä hetkellä aikoja? Eivät ketkään. Yli 80-vuotiaille soitetaan kotiin.

Mistä tietää, että on oma vuoro saada rokote? Kunta tiedottaa eri medioissa. Alle 80-vuotiaisiin ei oteta henkilökohtaisesti yhteyttä.

Missä rokotteet annetaan? Rokottaminen siirtyy maaliskuun aikana Vihnuksen terveysasemalta Viholaan Nuijamiesten rokotuspisteeseen.

Orivesi

Ketkä on jo rokotettu ainakin kerran? Orivedellä tilanne on samankaltainen kuin Tampereella, jossa koronapotilaita hoitavat työntekijät on rokotettu kerran ja suurin osa asumispalveluiden henkilöstöstä ja asukkaista on saanut rokotteen.

Keitä rokotetaan parhaillaan? Yli 80-vuotiaita. Rokotuksen saavat myös yli 80-vuotiaan kanssa asuva omaishoitaja tai samassa taloudessa asuvat yli 70-vuotiaat henkilöt.

Ketkä voivat varata tällä hetkellä aikoja? Vuonna 1941 tai sitä ennen syntyneet. Kotihoidon asiakkaiden ei tarvitse varata aikaa, vaan he saavat rokotuksen kotihoidon kautta.

Mistä tietää, että on oma vuoro saada rokote? Yli 80-vuotiaiden tulee varata koronarokotusaika puhelimitse. Ajan voi varata Oriveden terveyskeskuksen koronarokotusten ajanvarauspuhelimesta.

Missä rokotteet annetaan? Terveyskeskuksessa. Orivedellä massarokotuksia suunnitellaan liikuntahalliin.

Parkano

Ketkä on jo rokotettu ainakin kerran? Kaikki pandemiapotilaita hoitavat sekä tehostetun palveluasumisen ja ikäihmisten asumisyksikön hoitajat sekä asukkaat.

Keitä rokotetaan parhaillaan? Tämän ja kahden seuraavan viikon aikana jatkuvat yli 80-vuotiaiden rokotukset.

Ketkä voivat varata tällä hetkellä aikoja? Eivät ketkään. Ikäihmisille soitetaan kotiin.

Mistä tietää, että on oma vuoro saada rokote? Yli 70-vuotiaat saavat puhelun. Muille tiedotetaan aikanaan Kolmostien terveyden ja kuntien sivuilla sekä paikallislehdessä.

Missä rokotteet annetaan? Parkanon terveysasemalla.

Pirkkala

Ketkä on jo rokotettu ainakin kerran? Asumispalveluyksiköiden hoitajat ja epidemiapäivystyksessä toimivat henkilöt. Pirkkalassa noin puolet yli 80-vuotiaista on saanut rokotteen.

Keitä rokotetaan parhaillaan? Tällä viikolla ei rokoteta ketään rokotteiden heikon saatavuuden takia. Yli 80-vuotiaiden ja omaishoidon sekä kotisairaanhoidon asiakkaiden rokotukset jatkuvat ensi viikolla.

Ketkä voivat varata tällä hetkellä aikoja? Tällä hetkellä terveydenhuollon henkilökunta soittaa yli 80-vuotiaille. Rokotusajan voi varata puhelun aikana. Ajan voi varata myöhemmin myös kunnan nettisivuilla.

Mistä tietää, että on oma vuoro saada rokote? Rokotuksista ilmoitetaan paikallislehdessä ja Pirkkalan nettisivuilla.

Missä rokotukset annetaan? Pirkkalan terveyskeskuksessa. Muita rokotuspisteitä ei ole suunniteltu.

Punkalaidun

Ketkä on jo rokotettu ainakin kerran? Rokotukset ovat saaneet iäkkäiden ympärivuorokautisen hoivan asukkaat ja henkilökunta sekä koronapotilaita mahdollisesti kohtaava sote-henkilöstö.

Keitä rokotetaan parhaillaan? Kotona asuvia yli 85-vuotiaita ja heidän omaishoitajiaan sekä puolisoitaan.

Ketkä voivat varata tällä hetkellä aikoja? Rokotusaikoja ei voi varata kukaan, koska rokotemäärät ovat pieniä. Rokotuksiin kutsutaan henkilökohtaisesti puhelinsoitolla.

Mistä tietää, että on oma vuoro saada rokote? Ajankohtainen tieto löytyy Sotesin verkkosivuilta. 70–85-vuotiaiden rokotukset on tarkoitus aloittaa maaliskuussa rokotteiden saatavuudesta riippuen.

Missä rokotteet annetaan? Punkalaitumen neuvolassa.

Pälkäne

Ketkä on jo rokotettu ainakin kerran? Koronaan liittyvää työtä tekevä sote-henkilöstö sekä asumispalveluiden ja ympärivuorokautisen hoivan asukkaat sekä henkilöstö suurimmaksi osaksi.

Keitä rokotetaan parhaillaan? Tällä viikolla käynnistyy yli 80-vuotiaiden ja heidän yli 70-vuotiaiden omaishoitajiensa rokottaminen.

Ketkä voivat varata tällä hetkellä aikoja? Vuonna 1941 ja aikaisemmin syntyneet ja heidän vuonna 1951 tai aiemmin syntyneet omaishoitajansa. Kotihoidon asukkaille ajat varaa henkilökunta.

Mistä tietää, että on oma vuoro saada rokote? Kunnan verkkosivustolla tiedotetaan sekä paikallislehdissä, somessa ja Oma-asemien ulko-ovilla. Tarvittaessa soitetaan yli 80-vuotiaille, jos he eivät itse varaa aikaa.

Missä rokotteet annetaan? Pälkäneen terveysasemalla.

Ruovesi

Ketkä on jo rokotettu ainakin kerran? Koronapotilaita hoitavien osastojen ja ensihoidon henkilökunta, infektiovastaanottojen ja näytteenoton henkilökunta, ympärivuorokautisen hoivan henkilökunta ja asukkaat. Noin 40 prosenttia yli 70-vuotiaista ruovesiläisistä on saanut ensimmäisen koronarokotteen.

Keitä rokotetaan parhaillaan? Pääasiassa yli 80-vuotiaita.

Ketkä voivat varata tällä hetkellä aikoja? Yli 80-vuotiaat voivat sopia ajan rokotuksiin, kun Keiturin sote soittaa puhelun. Sähköistä ajanvarausta ei olla saatu nykyiseen järjestelmään, mutta työ asian suhteen jatkuu.

Mistä tietää, että on oma vuoro saada rokote? Kun rokotteita saadaan alueelle enemmän, ajanvarausjärjestyksistä ilmoitetaan verkkosivuilla ja lehti-ilmoituksilla.

Missä rokotukset annetaan? Toistaiseksi Keiturin soten rokotteita on annettu alueen terveyskeskuksissa. Massarokotuksia varten on kuitenkin kartoitettu muun muassa alueen urheiluhalleja.

Sastamala

Ketkä on jo rokotettu ainakin kerran? Rokotukset ovat saaneet iäkkäiden ympärivuorokautisen hoivan asukkaat ja henkilökunta sekä koronapotilaita mahdollisesti kohtaava sote-henkilöstö.

Keitä rokotetaan parhaillaan? Kotona asuvia yli 85-vuotiaita ja heidän omaishoitajiaan sekä puolisoitaan.

Ketkä voivat varata tällä hetkellä aikoja? Rokotusaikoja ei voi varata kukaan, koska rokotemäärät ovat pieniä. Rokotuksiin kutsutaan henkilökohtaisesti puhelinsoitolla.

Mistä tietää, että on oma vuoro saada rokote? Ajankohtainen tieto löytyy Sotesin verkkosivuilta. 70–85-vuotiaiden rokotukset on tarkoitus aloittaa maaliskuussa rokotteiden saatavuudesta riippuen.

Missä rokotteet annetaan? Sastamalassa rokotuspaikka on Vinkin liikuntahalli sekä Mouhijärven neuvola. Tällä viikolla rokotuksia on annettu myös Vammalan neuvolassa, koska Vinkin liikuntahalli saadaan käyttöön vasta myöhemmin.

Tampere

Ketkä on jo rokotettu ainakin kerran? Koronapotilaita hoitavat työntekijät on rokotettu kerran ja suurin osa asumispalveluiden henkilöstöstä ja asukkaista on saanut rokotteen.

Keitä rokotetaan parhaillaan? Parhaillaan rokotetaan yli 80-vuotiaita. Tampereella rokotetaan myös riskiryhmiin kuuluvia 65–69-vuotiaita. Rokotuksen saavat myös yli 80-vuotiaan kanssa asuva omaishoitaja tai samassa taloudessa asuvat yli 70-vuotiaat henkilöt.

Ketkä voivat varata tällä hetkellä aikoja? Vuonna 1941 tai sitä ennen syntyneet sekä 65–69-vuotiaat, jotka kuuluvat en riskiryhmään numero yksi. Syitä ryhmään kuulumiseen ovat muun muassa syöpähoito, tehty elinsiirto, vaikea munuaissairaus, Downin oireyhtymä tai kakkostyypin diabetes. Kotihoidon asiakkaiden ei tarvitse varata aikaa, vaan he saavat rokotuksen kotihoidon kautta.

Mistä tietää, että on oma vuoro saada rokote? Tampereen kaupunki kutsuu ikääntyneitä rokotuksiin soittamalla tai lähettämällä heille kirjeen. Ajan voi varata soittamalla terveyskeskukseen tai Tampereen kaupungin nettisivuilta.

Missä rokotteet annetaan? Jokaisella Tampereen terveysasemalla. 65-69-vuotiaiden rokotukset järjestetään viidellä eri terveysasemalla: Hatanpäällä, Hervannassa, Linnainmaalla, Tammelakeskuksessa ja Tipotiellä. Tampereen massarokotuspaikkaa tulee myöhemmin Ratinaan Tampereen stadionin liikuntasaleihin.

Urjala

Ketkä on jo rokotettu ainakin kerran? Ensimmäisen rokotteen ovat saaneet ainakin pääosin infektiovastaanottojen henkilökunta ja tehostetun palveluasumisen asukkaat ja henkilökunta sekä osa kotona asuvista yli 80-vuotiaista.

Keitä rokotetaan parhaillaan? Yli 80-vuotiaiden kotona asuvien rokotukset jatkuvat viikolla 9.

Ketkä voivat varata tällä hetkellä aikoja? Vuonna 1941 ja sitä ennen syntyneet kotona asuvat ja heidän omaishoitajansa. Verkossa voi varata aikoja jo nyt. Puhelinajanvaraus alkaa 23. helmikuuta.

Mistä tietää, että on oma vuoro saada rokote? Kunnat tiedottavat rokotusten etenemisestä verkkosivuillaan ja paikallislehdessä. Ainakin yli 80-vuotiaisiin pyritään olemaan puhelimella yhteydessä, mutta tavoittaminen ei ole varmaa. Aika toivotaan varattavan oma-aloitteisesti.

Missä rokotukset annetaan? Tarkemmat paikkatiedot ilmoitetaan ajanvarauksen yhteydessä.

Valkeakoski

Ketkä on jo rokotettu ainakin kerran? Sosiaali- ja terveyspalveluiden henkilöstö, palveluasumisen asukkaat ja henkilöstö sekä vanhusten päiväkeskusten asukkaat ja osa yli 80-vuotiaista kuntalaisista.

Keitä rokotetaan parhaillaan? Tällä ja seuraavalla viikolla rokotetaan kotihoidon asiakkaita ja yli 80-vuotiaita kotona asuvia vanhuksia sekä heidän omaishoitajiaan.

Ketkä voivat varata tällä hetkellä aikoja? Tällä hetkellä rokotuksen saaviin ollaan terveyskeskuksesta yhteydessä puhelimitse. Yli 70-vuotiaiden on mahdollisuus varata rokotusaikoja puhelimitse viikolla yhdeksän.

Mistä tietää, että on oma vuoro saada rokote? Jokaisella yli 70-vuotiaalle kuntalaiselle on lähetetty kirje, josta löytyy ajanvarausnumero ja sähköisen ajanvarauksen ohjeet. Kun rokotteita saadaan lisää, terveyskeskus hakee potilastietojärjestelmästä alle 70-vuotiaiden ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvat henkilöt ja ottaa heihin yhteyttä.

Missä rokotukset annetaan? Rokotukset annetaan vanhan terveyskeskuksen tiloissa. Myös isommat massarokotukset järjestetään myöhemmin samassa paikassa ja tarvittaessa kesällä myös kouluilla. Kotihoidon asiakkaat rokotetaan kotona.

Vesilahti

Ketkä on jo rokotettu ainakin kerran? Asumispalveluyksiköiden hoitajat ja epidemiapäivystyksessä toimivat henkilöt.

Keitä rokotetaan parhaillaan? Tällä viikolla ei rokoteta ketään rokotteiden heikon saatavuuden takia. Yli 80-vuotiaiden ja omaishoidon sekä kotisairaanhoidon asiakkaiden rokotukset jatkuvat ensi viikolla. Vesilahdessa rokotuksissa on siirrytty 75–80-vuotiaisiin.

Ketkä voivat varata tällä hetkellä aikoja? Tällä hetkellä terveydenhuollon henkilökunta soittaa yli 80-vuotiaille. Rokotusajan voi varata puhelun aikana. Ajan voi varata myöhemmin myös kunnan nettisivuilla.

Mistä tietää, että on oma vuoro saada rokote? Rokotuksista ilmoitetaan paikallislehdessä ja Pirkkalan nettisivuilla.

Missä rokotukset annetaan? Vesilahden terveyskeskuksessa.

Virrat

Ketkä on jo rokotettu ainakin kerran? Koronapotilaita hoitavien osastojen ja ensihoidon henkilökunta, infektiovastaanottojen ja näytteenoton henkilökunta, ympärivuorokautisen hoivan henkilökunta ja asukkaat. Kaikkiaan kolmasosa virtolaisista yli 70-vuotiaista on saanut ensimmäisen koronarokotteen.

Keitä rokotetaan parhaillaan? Pääasiassa yli 80-vuotiaita.

Ketkä voivat varata tällä hetkellä aikoja? Yli 80-vuotiaat voivat sopia ajan rokotuksiin, kun Keiturin sote soittaa puhelun. Sähköistä ajanvarausta ei olla saatu nykyiseen järjestelmään, mutta työ asian suhteen jatkuu.

Mistä tietää, että on oma vuoro saada rokote? Kun rokotteita saadaan alueelle enemmän, ajanvarausjärjestyksistä ilmoitetaan verkkosivuilla ja lehti-ilmoituksilla.

Missä rokotukset annetaan? Toistaiseksi Keiturin soten rokotteita on annettu alueen terveyskeskuksissa. Massarokotuksia varten on kuitenkin kartoitettu muun muassa alueen urheiluhalleja.

Ylöjärvi

Ketkä on jo rokotettu ainakin kerran? Ensimmäisen rokotteen ovat saaneet akuuttihoidon sote-henkilöstö, infektiopotilaiden näytteenotto- ja vastaanottohenkilökunta, hoivakotien henkilökunta sekä kaikki halukkaat hoivakotien vanhukset. Yhden hoivakodin asukkaat ovat saaneet myös tehosterokotteen.

Keitä rokotetaan parhaillaan? Yli 80-vuotiaita vanhuksia. Tällä viikolla rokotteen saa 300 henkilöä.

Ketkä voivat varata tällä hetkellä aikoja? Yli 80-vuotiaat. Varaukseen tarkoitettu puhelinpalvelu avataan aina, kun rokotteita on saatavilla ja aikoja on varattavissa.

Mistä tietää, että on oma vuoro saada rokote? Kaupunki tiedottaa rokotusten etenemisestä verkkosivuilla ja paikallislehdissä. Käytössä on myös puhelinneuvonta. Myös kotihoidon henkilöstö tiedottaa asiakkaitaan rokotusten etenemisestä.

Missä rokotteet annetaan? Ylöjärven terveyskeskuksessa, Kurun terveysasemalla ja Viljakkalan lähipalvelupisteellä. Tulevia massarokotuksia on suunniteltu esimerkiksi Elovainion kauppakeskuksen tiloihin.

Oikaisu 16.2.2021 kello 20.55: Korjattu Ylöjärven osuudessa Elojärven kauppakeskus Elovainion kauppakeskukseksi.

Oikaisu 18.2.2021 kello 15.00: Tampereella rokotuksia yli 80-vuotiaille annetaan kaikilla terveysasemilla.

Päivitys 17.2.2021 kello 15.15: Lisätty tieto siitä, että aikaisemmasta tiedosta poiketen Orivedellä aika pitää varata itse puhelimitse.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut