Pirkanmaan koronanyrkki: - Koronainfo - Aamulehti

Pirkanmaan koronanyrkki: Maskisuositus laajenee kuudesluokkalaisiin saakka –Pirkanmaalla todettu yksi Etelä-Afrikan virusmuunnos

Pirkanmaa on edelleen koronatartuntojen kiihtymisvaiheessa. Penkkariajelujen järjestämistä ei suositella, ja vanhojen tanssien sijaan suositellaan vaihtoehtoisia tapahtumia myöhemmin keväällä, esimerkiksi vapputansseja.

Maskisuositus koskee Pirkanmaalla nyt kuudesluokkalaisia ja sitä vanhempia.

12.1. 15:24

Aamulehti

Pirkanmaalla kasvomaskisuositus laajenee koskemaan kaikkia yli 12-vuotiaita, eli kuudesluokkalaisia ja sitä vanhempia. Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä päätti suosituksen laajentamisesta tiistain kokouksessaan. Laajempi suositus on voimassa niin kauan, kun Pirkanmaa on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa.

Maskeja suositellaan käytettäviksi myös koulukyydeissä, harrastustoiminnassa ja liikuttaessa ihmisjoukoissa, kuten busseissa ja kaupoissa. Alle ja yli 12-vuotiaista koostuvissa harrastusryhmissä voidaan harkita maskien käyttöä tapauskohtaisesti.

Museot ja kirjastot auki

Pirkanmaan koronanyrkki linjasi tiistaina, että museot ja kirjastot lukusaleja lukuun ottamatta voidaan avata maskisuositusta ja turvavälejä noudattaen, kunhan tiloissa pysytään korkeintaan 10 henkilön ryhmäkoossa.

Pandemiaohjausryhmä tarkensi ohjeistustaan myös uimahalleista. Uimahallit voidaan avata alle 20-vuotiaille ohjatun toiminnan piirissä oleville lapsille ja nuorille, eläkeikäisille sekä kaiken ikäisille lääkinnällisen kuntoutuksen piirissä oleville asiakkaille erikseen määriteltyinä aikoina.

Lasten ja nuorten sisäharrastusryhmissä ja yksityistilaisuuksissa noudatetaan edelleen 10 henkilön kokoontumissuositusta. Aluehallintovirasto käsittelee Pirkanmaan kokoontumisrajoitusta kuluvalla viikolla.

Pirkanmaalla ei suositella alkuvuoden penkkariajelujen ja vanhojen tanssien järjestämistä. Vanhojen tanssien sijaan koronanyrkki suosittelee vaihtoehtoisia tapahtumia myöhemmin keväällä, esimerkiksi vapputansseja.

Pirkanmaalla todettu yksi variantti

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on edelleen koronatartuntojen kiihtymisvaiheessa vaikka uusia tartuntoja on ilmennyt kuluneen viikon aikana maltillisesti. Koronan kahden viikon ilmaantuvuusluku oli Pirkanmaalla 27 tapausta 100 000 asukasta kohden. Positiivisten tartuntojen osuus testatuista oli viime viikon päättyessä 1,2 prosenttia.

Viime viikolla Pirkanmaalla oli 76 uutta koronatartuntaa. Pirkanmaalla todettiin viime viikolla myös yksi Etelä-Afrikan kantaan kuuluva koronavariantti. Se todettiin ulkomailta saapuneella henkilöllä, joka on saapumisensa jälkeen ollut eristettynä.

Uusista tartunnoista lähes joka kolmas eli 15 todettiin perhepiiristä. Työpaikoilta todettiin seitsemän tapausta kahdesta eri työpaikasta. Sukulaisen ja ystävän tapaamisesta tuli viisi tapausta ja tamperelaisesta baarista kolme.

Kaikkiaan kahdeksan tartuntaa todettiin tulleen Leviltä joko mökkiseurueesta tai baarista. Yksityisjuhlista todettiin kolme tartuntaa. Hoito- tai hoivayksiköstä tartunnan sai kaksi henkilöä.

Pirkanmaan tartuntojen alkuperästä pystyttiin jäljittämään 66 prosenttia. Suurin osa tartunnoista todettiin 20–29-vuotiailla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: