Kaikki koronasta 20.4. alkaen: lue tuoreimmat uutiset - Koronainfo - Aamulehti

Lue kaikki koronasta: Italiassa yli 30 000 koronakuolemaa – Palloliitto: Ulkokentillä voi harrastaa samanaikaisesti 30 ihmistä pienryhmissä

Seuraamme koronaviruksen etenemistä Pirkanmaalla, Suomessa ja maailmalla tässä maksuttomassa jutussa.

Koronavirus on jyllännyt voimakkaasti ympäri maailmaa helmikuusta lähtien.

20.4.2020 7:17 | Päivitetty 8.5.2020 22:57

Päivittyvien tautitapaustaulukoiden alta löydät tekstiseurannan Pirkanmaan, Suomen ja maailman koronavirustilanteesta.

Lue myös poiminta koronauutisoinnista:Ylöjärveläiset Hirvelät saivat juuri valmiiksi unelmiensa kodin, mutta myyvät sitä nyt 2,4 miljoonalla – Näin korona vaikuttaa asuntokauppaan Pirkanmaalla: on yksi hyvä syy myydä

Lisää koronavirus-aiheisia Aamulehden artikkeleita löydät täältä: aamulehti.fi/koronavirus.

Perjantai 8.5.2020

Kello 22.56: Kreikka ehdottaa turismin ”turvakäytävää”, jotta koronaviruksen kuristama matkailu voitaisiin saada jälleen käyntiin. Se tarkoittaisi, että koronaviruksen tyydyttävästi hallintaan saaneet maat voisivat sopia järjestelyistä turismin helpottamiseksi.

Kreikan pääministeri Kyriakos Mitsotakis ehdotti torstaina, että epidemian ensimmäisestä vaiheesta selvinneet maat voisivat sopia kahdenvälisistä ratkaisuista. Mitsotakis puhui asiasta Itävallan, Norjan, Tanskan, Tšekin, Australian, Israelin ja Singaporen kanssa Kathimerini-lehden mukaan.

Kello 21.33: Viro myöntää sadan miljoonan euron lainan laivavarustamo Tallinkille koronakriisiin. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters. Yhtiön matkustajamäärät ovat romahtaneet huhtikuussa merkittävästi.

Kello 21.29: Yhdysvallat on estänyt YK:n turvallisuusneuvostoa äänestämästä päätöslauselmasta, joka vaatisi maailmanlaajuista vihamielisyyksien lopettamista konfliktialueilla, jotta valtiot voisivat keskittyä koronaviruksen vastaiseen taisteluun.

Diplomaattilähteiden mukaan päätöslauselman teksti ei kelvannut Yhdysvalloille, koska siinä viitattiin epäsuorasti Maailman terveysjärjestöön WHO:hon.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on arvostellut WHO:ta kovin sanoin ja keskeyttänyt järjestön rahoittamisen. Trumpin mukaan WHO on hoitanut koronaviruksen aiheuttamaa terveyskriisiä huonosti.

Kello 20.09: Italiassa koronaviruksen aiheuttamien kuolemien määrä on noussut yli 30  000:n, viranomaiset kertovat. Heidän mukaansa uusia kuolemia on kirjattu eilisen jälkeen runsaat 240.

Italia on Britannian jälkeen toinen Euroopan maa, jossa on todettu yli 30  000 koronaviruksesta johtuvaa kuolemaa. Britanniassa koronakuolemia on rekisteröity runsaat 31  000.

Britanniassa viruksen vuoksi on kuollut 460 ihmistä miljoonaa asukasta kohden ja Italiassa 500. Määrät ovat kymmenkertaisia Suomen lukuihin verrattuna.

Kello 18.44: Palloliitto kertoi perjantaina, että aluehallintovirastolta on saatu lisätietoa liittyen urheilun pienryhmäharjoitteluun ajanjaksolla 14.–31. toukokuuta. Suurilla kentillä kuten jalkapallo- ja yleisurheilukentillä voi samanaikaisesti olla yhteensä enintään 30 henkilöä ja hekin enintään 10 henkilön ryhmiin jakautuneina siten, ettei lähikontakteja synny.

Pienillä ulkoliikuntapaikoilla voi olla samanaikaisesti enintään 10 henkilöä. Golf-kenttien osalta virasto suosittaa rajaksi 50 henkilöä, ja hekin enintään 10 hengen ryhmissä ja lähikontakteja välttäen.

Kilpailuja ja otteluita ulkoliikuntapaikoilla ei voi järjestää toukokuun aikana. Kesän tapahtumien osalta aluehallintovirastot eivät tässä vaiheessa pysty antamaan vastauksia. Kesää koskevat päätökset valmistellaan toukokuun loppuun mennessä.

Kello 18.36: Yhdysvalloissa työttömyysaste kipusi huhtikuussa 14,7 prosenttiin. Vielä maaliskuussa se oli 4,4 prosenttia. Tilastojen mukaan koronaviruksen aiheuttamat rajoitustoimet veivät huhtikuun aikana 20,5 miljoonaa työpaikkaa.

Jos ei maataloussektoria oteta huomioon, työpaikkoja hävisi enemmän kuin koskaan aiemmin vuoden 1939 jälkeen. Työttömyysaste sen sijaan on viimeksi ollut yhtä korkealla vuonna 1948.

Finanssikriisin aikaan 2000-luvun lopussa Yhdysvalloissa menetettiin 8,6 miljoonaa työpaikkaa kahden vuoden aikana, ja työttömyysaste nousi korkeimmillaan kymmeneen prosenttiin lokakuussa 2009.

Kello 18.24: Tanska availee pikku hiljaa yhteiskuntaa koronan jäljiltä. Ostoskeskukset saavat avata ovensa maanantaina. Ravintolat, kirkot ja 11–15-vuotiaiden koulut avautuvat viikkoa myöhemmin ja museot, elokuvateatterit, ulkohuvipuistot sekä eläintarhat 8. kesäkuuta, kertoivat viranomaiset perjantaina.

Myös julkisia kokoontumisia koskevia rajoituksia aiotaan lieventää. Nykyisellään vain alle kymmenen ihmisen kokoontumiset ovat sallittuja, mutta sääntö lievenee 30–50 ihmiseen tapahtumasta riippuen.

Baarien, yökerhojen ja pienten konserttisalien avaamista suunnitellaan vasta elokuulle.

Kello 15.42: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos alkaa julkaista julkaista väestötutkimuksen koronavirusvasta-ainetuloksia viikoittain. Tutkimuksen päätarkoituksena on selvittää, kuinka suurella osalla väestöstä on koronaviruksen vasta-aineita merkkinä viruksen aiemmasta kohtaamisesta.

Toistaiseksi vasta-ainepositiivisten osuus on pysynyt Suomessa matalana. Vasta-ainetestien näytteenotto perustuu satunnaisotantaan. Näytteenotto alkoi huhtikuun alussa.

Kello 15.20: Suomessa on varmistunut viisi uutta koronaviruksen aiheuttamaa kuolemaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Perjantaihin mennessä kuolleita on yhteensä 260. Uudet kuolemat on THL:n tiedoissa kirjattu Hyksin ja Tyksin erityisvastuualueille.

Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä on THL:n tietojen mukaan laskenut eilisestä. Torstaina sairaalahoidossa oli 174 potilasta, perjantaina 169. Tehohoidossa on 45 koronapotilasta. Määrä on noussut torstaista yhdellä.

Tampereen yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella sairaalahoidossa on kolme koronapotilasta, joista yksi tehohoidossa. Torstaina sairaalahoidossa oli neljä potilasta. Taysin erityisvastuualue kattaa Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Kanta-Hämeen.

Kello 12.53: Lähes 90 prosenttia koronaviruksen aiheuttamaan tautiin Suomessa kuolleista potilaista on yli 70-vuotiaita, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Suomessa oli torstaihin mennessä kuollut koronavirukseen THL:n mukaan 255 ihmistä.

Kello 12.22: Hallitus esittää vuoden kolmatta lisätalousarviota, jonka koko on 832 miljoonaa euroa. Lisäbudjetti sisältää muun muassa 123 miljoonan euron lisätuen ravintoloille ja 700 miljoonan euron tuet pääosin Finnairin osakejärjestelyjä varten. Hallitus ehdottaa myös, että valtioneuvosto voi myöntää enintään 432 miljoonan euron suuruisen valtiontakauksen lainoille, jotka myönnetään hätätilasta aiheutuvien työttömyysriskien lieventämiseen.

Kello 12.10: Suomessa on 5  738 varmistettua koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Uusia tartuntoja torstaihin verrattuna on 65.

Suomessa on kuollut koronavirukseen 255 ihmistä. THL kertoo uusia tietoja koronaviruksen aiheuttamista kuolemista myöhemmin perjantaina. Torstaina tehohoidossa oli 44 potilasta.

Kello 11.45: Hallitus on saanut valmiiksi esityksensä ravintoloille annettavasta tuesta. Ministeri Haatainen esitteli mallin jo keskiviikkona. Malli on kaksiosainen, joista toinen tukee työllistymistä ja toinen on hyvitys valtion sulkemispäätöksestä.

Kello 11.44: TEM: Business Finland on myöntänyt koronatukea säädösten mukaisesti. Joissakin yksittäistapauksissa tuen myöntämisen kriteerit eivät ole täyttyneet.

kello 11.43: Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) epäonnistuneiden maskikauppojen vuoksi työvelvoitteesta vapautettujen johtoryhmän jäsenten työsuhteet ovat päättyneet, kertoo Ilta-Sanomat. Asko Harjula ja Jyrki Hakola vapautettiin työvelvoitteesta 11. huhtikuuta, kun maskikauppojen kulkua selvitettiin.

Kello 11.21: Venäjällä on todettu lähes 10  700 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Moscow Times. Yhteensä Venäjällä on todettu liki 188  000 tartuntaa.

Viruksen seurauksena on kuollut vuorokauden aikana 98 ihmistä, mikä on kymmenen ihmistä enemmän kuin edellisenä päivänä. Uusien tartuntojen määrä kasvaa Venäjällä nyt toiseksi nopeimmin Yhdysvaltojen jälkeen.

Kello 10.59: Aluehallintovirasto linjasi perjantaina, että yli 10 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat kiellettyjä toukokuun loppuun asti. Kesän osalta päätöksiä ei vielä ole tehty. Avi kertoo asiasta tiedotteessaan.

– Aluehallintovirastot eivät tässä vaiheessa pysty antamaan vastauksia kesää koskeviin tapahtumakohtaisiin kysymyksiin, koska tarkempia ohjeita ja kriteerejä ei ole vielä laadittu. Kesää koskevat päätökset valmistellaan toukokuun loppuun mennessä ja niistä tiedotetaan sen jälkeen, tiedotteessa todetaan.

Kello 10.30: Hallitus palaa normaalisti töihin, aamupäivän istunnot etänä. Ministereitä mahdollisesti koronavirukselle altistaneen henkilön koronavirustesti on tänään 8. toukokuuta varmistunut negatiiviseksi. Hallitus palaa normaalisti töihin, mutta tänään perjantaina valtioneuvoston yleisistunto, raha-asiainvaliokunta ja tasavallan presidentin esittely järjestetään etäyhteyksin.

Hallituksen ministerit siirtyivät eilen pääministerin päätöksellä varotoimena etätöihin.

Kello 10.04: Koronavirusepidemia ja sen aiheuttama eristys on vaikuttanut lapsiin. Pelastakaa Lapset -järjestö on ollut osallisena kyselytutkimuksissa tai toteuttanut kyselyitä, joissa selvitettiin koronaviruksen aiheuttamia vaikutuksia lapsiin useissa maissa.

Kello 10.03: Huvipuistot valmistautuvat avaamaan ovensa tulevana kesänä. Puistoissa odotetaan vielä aluehallintovirastoilta tarkempia ohjeistuksia siitä, mitä turvallinen avaaminen edellyttää ja miten esimerkiksi kävijämääriä tulisi valvoa.

Helsingissä Linnanmäki ja Korkeasaari avautuvat kävijöille jo kesäkuun ensimmäisenä päivänä. Myös Särkänniemi Tampereella ja Muumimaailma Naantalissa valmistautuvat avaamaan ovensa, mutta tarkkaa päivämäärää ei vielä ole tiedossa.

Kello 9.12: Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella todettiin torstaina neljä uutta koronavirustartuntaa. Tays kertoi asiasta hieman yhdeksän jälkeen perjantaiaamuna.

Juuri nyt: Pirkanmaalla todettu neljä uutta koronavirustartuntaa

Kello 8.20: Jalkapalloseura Leganesin päävalmentaja Javier Aguirre kertoo, että Espanjan jalkapalloliiga jatkuu 20. kesäkuuta ja päättyy 26. heinäkuuta. La Ligan johto ei vahvistanut Aguirren näkemystä.

Kello 8.19: Teollisuuden uudet tilaukset laskivat maaliskuussa 9,3 prosenttia vuodentakaisesta, kertoo Tilastokeskus. Tilaukset ovat vähentyneet yhtäjaksoisesti kolme kuukautta.

Kello 7.46: Ensimmäinen koronavirusrokote saattaa valmistua jo syyskuussa. Silti Suomessa sosiaali- ja terveysministeriössä ei uskota, että rokote lopettaisi koronapiinaa vielä ensi vuonnakaan. WHO:n 5. toukokuuta päivätyssä luettelossa on jo reilusti yli sata rokotehanketta, joista kahdeksan on edennyt kliinisiin tutkimuksiin.

Kello 6.49: Kiinalaistutkijat ovat löytäneet koronatartunnan saaneiden miesten siemennesteestä merkkejä koronaviruksesta. Asia selviää tuoreesta kiinalaistutkimuksesta. Viruksen geneettistä materiaalia löytyi yhteensä kuuden potilaan näytteestä. Kaikkiaan tutkimukseen antoi näytteen 38 koronapotilasta Shangqiun kunnallisessa sairaalassa.

Näistä kuudesta miehestä neljällä oli näytteenantohetkellä edelleen tartunta, kaksi oli toipilaita.

Tutkimus ei anna silti asiantuntijoiden mukaan suoraa näyttöä siitä, että koronavirus olisi sukupuoliteitse tarttuva. Myös kiinalaistutkijat peräänkuuluttavat jatkotutkimusten tarvetta.

Kello 6.45: Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne on näkynyt Suomen Mielenterveys ry:n kriisipuhelimen soittomäärissä. Tammi-huhtikuun aikana kriisipuhelimeen tuli lähes 83  000 soittoyritystä, mikä on noin 46 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Yhteensä yli 27  500 soittoon pystyttiin vastaamaan, mikä on 10  000 soittoa enemmän kuin vuonna 2019 vastaavaan aikaan.

Kello 6.25: Norja väljentää useimpia koronarajoituksiaan. Torstaina norjalaiset saivat alkaa kokoontua enintään 20 hengen ryhmissä aiemman viiden sijaan. Myös alle 50 ihmisen kokoontumiset ovat sallittuja, jos turvavälistä huolehditaan ja tapahtumalla on järjestäjä. Suosittuihin kansallispäivän tapahtumiin 17. toukokuuta saa osallistua vapaasti, kunhan turvaväleistä pidetään huolta.

Kello 6.23: Yhdysvalloissa kuoli edellisen vuorokauden aikana yli 2  400 ihmistä koronaan. Yhdysvalloissa on ollut putkeen jo useampi kahdentuhannen koronakuoleman päivä.

Virusta seuraavan Johns Hopkins -yliopiston mukaan maassa kuoli koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi edellisen vuorokauden aikana yhteensä 2  448 ihmistä.

Yhteensä Yhdysvalloissa on koronaan kuollut yliopiston mukaan jo yli 75  500 ihmistä.

Kello 6.22: Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne on näkynyt Suomen Mielenterveys ry:n kriisipuhelimen soittomäärissä. Tammi-huhtikuun aikana kriisipuhelimeen tuli yhdistyksen mukaan lähes 83  000 soittoyritystä, mikä on noin 46 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Kello 6.21: Afrikassa jopa 190  000 ihmistä voisi kuolla koronavirukseen pandemian ensimmäisenä vuotena, jos rajoitustoimet epäonnistuvat, Maailman terveysjärjestö WHO varoittaa.

YK:n alaisen WHO:n varoitus pohjautuu järjestön Kongon pääkaupungissa Brazzavillessä sijaitsevan Afrikan aluetoimiston tekemään tuoreeseen tutkimukseen. Tutkimuksen mukaan 83  000–190  000 ihmistä voisi kuolla ja 29–44 miljoonaa voisi saada tartunnan ensimmäisen koronavuoden aikana.

Torstai 7.5.2020

Kello 22.40: Yhdysvalloissa Valkoisen talon henkilöstössä on todettu koronavirus, Valkoisen talon tiedottaja kertoi torstaina. Tiedottajan mukaan presidentti Donald Trump ja varapresidentti Mike Pence on testattu koronan varalta. Molempien testien tulos on ollut negatiivinen.

Kello 20.59: Puolison tai tukihenkilön läsnäolon rajoitukset raskaus- ja synnytysyksiköissä jatkuvat toistaiseksi. Asiasta kertoo Tampereen yliopistollinen sairaala.

Suomen yliopistosairaaloiden synnytyslääkäreiden pandemiaryhmä on selvittänyt liittyvää tilannetta infektiolääkäreiden ja muiden asiantuntijoiden kanssa. Tukihenkilöä koskevat rajoitukset säilytetään toistaiseksi kaikissa yliopistosairaaloissa.

Yliopistolliset sairaalat päättivät huhtikuussa yhteisistä rajoituksista koskien puolison tai tukihenkilön läsnäoloa raskauden, synnytyksen ja synnytyksen jälkeisen ajan hoidossa.

Kello 20.52: Laivayhtiö Tallinkin tulos ja matkustajamäärät romahtivat koronapandemian takia. Tallink kertoo, että sen nettotappio nousi tammi-maaliskuussa 30 miljoonaan euroon, oltuaan vuotta aiemmin 25 miljoonaa.

Tammi- ja helmikuu näyttivät yhtiön mukaan vielä positiivisilta. Maaliskuussa koronaviruspandemia ja rajojen sulkeminen merkitsivät, että matkustajamäärä laski liki 60 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Huhtikuussa matkustajamäärä laski peräti 96 prosenttia.

Yhtiö ilmoittaa neuvottelevansa useiden rahoittajien ja Viron valtion kanssa lisärahoituksesta.

Kello 19.39: Ranska purkaa koronarajoituksiaan hitaammin alueilla, joissa virus leviää muuta maata nopeammin. Esimerkiksi Pariisissa rajoitukset ovat pysymässä tiukempina ja muun muassa toisen asteen oppilaitokset ja puistot pysyvät edelleen kiinni.

Ranskan pääministeri Edouard Philippe kertoi torstaina, että maa höllennetään koronaviruksesta johtuvia poikkeustoimia 11. toukokuuta.

Kello 18.21:Lempäälän Moision koulussa on todettu yksi koronavirustartunta, Lempäälän kunta tiedottaa. Lempäälän kunnan tartuntataudeista vastaava lääkäri Noomi Suuronen kertoo Aamulehdelle, että tartunta on tullut tietoon torstaina.

Tartunnan saanut on asetettu karanteeniin. Suuronen ei kommentoi, onko tartunta todettu koulun oppilaalla vai henkilökunnan jäsenellä. Moision koulussa on ollut lähiopetuksessa 52 oppilasta ja 25 henkilökunnan jäsentä.

– Koulussa paikalla olleista noin viidennes on altistunut. Myös alistuneet on asetettu karanteeniin, Suuronen sanoo.

Karanteeniin määrättyjen oppilaiden opetus järjestetään etäopetuksena. Moision koulun toiminta jatkuu ennallaan.

Kello 17.20: Sosiaali- ja terveysministeriö on julkistanut tilannekuvan Suomen suojainvarusteiden riittävyydestä.

Ministeriön mukaan kirurgisten suu-nenäsuojainten riittävyys on tällä hetkellä kohtalaista. Näiden suojainten hankintatilanne on ministeriön mukana parantunut muutaman viikon takaiseen tilanteeseen verrattuna.

Myös FFP2- ja FFP3-luokan hengityssuojainten osalta tilanne on ministeriön mukaan kohtalainen. Suojavaatteiden osalta tilanne on heikko. Suojavaatteiden globaalia saatavuutta kuvaillaan huonoksi.

Tilannekuvan mukana suojavisiirien osalta tilanne on ”erinomainen” ja suojakäsineiden osalta hyvä.

Kello 17.07: Kirjastojen take away -lainaus alkaa Tampereella ensi viikolla. Maanantaista 11. toukokuuta alkaen varauksia voi noutaa pääkirjasto Metsosta, Sampolan, Hervannan ja Lielahden kirjastoista sekä Koilliskeskuksesta.

Hallitus linjasi 4. toukokuuta, että kirjastot avataan 1. kesäkuuta alkaen. Lisäksi kirjastot saivat heti luvan aloittaa uloslainauksen.

Kirjastojen take away -lainaus alkaa pian Tampereella – alkuun varattuja aineistoja voi noutaa viidestä kirjastosta

Kello 17.04: Hallituspuolue keskusta veti tänään ravintolatuen pois hallituksen käsittelystä, kertoo Helsingin Sanomat. Lehden mukaan keskusta ei kuitenkaan vaatinut pitkään valmistellun ja jo kertaalleen sovitun esityksen pöydälle jättämistä, vaan se haluaa käydä yhden jakoperusteen vielä kertaalleen poliittisesti läpi.

Kello 15.19: Finnairin matkustajamäärä laski huhtikuussa 98,7 prosenttia verrattuna vastaavaan aikaan viime vuonna, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Huhtikuussa Finnair kuljetti 16 100 matkustajaa.

Finnairin mukaan koronaviruksesta aiheutuneet huomattavat kapasiteettivähennykset heikensivät kaikkia liikennelukuja merkittävästi, mikä näkyi erityisesti Pohjois-Amerikan osalta.

Matkustajamäärät laskivat Aasian-liikenteessä 99,3 prosenttia, Pohjois-Amerikan-liikenteessä 100,0 prosenttia, Euroopan-liikenteessä 98,4 prosenttia ja kotimaanliikenteessä 98,8 prosenttia.

Kello 15.52: Itä-Suomen poliisi on aloittanut esitutkinnan Kiuruvedellä sijaitsevan hoivakodin koronaviruskuolemista. Hoivakoti Kallionsydämessä on kuollut koronaan 11 asukasta.

Rikosnimikkeet esitutkinnassa ovat työturvallisuusrikos, virkavelvollisuuden rikkominen ja väärän todistuksen antaminen viranomaiselle. Lisäksi tutkinnassa on useita kuolemantuottamuksia ja vammantuottamuksia sekä vaaran aiheuttamisia.

Kello 15.28: Ruotsissa koronavirukseen on nyt kuollut yli 3 000 ihmistä, kertovat paikalliset mediat. Kaikkiaan koronavirukseen on Ruotsissa kuollut nyt 3 040 ihmistä. Uusia koronaviruskuolemia todettiin Ruotsissa 99 tapausta.

Kello 14.52: THL tiedottaa, että koronaan on kuluneen vuorokauden aikana kuollut Suomessa kolme ihmistä. Kuolemantapauksista kaksi on Helsingin yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella ja yksi Kuopion. Taysin erityisvastuualueella tilanne on ennallaan: 4 sairaalahoidossa, joista 3 osastolla ja 1 tehohoidossa.

Kello 14.27: Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen sekä työministeri Tuula Haatainen ovat mahdollisesti altistuneet koronavirukselle tämän viikon tiistaina. He siirtyvät sen vuoksi omaehtoiseen karanteniin. He ovat olleet samassa tilassa henkilön kanssa, jolla epäillään koronavirustartuntaa. Henkilö on tänään testattu ja testin tulos saadaan kahden päivän sisällä.

Valtioneuvosto oli eilen koolla Säätytalossa, jossa paikalla ovat olleet myös ministerit Pekonen ja Haatainen. Keskiviikon aikana on ollut yksittäisiä kohtaamisia ministereiden välillä. Kaikki ministerit siirtyvät etätöihin toistaiseksi ainakin kuluvan viikon loppuun asti. Asiasta päätti pääministeri Sanna Marin. Valtioneuvosto jatkaa työskentelyään normaalisti etäyhteyksien avulla.

Kello 14.20: Matkustaminen muihin Schengen-maihin helpottuu 14.5. alkaen. Sisäministeriön mukaan siitä lähtien sallitaan työsuhteeseen tai toimeksiantoon perustuva työmatkaliikenne sekä muu välttämätön liikenne. Työmatkan välttämättömyyden perustelua ei enää tarvita. Päätöksellä helpotetaan myös lähiomaisten tapaamisia. Sisärajavalvontaa jatketaan maarajoilla, satamissa ja lentokentillä.

Kello 14.17: Amerikkalainen poptähti Madonna paljasti torstaina sairastaneensa koronaviruksen aiheuttaman taudin aiemmin keväällä. Asia oli varmistunut vasta-ainetestissä, hän kertoi Instagram-tilillään torstaina.

Madonna esiintyi vielä helmikuussa Pariisissa mutta kertoi sairastuneensa ensimmäisen konsertin jälkeen yhdessä monen muun saman esiintymisryhmän jäsenen kanssa. Madonnan mukaan he luulivat tuolloin, että kyse oli vain pahasta flunssasta.

Nyt Madonna sanoo olevansa jo terve ja voivansa hyvin

Kello 13.53: STT:n tiedot: Työ- ja elinkeinoministeriön valmistelema esitys uudesta yleistuesta yrityksille on valmis ja se tulee hallituksen käsittelyyn lähipäivinä.

Kello 13.41: Lentoyhtiö British Airwaysin omistajayhtiö IAG kertoo tehneensä 1,7 miljardin euron nettotappion tammi-maaliskuussa. Vuosi sitten voitto ennen veroja oli 70 miljoonaa euroa.

IAG omistaa myös espanjalaisen Iberian ja irlantilaisen Aer Lingusin.

Ranskalais-hollantilainen Air France-KLM ilmoittaa puolestaan 1,8 miljardin euron nettotappiosta. Air France-KLM oli tappiollinen jo vuosi sitten, mutta tappio yli viisinkertaistui vuoden takaisesta.

Kello 12.07: Suomessa on nyt 5  673 varmistettua koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Uusia varmistettuja tartuntoja on sata. Keskiviikkona uusia tartuntoja oli 161.

Kello 12.00: Suomessa on todettu 100 uutta koronavirustartuntaa, joista Pirkanmaalla on todettu THL:n mukaan 5. Tays kertoi aikaisemmin torstaina, että todettuja tapauksia on 4. THL:n mukaan Tampereen tartuntojen määrä kasvoi kolmella 133:een ja Ylöjärvellä kahdella 15:een.

THL:n kuntakohtaisissa luvuissa voi olla mukana myös myöhemmin negatiivisiksi osoittautuneita positiivisiksi epäiltyjä testituloksia.

Kello 11.56: Suunnistus menettää koronavirukselle vähitellen kaikki tämän vuoden suurtapahtumat. Kansainvälinen suunnistusliitto IOF ilmoitti torstaina, ettei tänä vuonna järjestetä myöskään Tanskan MM-kisoja.

Kisat oli siirretty heinäkuulta lokakuuhun ja nyt ne peruttiin kokonaan. Suunnistuksen suurtapahtumista on aiemmin peruttu Jukola, Tiomila ja maailmancup.

Tanskan MM-sprintin järjestäjät ilmoittivat, etteivät he kykene järjestämään tapahtumaa tasapuolisesti pandemian aiheuttamien matkustusrajoitusten takia. Myöskään urheilijoiden terveyttä ei voida varmistaa nykyisessä virustilanteessa.

Kello 11.17: Metsähallitus avaa luontokeskukset, perinnetilat sekä varaus-, vuokra- ja autiotuvat kesäkuun alusta alkaen.

Yli yön kestäville retkille kehotetaan yhä ottamaan ensisijaisesti oma teltta tai riippumatto.

Metsähallitus muistuttaa, että retkikohteiden tupien siisteys on pääosin niiden käyttäjien varassa. Siksi tupien hygieenisyyttä ei voida taata.

Tupien sallittua henkilömäärää voidaan kuitenkin rajata tavallista pienemmäksi, mikäli turvallisuus- ja hygieniaohjeet sitä edellyttävät.

Kello 11.10: Toistakymmentä yritystä on palauttanut tai jättänyt nostamatta Business Finlandin myöntämiä tukia. STT:n tavoittamista vapaaehtoisesti tukia palauttaneista yrityksistä palauttamista perustellaan sillä, että julkiset varat olisi syytä suunnata koronakriisin hoitoon eikä yritysten kehittämishankkeisiin.

Business Finlandin myöntämät tuet ovat nostattaneet kohua, sillä ne on suunnattu tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan. Hallitus on kuitenkin luvannut yrityksille suoraa tukea koronakriisiin vajaat 1,5 miljardia euroa, josta Business Finlandin osuus on 800 miljoonaa.

Business Finland on saanut 25  000 koronakriisiin liittyvää tukihakemusta.

Kello 11.06: Venäjällä uusien tartuntojen määrä oli ennätysmäinen, 11 231. Kokonaismäärä on nyt 11 231. Kuolleita ilmoitettiin torstaina 88 ja kokonaismäärä on 1625.

10.09: Konepajayhtiö Metson liikevoitto supistui tammi-maaliskuussa 73 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 100 miljoonasta eurosta. Sen sijaan saadut tilaukset kasvoivat viisi prosenttia 1,065 miljardiin euroon. Liikevaihto pysyi vuoden takaisella tasollaan. Metson mukaan koronakriisin vaikutus yhtiön tulokseen oli vielä melko vähäinen.

Kello 10.03: Kevyen musiikin Iskelmä-Finlandia-palkintoa ei jaeta tänä vuonna. Palkinto on perinteisesti luovutettu Nokialla Tapsan Tahdeilla, mutta koronaviruspandemian vuoksi asetettujen kokoontumisrajoitusten takia tapahtumaa ei tänä vuonna järjestetä.

Ainakaan vielä rajoitukset eivät ulotu elokuun alkuun, jolloin Tapsan Tahdit oli määrä järjestää Nokialla. Päätöksen tapahtuman perumisesta tekivät järjestäjät.

Kello 9.28: Pirkanmaalla todettiin keskiviikkona neljä uutta koronavirustartuntaa. Tartuntoja on nyt 221.

Kello 9.26: Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on jatkanut hyökkäystään Kiinaa vastaan koronaviruksen vuoksi. Trumpin mukaan koronapandemia on pahempi hyökkäys Yhdysvaltoja vastaan kuin Pearl Harborin tapahtumat toisen maailmansodan aikana tai syyskuun 11. päivän terrori-iskut vuonna 2001.

–  Sitä ei olisi pitänyt tapahtua. Se olisi voitu pysäyttää lähtöpaikassaan. Se olisi voitu pysäyttää Kiinassa. Tämä todella on pahin hyökkäys koskaan: pahempi kuin World Trade Center, pahempi kuin Pearl Harbor, Trump vuodatti toimittajille.

Kello 8.03: Konepajayhtiö Metso on järjestänyt uutta rahoitusta yhteensä 290 miljoonaa euroa varautuakseen Covid-19:n aiheuttamiin vaikutuksiin liiketoiminnassaan, yhtiö kertoo tiedotteessa.

Uusi rahoitus koostuu 100 miljoonan euron kaksivuotisesta Nordea Pankin lainasta, joka arvioidaan nostettavan lähiaikoina. Lisäksi Metso on allekirjoittanut neljä kahdenvälistä valmiusluottolimiittisopimusta, joiden yhteismäärä on 190 miljoonaa euroa.

Näiden järjestelyjen jälkeen Metsolla on käytettävissään rahoitusta yhteensä 790 miljoonaa euroa ja se suurelta osin perustuu käyttämättömään 600 miljoonan euron valmiusluottolimiittiin.

Kello 6.34: Yhdysvalloissa taas yli 2  000 koronakuolemaa päivässä. Virusta seuraavan Johns Hopkins -yliopiston mukaan koronavirukseen kuoli viimeisen vuorokauden aikana Yhdysvalloissa 2  073 ihmistä.

Covid-19-tautiin on kuollut Yhdysvalloissa yliopiston mukaan nyt yhteensä yli 73 000 ihmistä. Worldometer-tilastosivun mukaan kuolemia on Yhdysvalloissa kirjattu jo yli 74  700.

Yhdysvalloissa on vahvistettu yli 1,2 miljoonaa koronavirustartuntaa.

Keskiviikko 6.5.2020

Kello 22.26: Hollannissa ravintolat, kahvilat ja museot avautuvat jälleen 1. kesäkuuta, kun maa höllentää koronaviruksen vuoksi asetettuja rajoituksiaan. Samalla kasvomaskien käytöstä julkisessa liikenteessä tulee pakollista kesäkuusta lähtien.

Kello 21.42: Jääkiekon miesten olympiakarsinnat siirtyvät koronapandemian vuoksi tulevalta loppukesältä ensi vuoteen. Siirrosta kertoo Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF.

Kello 21.40: Hallituksen ravintoloille myöntämä tukipaketti ei saa Tampereella toimivilta ravintoloitsijoilta varauksetonta kannatusta.

– Toki se apua on ja sillä hetken aikaa pärjää, mutta tässä puhutaan kuitenkin yhteen kuukauteen kohdistuvasta tuesta, sanoo esimerkiksi NoHon hallituksen puheenjohtaja Timo Laine.

Tampereen ravintoloitsijat kritisoivat hallituksen tukipakettia: ”Ei sillä hirveän pitkälle vielä pötkitä"

Kello 21.35: Ranskan ja Saksan koronakuolemat keskiviikolta: Ranska 278, Saksa 197.

Kello 20.55: Koronaan kuolleiden luvut pysyivät Länsi- ja Etelä-Euroopassa keskiviikkona verrattain korkeina: Britannia 649, Italia 369, Belgia 323 ja Espanja 244. Ranskan ja Saksan tiedot puuttuvat. Britanniassa kuolleiden määrä ylitti 30 000 rajan. Yhdysvalloissa kirjattiin vuorokaudessa 8 224 uutta tartuntaa ja 874 uutta kuolemaa.

Kello 20.19: Britannia saattaa alkaa keventää koronarajoituksiaan ensi viikolla, kertoi maan pääministeri Boris Johnson keskiviikkona parlamentissa. Johnson kuitenkin lisäsi, etteivät purkutoimet saa aiheuttaa vaaraa siitä, että tauti lähtisi leviämään uudelleen.

Britanniassa on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin enemmän ihmisiä kuin missään muussa Euroopan maassa. Myös Johnson itse sairastui vakavasti ja oli koronatartunnan vuoksi myös tehohoidossa.

Kello 19.10: Matkailu- ja ravintolapalveluiden työmarkkinajärjestö Mara ei pidä hallituksen ravintoloiden tukipakettia riittävänä. Järjestön mukaan hallituksen esittämä tuki ei riitä pelastamaan yrityksiä ja työpaikkoja. Maran mukaan tukipaketin suuruuden tulisi olla 350 miljoonaa euroa.

Kello 19.09: Hallitus esitteli keskiviikkona noin 120 miljoonan euron tukipaketin ravintoloille. Tukea myönnetään alan yrityksille tietyin ehdoin työllistämiseen ja kulujen hyvittämiseen.

Kello 17.01: Hallitus kertoo ravintoloiden tukemista keskiviikkona. Valtioneuvoston mukaan tiedotustilaisuus aiheesta alkaa kello 18. Paikalla tilaisuudessa ovat työministeri TuulaHaatainen (sd.) ja työ- ja elinkeinoministeriön ylijohtaja Antti Neimala.

Kello 16.16: Yliopistosairaalat ovat laatineet ohjeen lasten koronaviruksen riskiryhmistä. Ohjeen mukaan koulusta ja päivähoidosta pois jäämistä suositellaan vain tietyille potilasryhmille.

Ohjeistuksen mukaan koronaviruksen riskiryhmään kuuluvat ainoastaan ne lapset, joilla on tiettyjä sydän- tai keuhkosairauksia, syöpä tai neurologinen sairaus. Myös elinsiirron saaneet lapset ovat riskiryhmää.

Vaikean koronavirustaudin riski on ohjeen mukana matala lapsilla ja nuorilla, jotka ovat terveitä, joiden perussairaus, kuten astma, on hoitotasapainossa ja jotka sairastavat diabetesta ilman merkittäviä lisäsairauksia.

Kello 15.59: Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) aikoo lieventää yli 70-vuotiaille koronaepidemian vuoksi annettua liikkumisohjeistusta, kertoo Ilta-Sanomat.

Lehden mukaan uutena linjauksena on, että ikäihmiset saavat tavata muita ihmisiä, kunhan tapaamiset järjestetään pääosin ulkona. Samalla tulee huolehtia kahden metrin turvaetäisyydestä ja hyvästä hygieniasta.

Kello 15.58: Ruotsissa on rekisteröity eilisen jälkeen 87 uutta koronaviruksen aiheuttamaa kuolemantapausta. Koko epidemian aikana kuolleita on tähän mennessä yhteensä 2  941.

Kello 15.01: Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Suomessa 252 ihmistä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Kuolemantapausten määrä nousi eilisestä kuudella. Taysin erityisvastuualueella uusia kuolemantapauksia ei ole.

Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä on laskenut eilisestä. Tiistaina sairaalahoidossa oli 195 koronapotilasta, nyt 188 potilasta. Potilaista 44 on tehohoidossa. Eilen THL kertoi tehohoidossa olevan 48 koronapotilasta.

Kello 13.22: Valtionvarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) kertoo, että hallitus on tehnyt päätöksen maatalouden kausityövoiman järjestämisestä. Ministerien on määrä kertoa asiasta lisää noin kello 13.45.

Valtiovarainministeri Kulmuni: Hallituksessa syntyi ratkaisu maatalouden kausityövoiman järjestämisestä

Kello 12.34: EU-komissio ennustaa, että koronaviruspandemian aiheuttama talouden taantuma saa historialliset mittasuhteet tänä vuonna. Ennusteen mukaan euroalueen talous supistuu tänä vuonna 7,75 prosentilla. Suomen talouden arvioidaan supistuvan tänä vuonna 6,25 prosenttia.

Komissio arvioi, että Suomen osalta kriisin suurimmat vaikutukset nähdään nyt käynnissä olevalla toisella vuosineljänneksellä.

Koronakriisi koettelee kaikkien EU-jäsenmaiden talouksia, mutta komission mukaan iskun voimakkuus ja odotetun palautumisen ripeys vaihtelevat eri maissa.

Talouden jyrkän supistumisen jälkeen ensi vuodelle ennustetaan kasvua. Komissio arvioi euroalueen talouden kasvavan vuonna 2021 6,25 prosentilla. Suomen ensi vuoden talouskasvuksi arvioidaan 3,75 prosenttia.

Kello 12.00: Suomessa on nyt 5 573 koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Vuorokaudessa määrä nousi 161:lla. THL tilastoi Pirkanmaalle ainoastaan yhden uuden tartunnan, kun Tays ilmoitti alueellaan kahdesta tapauksesta. Tilastointitavat eroavat toisistaan.

Kello 11.43: Hoivayhtiö Attendon myynti Suomessa kasvoi alkuvuonna 14 prosenttia verrattuna vertailukauteen vuonna 2019, mutta yhtiön liiketulos Suomessa meni tammi-maaliskuussa tappiolle.

Pohjoismaissa toimiva ja Tukholman pörssiin listautunut Attendo on keskittynyt erityisesti vanhusten ympärivuorokautiseen hoivaan. Yhtiöllä on ollut pahoja ongelmia Suomen-toiminnassaan niin vuosi sitten kuin nyt.

Attendon hoivakodissa Kiuruvedellä on kuollut tänä keväänä toistakymmentä vanhusta koronavirukseen, joka lähti leviämään hoivakotiin tulleen uuden asukkaan myötä.

Runsas vuosi sitten eduskuntavaalien alla viranomaiset keskeyttivät Attendon hoivakotien toimintoja koko hoiva-alalla esiin tulleiden puutteiden takia. Yhtiö on sen jälkeen joutunut korjaamaan toimintaansa, mikä näkyy keskiviikkona ilmestyneessä osavuosituloksessa Suomen osalta.

Attendon liikevaihto Suomessa oli alkuvuonna 144 miljoonaa euroa. Kasvua edellisvuoteen tuli lähes 12 prosenttia. Suomen toiminnan oikaistu liikevoitto oli -2,1 miljoonaa euroa.

Kello 10.52: Terveysyhtiö Terveystalon liikevaihto tammi–maaliskuussa laski viime vuodesta 3,9 prosenttia 257,4 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 267,8 miljoonaa euroa. Oikaistu liikevoitto laski 29,4 prosenttia 22,9 miljoonaan euroon.

Toimitusjohtaja Ville Iho sanoo tiedotteessa, että koronaepidemia ja sen leviämisen estämiseksi tulleet rajoitukset haastavat yhtiön liiketoimintaa poikkeuksellisella tavalla.

Iho sanoo, että tammi–helmikuussa liiketoiminta oli vielä vahvasti kasvu-uralla, mutta tilanne muuttui maaliskuun aikana muutamassa päivässä.

Ihon mukaan etävastaanottotoiminnassa työ on koronaepidemian myötä lisääntynyt, mutta vähentynyt muun muassa ei-kiireellisen sairaanhoidon sekä suunterveyden palveluissa.

Kello 10.44: Venäjällä koronavirus leviää nopeasti edelleen. Keskiviikkona tartuntoja oli taas yli 10 500. Niitä on nyt yhteensä 166 000. Kuolleeksi ilmoitettiin 86.

Kello 10.22: Jalkapallon naisten pääsarja Kansallinen liiga alkaa 13. kesäkuuta, jos koronatilanteessa ei tapahdu merkittäviä muutoksia. Kausi jatkuu marraskuulle.

Jalkapallon naisten liigaseurat päättivät asiasta tiistaina sen jälkeen, kun urheiluministeri Hanna Kosonen oli kertonut urheilutapahtumille asetettujen rajoitusten purkamisesta.

Uusien rajoitusten mukaan urheilutapahtumassa voi olla kesäkuun alusta lähtien jopa 500 ihmistä, kunhan tilaisuuden turvallisuus ja terveellisyys voidaan varmistaa erityisjärjestelyin.

Kansallisen Liigan piti alun perin käynnistyä maaliskuun lopulla, mutta koronavirusepidemian takia kauden alkua siirrettiin eteenpäin.

Kello 10.08: Aurinkomatkat peruu kaikki matkansa heinäkuulta. Tähän mennessä matkayhtiö on kertonut peruvansa pakettimatkansa kesäkuun loppuun. Nyt yhtiö peruu kaikki Aurinkomatkojen matkapaketit, kaupunkilomat sekä Finnair Holidays -matkat, joiden lähtöpäivä on välillä 1–31.7.2020.

Lisäksi Aurinkomatkat peruu heinäkuun ja lokakuun 2020 väliltä kaikki Italian Calabrian ja Kreikan Korfun, Kosin, Lefkasin, Pargan, Santorinin ja Thassosin matkapaketit.

Aurinkomatkat on suoraan yhteydessä kaikkiin asiakkaisiin, joiden matkoihin tulee muutoksia.

Kello 8.56: Etelä-Koreassa on tänään alettu palata normaaliin arkeen koronavirusepidemian jälkeen. Ihmiset ovat palanneet työpaikoilleen. Lisäksi museot ja kirjastot ovat auenneet. Koulut on määrä avata myöhemmin tässä kuussa.

Etelä-Koreaan määrättiin tiukkoja liikkumisrajoituksia maaliskuussa koronan vuoksi. Maa on sittemmin saanut koronaviruksen hyvin kuriin muun muassa tautitapauksien laajalla testauksella ja jäljittämisellä.

51 miljoonan asukkaan maassa on kuollut virukseen 250 ihmistä. Uusia tautitapauksia on todettu vain 13 viimeisen kolme päivän aikana, ja niistä suurin osa on ollut ulkomailta saapuvien joukossa.

Yhteensä tartuntoja on maassa todettu 10  806. Eteläkorealaisia kehotetaan yhä käyttämään kasvomaskeja ja pesemään käsiään säännöllisesti.

Kello 7.10: Yhdysvaltojen talouden uudelleen avaaminen on luonut optimismia osakemarkkinoilla. New Yorkin pörssi sulkeutui tiistaina nousujohteisena.

Dow Jones -indeksi päätyi 0,6 prosentin nousuun. Laajapohjainen S&P  500 kipusi 0,9 prosenttia. Teknologiapainotteinen Nasdaq nousi lopulta 1,1 prosenttia.

Yhdysvalloissa moni osavaltio on avannut talouttaan tai on viime päivinä asettanut tavoitteita avautumiselle koronaviruskriisin aiheuttamien rajoitustoimien jälkeen. Terveydenalan asiantuntijat ovat kuitenkin varoittaneet rajoitusten liian nopean purkamisen vaaroista. Mahdollista on, että virus lähtisi leviämään nopeammin.

Kello 6.38: Yhdysvalloissa on vuorokaudessa tilastoitu yli 2  300 uutta koronaviruskuolemaa, kertoo uutistoimisto AFP. Maailman koronavirustilannetta seuraavan Johns Hopkins -yliopiston luku kuvaa tilannetta maanantai-illasta tiistai-iltaan. Kuolemia tilastoitiin yli tuhat enemmän kuin edeltävänä päivänä.

Yliopiston seurannan mukaan Yhdysvalloissa on viruksen aiheuttamaan tautiin kuollut yli 71  000 ihmistä. Tilastosivusto Worldometerin mukaan kuolleita olisi noin tuhat enemmän. Yhdysvalloissa on vahvistettu eniten koronaviruskuolemia koko maailmassa.

Yhteensä koko maassa on todettu noin 1,2 miljoonaa tartuntaa.

Tiistai 5.5.2020

Kello 22.15: Viime vuorokauden luvut kertovat, että koronavirus leviää yhä voimakkaasti muun muassa Yhdysvalloissa ja Venäjällä. Yhdysvalloissa on todettu 13 500 uutta tartuntaa, lähes 1 400 on kuollut. Venäjällä uusia tartuntoja on todettu 10  000, kuolleita on 95. Britanniassa koronaan on nyt kuollut yhteensä enemmän ihmisiä kuin Italiassa: 29 427. Koronavirustartuntoja on koko maailmassa tilastoitu pandemian aikana yli 3,7 miljoonaa.

Kello 21.26: Lukiot eivät voi järjestää keväällä tavallisia lakkiaisia. Tampereen lukioissa on virtuaalisia yo-juhlia 30. päivä toukokuuta.

Tampereen rehtorit miettivät tiistaina, miten lukiolaisille voisi järjestää lukuvuoden lopuksi jotain ekstraa. Rehtorien mukaan lukiot voisivat varata päättötodistustaan hakeville ruusun.

Tampereen lukiot varaavat poikkeuskeväänä uusille ylioppilailleen ruusut – Luvassa kohtaamisia opettajien kanssa: ”Ettei ihan erota virtuaalisesti etänä”

Kello 21.25: Jalkapallon Saksan pääsarjasta Bundesliigasta tulee ensimmäinen koronaviruksen keskeyttämän kauden jatkaja Euroopan suursarjoista, kun Saksan liittokansleri Angela Merkel pitää keskiviikkona videokokouksen Saksan osavaltioiden johtajien kanssa.

Uutistoimisto Reutersin lähteet kertovat, että pelit alkavat luultavimmin ensi viikon perjantaina eli 15. toukokuuta. Ottelut pelattaisiin tiukkojen turvamääräysten vallitessa ja ilman yleisöä.

Kello 21.19: Italiassa on todettu kuluneen vuorokauden aikana vähemmän uusia koronavirustartuntoja kuin kertaakaan kahteen kuukauteen. Maa on purkanut varovaisesti rajoituksiaan.

Koko epidemian aikana Italiassa on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin 29 315 ihmistä. Vahvistettuja tartuntoja maassa on yli 200 000.

Kello 19.11: Tampereen seurakunnat tekevät ratkaisut kesän rippileireistä tulevana torstaina.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat ovat ohjeistaneet seurakuntia kokoontumisrajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta. Rippikoululeirit voivat ohjeistuksen mukaan käynnistyä kesäkuussa henkilörajoitukset ja osallistujien turvallisuus huomioon ottaen.

Kello 16.29: Viking Line sallii jälleen välttämättömän henkilöliikenteen laivoillaan. Liikenne sallitaan 14. toukokuuta alkaen. Välttämätön liikenne käsittää työmatkat ja muut viranomaisten määrittelemät matkat.

Yhtiö ottaa tätä matkustamista varten käyttöönsä neljä alusta. Alukset kulkevat Turusta Ahvenanmaan Långnäsin kautta Tukholmaan, Maarianhaminasta Ruotsin Kapellskäriin ja Helsingistä Tallinnaan.

Kello 15.55: Suomi ja Ukraina pääsivät maanantaina yhteisymmärrykseen Ukrainasta tulevien vierastyöläisen sopimusteknisistä asioista. Ukrainan hallitus linjasi, että charter-lennot Suomeen ovat jälleen mahdollisia.

Kello 15.40: Ruotsissa on eilisen jälkeen kirjattu 85 uutta koronaviruksen aiheuttamaa kuolemantapausta. Epidemian alusta saakka kuolleita on nyt yhteensä 2  854. Kansanterveysviranomaisten mukaan tilastoinnissa lienee yhä jonkin verran viivettä viikonlopun jälkeen.

Kello 15.16: Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Suomessa 246 ihmistä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Kuolemantapausten määrä nousi eilisestä kuudella. Taysin erityisvastuualueella uusia kuolemantapauksia ei ole.

Koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa Suomessa on 195 ihmistä. Määrä on laskenut eilisestä kahdella ihmisellä. Tehohoidossa olevien potilaiden määrä on laskenut eilisestä yhdellä 48 ihmiseen.

THL:n alustavan arvion mukaan taudista on toipunut Suomessa ainakin 3 500 ihmistä. Arvio perustuu raportoituihin tapauksiin, joiden toteamisesta on vähintään kaksi viikkoa, eikä tiedossa ole muuta taudinkulkuun liittyvää seurantatietoa.

Kello 13.25: Espanjassa on koronaviruksen aiheuttamaan tautiin kuollut vuorokauden sisällä 185 ihmistä, kertoo muun muassa El Pais.

Kyseessä on kolmas päivä peräkkäin, kun kuolleiden määrä on ollut alle 200.

Espanja on ollut yksi pahiten koronaviruksen runtelemista maista. Lähes 45 miljoonan asukkaan maassa on todettu hieman yli 218  000 tartuntaa. Tautiin on kuollut yli 25  400 ihmistä.

Kello 13.24:Guardian: Britanniassa koronaviruksen aiheuttamaan tautiin kuolleiden määrä on noussut Euroopan korkeimmaksi. Maan terveysviranomaisten mukaan virukseen on kuollut yli 32  000 ihmistä.

Kello 13.08: Vastaanottokeskuksissa on todettu tähän mennessä kaikkiaan 114 koronavirustartuntaa. Karanteenissa on yhteensä 327 ihmistä.

Tartunnoista valtaosa eli 111 on Uudellamaalla.

Maahanmuuttoviraston vastaanottoyksikön johtajan Pekka Nuutisen mukaan valtaosa tartunnan saaneista on Espoon Nihtisillan vastaanottokeskuksessa.

Nuutisen mukaan ei ole tiedossa, että yksikään tartunnan saaneista olisi joutunut sairaalahoitoon.

Kello 11.52: Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Suomessa on todettu yhteensä 5 412 koronavirustartuntaa. Yhteensä uusia tartuntoja todettiin koko Suomessa 85.

THL:n mukaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin 236 tartuntaa, viisi enemmän kuin eilen. Taysin mukaan uusia tartuntoja oli yksi. Tilastointitavat eroavat toisistaan.

Kello 11.20: Venäjällä koronatartunnat lisääntyvät edelleen kovaa tahtia. Maassa kirjattiin tänään jo kolmantena päivänä peräkkäin yli 10  000 uutta tartuntaa vuorokaudessa. Vahvistettujen tartuntojen kokonaismäärä on nyt noussut yli 155  000:een.

Uusia koronavirukseen liitettyjä kuolemantapauksia rekisteröitiin eilisen jälkeen 95, mikä nostaa epidemiaan kuolleiden virallisen määrä 1  451:een. Todellisuudessa tartuntoja ja kuolemia arvioidaan olevan maassa huomattavasti enemmän.

Kello 10.35: Ranskassa ensimmäinen vahvistettu koronavirustartunta todettiinkin jo joulukuussa.

Potilaalla diagnosoitiin keuhkokuume Pariisin lähellä 27. joulukuuta. Hänestä otettiin tuolloin näyte, joka testattiin myöhemmin koronaviruksen varalta. Testitulos oli positiivinen.

Potilas on viisikymppinen mies, joka on toipunut sittemmin täysin. Hän ei tiedä, mistä sai viruksen, koska hän ei ollut käynyt tartunta-alueilla.

Tapauksesta kertoi lääkäri Yves Cohen ranskalaiselle medialle, ja siitä uutisoi myös muun muassa BBC.

Uutinen tarkoittaa, että virus olisi saapunut Ranskaan lähes kuukautta aiemmin kuin tähän asti on tiedetty. Tätä ennen ensimmäiset kolme tartuntaa maassa vahvistettiin 24. tammikuuta. Kaksi tartunnan saanutta oli käynyt pandemian alkulähteessä Kiinan Wuhanissa ja kolmas oli perheenjäsen.

Kello 10.27: Helsinki-Vantaan lentokentällä 27. maaliskuuta alkaen tehdyissä koronavirusseulonnoissa on löytynyt vain yhdeksän varmistettua tartuntaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan kaikki Suomeen saapuneet vajaat 9  000 lentomatkustajaa ovat täyttäneet oirekyselyn. Kyselyssä runsaat 200 ilmoitti kärsivänsä hengitystieinfektion oireista. Kaikki oirehtineet ohjattiin koronavirustestiin.

THL:n mukaan noin 45 prosentista Suomessa todetuista koronavirustartunnoista lääkäri on tehnyt ilmoituksen tartuntatautirekisteriin. Niistä noin 20 prosenttia on liittynyt matkailuun. Noin 7 prosentissa ilmoituksista tartunnan alkuperä on liittynyt Itävaltaan. Muita yleisiä tartuntojen alkuperämaita ovat Italia (noin 3 prosenttia) ja Espanja (noin 2 prosenttia).

Kello 7.28: Yhdysvalloissa on todettu vähiten uusia koronaviruskuolemia kuukauteen, kertoo uutistoimisto AFP.

Se perustaa tietonsa maailman koronavirustilannetta seuraavan Johns Hopkins -yliopiston tilastoon, jonka mukaan Yhdysvalloissa kirjattiin viimeisen 24 tunnin aikana 1  015 uutta kuolemaa. Luku kuvaa tilannetta sunnuntai-illasta maanantai-iltaan.

Luvut vaihtelevat jonkin verran eri lähteissä. Esimerkiksi tilastosivusto Worldometerin mukaan uusia kuolemia olisi maanantaina kirjattu noin 1  300, mikä on enemmän kuin sen sunnuntain luku.

Yhteensä koronaviruksen seurauksena on Yhdysvalloissa kuollut jo noin 69  000 ihmistä, mikä on eniten maailmassa.

Kello 7.26: Yhdysvalloissa päivittäin todettavien uusien koronavirustartuntojen määrä saattaa nousta jopa 200 000:aan toukokuun puolenvälin jälkeen, kertoo medialle vuodettu raporttiluonnos.

Luonnoksen mukaan myös kuolemien määrä voisi nousta: toukokuun puolenvälin ja kesäkuun alun välillä koronakuolemia saattaisi olla päivittäin jopa yli 3  000.

Mallinnuksen tekijän mukaan mallinnus oli vielä kesken. Siinä oli tarkoitus käydä läpi erilaisia skenaarioita, kirjoittaa Washington Post. Tiedoista kertoi ensin New York Times.

Kello 7.24: Maailman suurimpiin risteily-yhtiöihin kuuluva Carnival Cruise Line aikoo aloittaa osan risteilyistään uudelleen elokuun alussa. Yhtiö kertoi maanantaina, että kahdeksan sen risteilyalusta on lähdössä elokuussa matkaan satamista Yhdysvaltojen Floridassa ja Texasissa.

–  Teemme punnitun ratkaisun ja palautamme palveluita osaa kotisatamia. Suurin osa asiakkaistamme pystyy saapumaan näihin satamiin autolla, yhtiön lausunnossa todettiin.

Carnival kertoo aikovansa seurata tilanteen kehittymistä ja noudattavansa kaikkia viranomaissuosituksia.

Muut risteilyt on peruttu Yhdysvalloissa ja Australiassa elokuun loppuun asti.

Maanantai 4.5.2020

Kello 22.32: Hallitus linjasi siis tänään siitä, miten Suomi alkaa pikkuhiljaa avautua koronarajoituksista. Lue täydellinen lista täältä: Näin hallitus linjasi koronarajoituksista: kirjojen uloslainaus sallitaan heti, ravintolat asteittain auki kesäkuussa – katso koko lista päätöksistä

Kello 20.26: Suomi alkaa asteittain purkaa osaa koronaviruksen vuoksi asetetuista rajoituksista. Hallitus kertoi koronarajoitusten jatkosta tiedotustilaisuudessaan maanantaina.

Moni purkutoimi aloitetaan kesäkuun alussa. Silloin muun muassa 10 ihmisen kokoontumisrajoitus muutetaan 50 ihmisen kokoontumisrajoitukseksi ja ravitsemusliikkeitä aletaan asteittain tietyin ehdoin avata.

Suora lähetys juuri nyt: Aamulehti seuraa hetki hetkeltä, kun hallitus kertoo koronarajoitusten jatkosta – katso lista kaikista päätöksistä

Kello 18.46: Hallituksen neuvottelut koronarajoituksen jatkosta ovat päättyneet hetki sitten Helsingin Säätytalolla. Hallitus kertoo päätöksistään tiedotustilaisuudessa kello 19.30.

Hallituksen odotetaan kertovan tiedotustilaisuudessa, aiotaanko rajoituksia jatkaa, purkaa tai lieventää. Paikalla ovat pääministeri Sanna Marin (sd.), valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.), oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (rkp.), sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) ja opetusministeri Li Andersson (vas.).

Kello 18.32: Koulut ovat saaneet tarkennettuja koronaohjeita, kun opetushallitus ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL julkaisivattarkempia ohjeita kouluissa ja päiväkodeissa työskentelystä ja olemisesta.

Maanantaina julkaistut täsmennetyt ohjeet koskevat viittä osa-aluetta. Hallitus päätti viime viikolla, että peruskoulussa lähiopetukseen palataan 14. toukokuuta alkaen.

Ohjeita täsmennettiin – näin lähiopetukseen palaavia kouluja neuvotaan toimimaan

Kello 17.38: Koronavirustartuntojen määrä ylitti maanantaina 3,5 miljoonan rajan. Viruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut maailmanlaajuisesti lähes 250 000 ihmistä, kertoo uutistoimisto Reuters. Asiantuntijoiden mukaan todelliset luvut tartunnan saaneista ja kuolleista ovat selvästi suuremmat kuin tilastoidut, koska monet sairastavat taudin oireettomana, eikä kaikkia oireita saaneita testata. Monessa maassa on myös pulaa testausvälineistöstä, mikä estää laajamittaisen testauksen.

– Meidän pitää edelleen olla skeptisiä saamiemme lukumäärien suhteen, sanoo Australian pääkaupungin Canberran sairaalan tartuntatautien lääkäri ja mikrobiologi Peter Collignon.

Hän pitää suurena ongelmana sitä, ettei tartuntamäärien todellista lukumäärää tiedetä.

Kello 14.37: Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on nyt kuollut Suomessa 240 ihmistä, kertoo THL. Kuolemantapausten määrä nousi eilisestä kymmenellä. Tehohoidossa on 49 ihmistä.

Kello 13.19: Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea on kieltänyt kuluttajille markkinoidun koronapikatestin markkinoinnin ja jakelun. Testiä myivät Hengityssuojainkauppa ja ProCure oy. Kielto on tullut voimaan välittömästi ja se kestää elokuun loppuun saakka. Lisäksi Fimea on velvoittanut toimijan poistamaan tuotteen markkinoilta ja tiedottamaan asiakkaita takaisinvedosta 10. toukokuuta mennessä. Määräystä on tehostettu 200 000 euron uhkasakolla.

Toimija uudelleenpakkasi ja myi yksittäiskappaleina ammattilaiskäyttöön tarkoitettuja testejä, jotka oli tarkoitettu myytäväksi 25 kappaleen erissä. Fimean mukaan pakkausmerkinnät eivät olleet vaatimusten mukaisia ja ammattilaisille tarkoitettujen testien myynnin katsottiin aiheuttavan epäluotettavia tuloksia ja riskejä kansanterveydelle.

Kello 12.18: Japanissa koronaviruksen takia asetettua poikkeustilaa jatketaan toukokuun loppuun asti, pääministeri Shinzo Abe ilmoitti tänään. Maan hallinnon mukaan rajoitustoimien poistaminen tätä ennen olisi liian aikaista.

Huhtikuun 7. päivä asetetun poikkeustilan oli alun perin määrä jatkua toukokuun 7. päivään saakka. Poikkeustila asetettiin alkujaan seitsemälle tartuntapiikeistä kärsivälle alueelle. Sittemmin määräys on laajennettu koko maahan.

Kello 11.59: Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Suomessa on todettu yhteensä 5 327 koronavirustartuntaa. Uusia tartuntoja todettiin siis koko Suomessa 73.

THL:n mukaan Pirkanmaalla ei todettu yhtään uutta tartuntaa, Taysin mukaan uusia tartuntoja oli neljä. Ero johtuu erilaisesta tilastointitavasta.

Kello 11.01: Venäjällä kerrottiin maanantaina jälleen yli 10 500 uudesta tartunnasta. Maassa on koronavirustartunnan saaneita jo 145 000. Virallinen kuolleiden määrä oli maanantaina 76, yhteensä menehtyneitä on 1 356.

Kello 9.57: Italiassa yritetään palata hiljalleen normaalielämään, kun maa alkaa poistaa jo yhdeksän viikkoa kestäneitä koronarajoituksia.

Noin neljä miljoonaa ihmistä pääsee tänään palaamaan töihin rakennustyömaille ja tehtaisiin niiden jälleen avautuessa.

Myös ravintoloiden toimintaa vapautetaan tänään niin, että ihmiset voivat hakea niistä noutoruokaa. Aiemmin vain kotiinkuljetukset oli sallittu. Esimerkiksi baarit ja jäätelökioskit pysyvät sen sijaan yhä kiinni.

Kello 9.25: Pirkanmaalla on todettu sunnuntain aikana neljä uutta koronavirustartuntaa. Vappuviikonloppu oli Pirkanmaalla tartuntojen näkökulmasta rauhallinen.

Juuri nyt: Pirkanmaalla todettu 4 uutta koronavirustartuntaa

Kello 8.00: Maailmassa on vahvistettu jo yli 3,5 miljoonaa koronavirustartuntaa, kertoo uutistoimisto AFP laskelmiensa pohjalta. Tartunnoista vajaa puolet on Euroopassa ja noin kolmasosa Yhdysvalloissa.

Todellisuudessa tartuntojen määrä on paljon suurempi. Monissa maissa testaaminen on puutteellista ja vain vakavasti sairaita ihmisiä testataan, joten suuri osa tartunnoista on jäänyt havaitsematta.

Viime viikkoina monet maat ovat panostaneet testauskapasiteetin laajentamiseen.

Koronavirukseen on kuollut maailmanlaajuisesti yli 244  000 ihmistä, joista yli puolet Euroopassa.

Kello 6.55: Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo uskovansa, että koronavirukseen saadaan kehitettyä rokote vuoden loppuun mennessä.

Trump kertoi näkemyksestään Fox Newsin järjestämässä tapahtumassa Washingtonissa presidentti Abraham Lincolnin muistomerkillä. Presidentti kertoi myös haluavansa, että koulut ja yliopistot avautuvat syyskuussa.

Trumpin arvio rokotteen aikataulusta on optimistinen, sillä useimpien asiantuntijoiden mukaan rokotteeseen menee parhaimmillaankin 12–18 kuukautta. Ei myöskään ole mitään takeita siitä, että toimivaa rokotetta ylipäätään saadaan kehitettyä.

Kello 6.54: Yhdysvalloissa on vuorokaudessa vahvistettu 1  450 koronaviruskuolemaa, selviää yhdysvaltalaisen Johns Hopkinsin yliopiston seurannasta. Kuolemia on seurattu lauantai-illasta sunnuntai-iltaan paikallista aikaa.

Yliopiston mukaan Yhdysvalloissa on nyt vahvistettu yli 67  600 koronaviruskuolemaa. Tilastosivusto Worldometerin mukaan niitä on noin tuhat enemmän. Eroon vaikuttavat erilaiset tavat tilastoida kuolemia.

Sunnuntai 3.5.2020

Kello 22.57: Hallituksen neuvottelut ovat päättyneet tältä illalta. Neuvotteluja jatketaan Säätytalolla huomenna 4. toukokuuta klo 10.

Kello 22.28:Iltalehden lähteet vahvistavat, että pääministeri Sanna Marinin (sd) hallitus on pitämässä poikkeusolot voimassa. Iltalehden tietojen mukaan hallitus haluaa säilyttää oikeuden tarvittaessa määrätä sosiaali- ja terveydenhuollon työvoimaa esimerkiksi ylitöihin, mikäli koronaepidemia pahenee.

Kello 20.48: Italian sisäministeriö antoi sunnuntaina jalkapallon Serie A:n pelaajille luvan yksilöharjoitteluun maanantaista alkaen.

kello 19.00: Hallitus kertoo koronaviruksesta johtuvien rajoitusten jatkosta vasta maanantaina. Neuvottelut Säätytalolla jatkuvat edelleen.

Nämä asiat ovat nyt hallituksen pöydällä, kun se neuvottelee koronarajoituksista: alkavatko kirjastot avautua?

Tamperelaisetkin ovat kaivanneet korona-aikana kirjastoon – tärkeä viesti tavoitti jo maaliskuussa sivistyspalvelujen johtajan: ”Kriisin sietokyvyn osalta suuri merkitys”

Kello 16.19: Vietnamissa on todettu yksi uusi koronavirustartunta. Edellisestä todetusta tartunnasta on yhdeksän päivää. Kaikkiaan maassa on todettu 271 koronavirustartuntaa.

Kello 15.10: Alkava viikko tuo helpotuksia koronaviruksen takia asetettuihin rajoituksiin monissa Euroopan maissa.

Viruksesta pahoin kärsineessä Italiassa ihmiset voivat maanantaista lähtien jälleen vierailla sukulaistensa ja muiden läheistensä luona. Muutamaa ihmistä suuremmat kokoontumiset on kuitenkin edelleen kielletty.

Saksassa hallitukselta odotetaan alkavalla viikolla laajempaa suunnitelmaa siitä, miten koronarajoituksia tullaan purkamaan pidemmällä aikavälillä. Keskiviikkona päätöksiä odotetaan muun muassa koulujen ja ravintoloiden avaamisesta sekä Saksan jalkapallon pääsarjan Bundesliigan jatkumisesta.

Kello 14.33: Espanjassa on raportoitu vähemmän uusia koronakuolemia kuin kertaakaan puoleentoista kuukauteen, espanjalaismedia kertoo.

Vuorokaudessa koronaviruksen takia on kuollut 164 ihmistä ja uusia tartuntoja todettiin vajaat 900. Molemmat luvut ovat alimpia sitten maaliskuun puolivälin.

Esimerkiksi Kanariansaarilla kerrottiin alle kymmenestä uudesta tartunnasta. Viranomaiset ovat tosin varoittaneet, että lukuja saatetaan alkuviikosta joutua päivittämään jonkin verran ylöspäin, koska osa alueista ei välttämättä saa kaikkia koronatapauksiaan tilastoitua viikonlopun aikana.

Kello 13.34: Suomessa on todettu kymmenen uutta koronakuolemaa, kertoo THL. Tautiin liittyviä kuolemia on nyt raportoitu 230, kun lauantaina luku oli 220.

Kahdeksan uusista kuolemantapauksista on HYKS:n alueelta, yksi OYS:sta ja yksi TYKS:sta.

Kello 12.10: Venäjän viranomaiset ilmoittivat sunnuntaina, että maassa on todettu runsaat 10 600 uutta koronavirustartuntaa, mikä nosti kokonaismäärän noin 135 000:een. Uusia kuolemantapauksia oli kirjattu 58, minkä jälkeen kuolleita tiedetään olevan yhteensä 1 280. Kyseessä oli suurin yksittäinen tartuntojen päiväkohtainen lisäys Venäjällä.

Kello 11.58: Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan koko Suomessa on todettu yhteensä 5254 koronavirustartuntaa. Vielä eilen tartuntoja oli THL:n mukaan koko Suomessa 5176. Yhteensä uusia tartuntoja todettiin siis koko Suomessa 78. THL:n mukaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin alueella on todettu nyt yhteensä 3 662 tartuntaa. Lisäystä eiliseen on 66 tapausta.

Kello 10.11: Ministerit alkavat aamulla pohtia, miten ja mistä päästä alkaa purkaa koronavirusepidemian vuoksi annettuja rajoituksia.

Hallitus aloitti pitkäksi päiväksi kuvaillun neuvottelun koronarajoituksista – nämä asiat ovat nyt pöydällä ja tässä ministerien alkukommentit: alkavatko kirjastot avautua?

Kello 10.06: Pirkanmaalla ei ole varmistunut viimeisen vuorokauden aikana yhtään uutta koronavirustartuntaa, kertoo Tampereen yliopistollinen sairaala Tays sunnuntaina aamulla. Uusia koronavirustartuntoja on todettu Pirkanmaalla viime päivät erittäin maltillisesti. Uudet tapaukset mukaan lukien tällä viikolla on varmistunut yhteensä 16 tartuntaa. Viime viikolla Pirkanmaalla varmistui yhteensä 13 uutta tartuntaa. Yhteensä Pirkanmaalla on raportoitu Taysin mukaan 210 tartuntaa.

Juuri nyt: Pirkanmaalla ei yhtään uutta koronatartuntaa

Lauantai 2.5.2020

Kello 21.11: Ranskassa koronavirukseen on kuollut 24 760 ihmistä.

Kello 20.42: Ukrainan hallitus pyrkii sittenkin järjestämään maan kausityöläisille mahdollisuutta työskennellä ulkomailla. Koronan takia asetettuja rajoitteita aiotaan pikkuhiljaa höllentää, Ukrainan hallitus ilmoitti perjantaina julkaistussa tiedotteessaan. Suomessa asiasta kertoi ensimmäisenä Maaseudun Tulevaisuus.

Kausityöläisille pitää hallituksen mukaan muun muassa taata kolmen kuukauden työllistyminen, terveydenhuolto ja riittävä palkka.

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ottaa uutisen ilolla vastaan.

–  Pystytään saamaan se tietty määrä työntekijöitä tähän alkukauteen. Päätavoitteena on saada 10  000 työntekijää kotimaasta, mutta alkukauteen tarvitaan ehdottomasti niitä ulkomaisia työntekijöitä, jotka ovat tiloilla aikaisemmin olleet, MTK:n elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola sanoo STT:lle.

Kello 19.37: Italiassa 474 ihmisen on vuorokauden aikana raportoitu kuolleen uuden koronaviruksen seurauksena. Luku on korkein vajaaseen kahteen viikkoon.

Kello 16.41: Espanjassa hengityssuojaimen käytöstä julkisessa liikenteessä tulee pakollista ylihuomisesta lähtien, kertoi maan pääministeri Pedro Sanchez.

Viranomaiset toimittavat ympäri maata maanantaina kuusi miljoonaa hengityssuojainta. Tämän lisäksi paikallisviranomaisille toimitetaan vielä seitsemän miljoonaa suojainta lisää.

Kello 16.38: Ranska aikoo jatkaa uuden koronaviruksen vuoksi määrättyä poikkeustilaa kahdella kuukaudella heinäkuun 24. päivään saakka. Asiasta kertoo maan terveysministeri Olivier Veran.

Parlamentin hyväksyttäväksi menevässä hallituksen esityksessä todetaan, että runsas kuukausi sitten alkaneen poikkeustilan lopettaminen tässä kuussa olisi ennenaikaista ja voisi johtaa tartuntojen määrän kasvuun.

Kello 15.37: Matkatoimistot ja matkanjärjestäjät ovat auttaneet yli 20  000:ta suomalaista palaamaan vapaa-ajan- tai työmatkalta Suomeen koronakriisin aikana maaliskuun puolivälin jälkeen. Suomen matkailualan liiton toimitusjohtajan Heli Mäki-Fräntin mukaan matkailijoiden kotiuttaminen on vaatinut jonkin verran erityisjärjestelyjä. Suurin osa erityisjärjestelyillä kotiutetuista suomalaisista oli hänen mukaansa matkalla Espanjassa ja hiihtokohteissa Itävallassa ja muualla Alpeilla.

Kello 14.40: Kirjastotoiminnan rajoitusten ainakin osittaisesta purkamisesta tehdään todennäköisesti päätöksiä huomenna, kun hallitus kokoontuu, kertoo STT:n haastattelema hallituslähde.

Hallitus kokoontuu huomenna keskustelemaan koronavirusepidemiaan liittyvistä liikkumis- ja toimintarajoituksista.

Hallituslähde: Kirjastojen koronarajoitusten osittaisesta purkamisesta päätetään todennäköisesti huomenna

Kello 14.16: Oikeuskansleri Tuomas Pöystin mukaan eduskunta saanee ensi viikolla hallitukselta esityksen siitä, miten ravintoloille korvataan niille pakkosulkemisesta aiheutuneita menetyksiä.

Pöysti kommentoi asiaa Ylen Ykkösaamussa.

Hänen mukaansa korvauksista on syntynyt merkillinen oikeudellinen tilanne, kun elinkeinon harjoitus on kielletty eikä korvauksia ole vielä maksettu.

Ravintoloille annettavan tukipaketin suuruus on herättänyt erimielisyyttä hallituksessa.

Keskustan puheenjohtajan Katri Kulmunin johtaman valtiovarainministeriön on kerrottu pitävän työ- ja elinkeinoministeriön esitystä 150 miljoonan euron tukipaketista ravintoloille liian suurena. STT:n tietojen mukaan tukea TEMin esittämässä muodossa on pidetty epäreiluna muille palvelualan yrityksille, joihin korona on iskenyt.

Kello 13.38: Venäjällä todettujen koronavirustartuntojen määrä on noussut jälleen uuteen päiväkohtaiseen ennätykseen.

Venäjällä todettiin vuorokaudessa yli 9 600 uutta koronatartuntaa. Kaikkiaan tartuntoja on todettu lähes 125  000 ja kuolemia runsaat 1  200.

Pahin tilanne on Moskovassa, jossa on todettu noin puolet koko maan tartunnoista. Kaupungin pormestarin Sergei Sobjaninin mukaan liikkumisrajoitukset ja muut poikkeustoimet ovat kuitenkin purreet epidemiaan, vaikka sen taitekohtaa ei olekaan vielä saavutettu.

Kello 13.22: Taysin erityisvastuualueella sairaalahoidon osastotilanne ei ole muuttunut verrattuna perjantaihin. Edelleen tehohoidossa on yksi koronapotilas ja osastohoidossa kolme. Kuolleita on vastuualueella yhteensä kolme.

Kello 13.20: THL on julkaissut lauantaina uudet tiedot koronavirukseen liittyvistä kuolemista. Suomessa kuolleita on nyt yhteensä 220. Perjantaina luku oli 218, joten uusia kuolemantapauksia on tullut kaksi. Molemmat ovat HYKS:n erityisvastuualueelta.

Sairaalahoidossa olevien määrä koko maassa on laskenut kolmella, mutta tehohoidossa olevien määrä noussut kolmella.

Testattuja näytteitä on yhteensä noin 101 800.

Kello 11.55: Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan koko Suomessa on todettu yhteensä 5176 koronavirustartuntaa. Vielä eilen tartuntoja oli THL:n mukaan koko Suomessa 5051. Yhteensä uusia tartuntoja todettiin siis koko Suomessa 125. THL:n mukaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin alueella on todettu nyt yhteensä 3596 tartuntaa. Lisäystä eiliseen on 110 tapausta.

Kello 9.40: Pirkanmaalla on varmistunut yksi uusi koronavirustartunta, kertoo Tampereen yliopistollinen sairaala Tays lauantaina aamulla.

Uusia koronavirustartuntoja on todettu Pirkanmaalla viime päivät hyvin maltillisesti. Uudet tapaukset mukaan lukien tällä viikolla on varmistunut yhteensä 16 tartuntaa. Viime viikolla Pirkanmaalla varmistui yhteensä 13 uutta tartuntaa.

Yhteensä Pirkanmaalla on raportoitu Taysin mukaan 210 tartuntaa.

Juuri nyt: Pirkanmaalla yksi uusi koronatartunta

Kello 7.50: Toukokuu sai pörssin osalta synkän alun Yhdysvalloissa. Wall Streetillä kurssit laskivat useiden suuryritysten heikkojen tulosten vetämänä.

Dow Jones -indeksi putosi 2,6 prosenttia, S&P 500 laski 2,8 prosenttia ja teknologiapainotteinen Nasdaq 3,2 prosenttia.

Suuryrityksistä verkkokauppajätti Amazonin osake halpeni 7,6 prosenttia sen kerrottua, että toisen neljänneksen voitot jäävät olemattomiksi koronavirukseen liittyvien kustannusten takia.

Öljy-yhtiö Exxon Mobil puolestaan kertoi ensimmäisestä tappiollisesta vuosineljänneksestään vuosikymmeniin, mikä painoi sen osaketta 7,1 prosentilla. Exxon Mobil teki tammi-maaliskuussa 610 miljoonan dollarin tappion.

Sijoittajia hermostutti myös Yhdysvaltain ja Kiinan välillä kiihtyvä sanasota, jonka pelätään laajenevan uudeksi kauppasodaksi.

Päättynyt huhtikuu oli Wall Streetillä vahvasti nousuvoittoinen maaliskuun romahduksen jälkeen.

Kello 7.40: Yhdysvalloissa on viimeisen 24 tunnin aikana kuollut koronaviruksen seurauksena ainakin 1  883 ihmistä. Maailman koronavirustartuntoja seuraavan Johns Hopkins -yliopiston luku kuvaa tilannetta torstai-illasta perjantai-iltaan paikallista aikaa.

Tiistaina, keskiviikkona ja torstaina kerrottiin päivittäin yli 2  000 uudesta kuolemasta.

Yhteensä viruksen seurauksena on Yhdysvalloissa kuollut jo noin 65  000 ihmistä, mikä on selvästi eniten maailmassa. Vahvistettuja koronavirustartuntoja maassa on yli 1  100  000, mikä sekin on korkein luku maailmassa.

Yhteensä koronavirus on aiheuttanut maailmanlaajuisesti ainakin 238  000 ihmisen kuoleman.

Perjantai 1.5.2020

Kello 21.52: New Yorkin kuvernööri Andrew Cuomo sanoo, että suurkaupungin koulut pysyvät suljettuna kauden lukukauden loppuun saakka koronaviruspandemian takia.

Kello 21.50: Yhdysvalloissa Texasin osavaltiossa aloitettiin perjantaina koronarajoitusten höllentäminen, vaikka samoihin aikoihin raportoitiin korkein päivittäinen kuolinluku.

Osavaltiossa myymälät, ravintolat, elokuvateatterit, ostoskeskukset, museot ja kirjastot saavat tietyin ehdoin avata ovensa. Ihmiset saavat myös osallistua ulkopeleihin, joskin samaan aikaan kentällä ei voi olla kuin neljä pelaajaa.

Kello 21.48: Luona Oy:n ylläpitämässä Espoon Nihtisillan vastaanottokeskuksessa on havaittu jo 95 koronatartuntaa. Valtaosa näistä on tullut ilmi joukkotestauksessa, jossa kaikki työntekijät ja noin puolet vastaanottokeskuksen asukkaista oli perjantaihin mennessä testattu.

207 testissä oli havaittu 72 tartuntaa. Muut tapaukset olivat tulleet esille aiemmin, ja osa näistä sairastuneista on jo parantunut.

Kello 18.10: Yhdysvaltain presidentti Donald Trump uhkaa asettaa uusia tulleja Kiinalle koronaviruksen leviämisen takia. Trump kertoi nähneensä todisteita koronaviruksen yhteydestä wuhanilaiseen laboratorioon. Toimittajien kysyessä lisätietoa, Trump vastasi, ettei voi kertoa asiasta.

Yhdysvallat on aiemminkin esittänyt epäilyjä, että virus olisi päässyt leviämään Wuhanissa toimivasta viruslaboratoriosta. Sekä laboratorion johto että Kiinan viranomaiset ovat kiistäneet syytökset, eikä niille ole löytynyt tukea myöskään virustutkijoilta. Yhdysvaltojen tiedusteluyhteisö arvioi torstaina, että uusi koronavirus sai alkunsa Kiinassa. Tietojen mukaan virus ei kuitenkaan olisi keinotekoinen.

Kello 14.37: Valtaosa kuolemantapauksista on tapahtunut Helsingin yliopistollisen keskussairaalan (Hyks) erityisvastuualueella, jossa kuolleita on 177. Nyt Suomessa tartunnan saaneita on siis kaikkiaan 5051.

Kello 14.26: Taysin erityisvastuualueella tilanne on pysynyt torstaista muuttumattomana.

Kello 14.18: Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Suomessa yhteensä 218 ihmistä, kertoo THL. Määrä on noussut vuorokaudessa seitsemällä tapauksella.

Kello 12.09: Suomessa on todettu vuorokauden aikana 56 uutta koronavirustartuntaa. Tartuntoja on nyt yhteensä 5 051. Tartuntojen määrä ylitti ensi kertaa 5 000 rajan, sillä vielä eiliseen mennessä tartuntoja oli todettu 4 996.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alue on tartunnoissa edelleen omaa luokkaansa Suomessa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin alueella on todettu nyt yhteensä 3 486 tartuntaa. Lisäystä eiliseen on 46 tapausta.

Kello 11.17: Irlantilainen halpalentoyhtiö Ryanair ilmoittaa aikovansa vähentää noin 3  000 työpaikkaa koronakriisin takia. Yhtiön mukaan useimmat sen lennot on peruutettu ainakin heinäkuuhun asti. Yhtiö kertoo lentävänsä vain noin prosentin kaikista lennoistaan touko- ja kesäkuussa.

Halpalentoyhtiö Ryanair karsii 3 000 työpaikkaa koronan takia

Kello 10.54: Saksassa on todettu kuluneen vuorokauden aikana 1 639 uutta koronavirustartuntaa. Uusia kuolonuhreja oli 193. Yhteensä Saksassa on kuollut virukseen liittyen 9 481 ihmistä.

Saksa on keventänyt ankaria koronarajoituksiaan sen jälkeen, kun koronaviruksen tarttuvuusluku laski maassa alle yhden ja saatettiin todeta, että tartuntojen eteneminen on hallinnassa.

Helsingi Sanomat kertoi huhtikuun loppupuolella, että maassa aletaan pikku hiljaa availla muun muassa kouluja ja pienimmistä alkaen myös kauppoja. Maanantaina Berliinissä pääsee taas julkisen liikenteen kyytiin.

Eri osavaltiot tekevät rajoitustoimien purkamisessa omia ratkaisujaan.

Kello 10.23: Pirkanmaalla on varmistunut kolme uutta koronavirustartuntaa, kertoo Tampereen yliopistollinen sairaala Tays perjantaina aamulla.

Yhteensä Pirkanmaalla on todettu Taysin mukaan 209 tartuntaa.

Juuri nyt: Kolme uutta koronavirustartuntaa Pirkanmaalla

Kello 8.36: Verkkokauppajätti Amazon kertoi torstaina tuloksensa syöksyneen maailmanlaajuisen koronaviruspandemian seurauksena. Yhtiön mukaan tulos laski tammi–maaliskuussa vuodentakaisesta 29 prosenttia ollen 2,5 miljardia dollaria eli noin 2,3 miljardia euroa.

Yhtiön liikevaihto kuitenkin nousi 26 prosentilla yli 75 miljardiin dollariin vuoden ensimmäisellä neljänneksellä ihmisten sulkeuduttua pandemian takia koteihinsa.

Pandemia laski verkkokauppajätti Amazonin tulosta, vaikka liikevaihto kasvoi

Kello 7.35: Yhdysvalloissa päivittäisten koronaviruskuolemien määrä on jälleen noussut yli kahden tuhannen.

Maailman tartuntamääriä seuraavan Johns Hopkins -yliopiston mukaan maassa on viimeisen 24 tunnin aikana kuollut viruksen seurauksena yli 2  050 ihmistä. Luku kuvaa ajanjaksoa keskiviikkoillasta torstai-iltaan paikallista aikaa. Myös tiistaina ja keskiviikkona kerrottiin yli 2  000 uudesta kuolemasta.

Yhdysvalloissa on todettu eniten koronakuolemia maailmassa, yhteensä jo noin 63  000. Tartunta on vahvistettu yli miljoonalla ihmisellä.

Torstai 30.4.2020

Kello 22.18: Yhdysvalloissa oli torstai-iltaan mennessä ilmoitettu 1 017 ihmisen kuolemasta. Kaikkiaan menehtyneitä on 62 672.

Kello 21.41: Ranskassa torstaina ilmoitettu koronavieruksen kuolleisuusluku oli pienin sitten maaliskuun lopun eli 289. Kokonaismäärä on nyt 24 376.

Kello 20.20: Britanniassa koronaviruskuolemia ilmoitettiin torstaina 674. Näin kokonaismäärä on 26 771. Uusia tartuntoja oli noin 6 000.

Kello 20.10: Venäjän päänisterillä Mihail Mišustinilla on todettu tänään koronavirustartunta. Uutistoimisto Reutersin mukaan Mišustin on ilmoittanut tartunnastaan presidentti Vladimir Putinille.

Mišustin on toiminut Venäjän pääministerinä tammikuusta lähtien Dmitri Medvedevin jätettyä virkansa.

Venäjän pääministeri Mihail Misustin.

Kello 19.17: Italiassa kerrottiin torstaina 285 ihmisen kuolleen koronaviruksen aiheuttamaan covid-19-sairauteen. Maassa on nyt kuollut 27 967 ihmistä. Tartuntoja on yli 205 000. Tartuntojen ja vuorokauden aikana kuolleiden määrä laski hivenen.

Kello 16.55: Espanjan koronakuolleisuusluku oli torstaina alhaisin kuuteen viikkoon eli 268. Yhteensä kuolleita on 24 543. Uusia tartuntoja tuli ilmi 2 740.

Kello 16.37: Espoossa Nihtisillan vastaanottokeskus on asetettu karanteeniin koronavirustartuntojen takia. Vastaanottokeskuksessa on tällä viikolla tehty koronatestauksia useiden koronatartuntojen takia.

Suurin osa henkilökunnasta ja noin 200 keskuksessa asuvista turvapaikanhakijoista on tähän mennessä testattu. Ensimmäiset testitulokset ovat valmistuneet, ja tähän mennessä tutkituista 90 näytteestä noin 35 on positiivisia. Loput testituloksista valmistuvat ensi viikon aikana.

Kello 16.00: Kuolleiden määrä kasvoi viidellä ja kuolleita on nyt 211. Kaikki uudet kuolemantapaukset ovat Helsingin Hyksin alueelta.

Sairaalahoidossa on nyt 187 ihmistä, pudotusta eilisestä on peräti 21. Tehohoitopotilaiden määrä laski kolmella 48:aan.

157 kuolleesta on saatavilla tarkempia tietoja. Heistä 53 prosenttia on miehiä ja 47 naisia. Kuolleiden mediaani-ikä on 84 vuotta. Ikäryhmissä 30–39-vuotta, 40-49-vuotta ja 50-59-vuotta kuolleita on kussakin alle viisi, 60–69-vuotiaita kuolleita on kymmenen, 70-79-vuotiaita on 33, 80-89-vuotiaita on 74, yli 90-vuotiaita on 34.

Tehohoidossa olleista potilaista 60 prosentilla on ollut jokin pitkäaikaissairaus Tartuntatautirekisterin lääkärin ilmoitusten perusteella. Tieto perustuu 91 tehohoidetun potilaan tietoihin.

Kello 15.28: Ruotsissa kuoli vuorokaudessa 124 ihmistä. Koronaviruksen aiheuttamana tautiin on menehtynyt 2 586. Tartuntoja on 21 092.

Kello 12.02: Suomessa on todettu yhteensä 89 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL torstaina.

Eilen tartuntoja oli Suomessa 4 906 ja nyt kokonaisluku on noussut 4 995:een. Pirkanmaan luku on noussut THL:n tiedoissa viidellä. Kokonaisluku on nyt 223. Ero Taysin lukuun johtuu tilastointitavasta.

Kello 11.03: Venäjällä on todettu 7099 uutta koronavirustartuntaa kuluneen vuorokauden aikana eli enemmän kuin kertaakaan aiemmin pandemian aikana.

Maanlaajuisesti Venäjällä tartunnan saaneita on nyt jo 106 498. Koronavirus on vaatinut tähän mennessä jo 1073 ihmisen hengen. Kuluneen vuorokauden aikana koronaan menehtyi Venäjällä 101 ihmistä.

Kello 10.08: Pirkanmaalla on varmistunut 8 uutta koronavirustartunta, kertoo Tampereen yliopistollinen sairaala Tays torstaina aamulla.

Uusia koronavirustartuntoja on todettu Pirkanmaalla viime päivinä hyvin maltillisesti. Nyt tiedotettu 8 tartuntaa on suurin luku moneen päivään.

Pirkanmaalla todettu 8 uutta koronatartuntaa

Keskiviikko 29.4.2020

Kello 22.02: Ranskassa kuoli vuorokauden aikana 427 ihmistä. Koronavirus on nyt koitunut yli 24 000 ihmisen kuolemaksi.

Kello 21.01: Yhdysvalloissa kuolleiden määrä nousi yli 60 000:n, kun keskiviikkona iltaan mennessä oli julkistettu 1 229 uutta uhria.

Kello 20.48: Tampereella on varauduttu siihen, että peruskouluissa palataan lähiopetukseen lukukauden viimeisiksi viikoiksi 14. toukokuuta alkaen. Koulujen rehtoreista koostuva kehittämisryhmä alkaa valmistella asiaa heti torstaina.

Kasvatus- ja opetusjohtaja Kristiina Järvelän mukaan ryhmäkokoja ja opetuksen sisältöä mietitään niin, että turvavälejä on mahdollista ylläpitää.

–  Ohjeistamme niin, että jokaisella koululla ja jokaisella vuosiluokalla olisi loppukevään aikana kaksi päivää ulkona oppimista, esimerkiksi liikuntapäivä tai kotiseuturetki.

Näin koulun tiloissa olisi noin 20 prosenttia normaalia vähemmän väkeä paikalla.

Kello 20.04: Perusopetuksessa ja varhaiskasvatuksessa palataan normaaliin koulunkäyntiin ja lähiopetukseen porrastetusti 14.5. alkaen. Opetusta aiotaan antaa luokkien lisäksi muissakin koulutiloissa, pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi tiedotustilaisuudessa.

Oppilaita on samoissa tiloissa normaalia vähemmän ottamalla käyttöön esimerkiksi tyhjilään olevia tiloja, kertoo opetusministeri Li Andersson (vas.)

Kello 19.28: Hallitus on neuvotellut tänään keskiviikkona 29. huhtikuuta rajoituksista opetusjärjestelyissä koronaepidemian aikana. Hallituksen tiedotustilaisuus järjestetään valtioneuvoston linnassa noin klo 20.

Tiedotustilaisuudessa ovat mukana pääministeri Sanna Marin ja opetusministeri Li Andersson. Paikalla ovat myös stm:n kansliapäällikkö Kirsi Varhila, strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki, okm:n kansliapäällikkö Anita Lehikoinen ja THL:n johtaja Mika Salminen.

Kello 19.15: Britanniassa julkistettiin keskiviikkona kuolleisuusluku, jossa olivat nyt mukana myös hoivakodissa kuolleet. Keskiviikkona ilmoitettu kuolleiden määrä oli siten korkea 4 419. Uhreja on nyt Euroopan toiseksi eniten, 26 097. Tartunnan saaneita on varmistettu noin 165 000, joten kuolleisuusprosentti on ollut korkea.

Kello 19.14: Italiassa kuoli vuorokaudessa 323 ihmistä. Koronavirus on vienyt hautaan 27 682 ihmistä.

Kello 18.36: Sveitsi antaisi isovanhempien halata alle kymmenvuotiaita lapsenlapsiaan.

Tartuntataudeista vastaava Daniel Koch Sveitsin terveysministeriöstä sanoo tutkijoiden tulleen siihen johtopäätökseen, että pienet lapset eivät saa koronavirustartuntaa eivätkä levitä virusta. Koch korostaa, että tapaamisten tulisi olla lyhyitä, eikä kyse saisi olla lapsenvahtina toimimisesta.

Kello 18.24: Kanadassa on todettu yli 50 000 koronavirustartuntaa. Virukseen on kuollut maassa lähes 3 000 ihmistä.

Kello 17.16: Espanjan koronaviruskuolemien määrä on myt 24 275. Keskiviikon ilmoitettujen kuolemantapausten määrä oli 453, mutta luvussa oli mukana jonkun verran kuolemia myös edellisiltä päiviltä. Vuorokauden aikana surmansa sai 325. Tartuntoja on nyt noin 237 000, maailman toiseksi eniten USA:n jälkeen.

Kello 16.18: THL:n mukaan 149 kuolleesta on saatavilla tarkempia tietoja. Heistä 52 prosenttia on miehiä ja 48 naisia. Kuolleiden mediaani-ikä on 84 vuotta. Ikäryhmissä 30–39-vuotta, 40–49-vuotta ja 50–59-vuotta kuolleita on kussakin alle viisi, 60–69-vuotiaita kuolleita on yhdeksän, 70-79-vuotiaita on 31, 80-89-vuotiaita on 71, yli 90-vuotiaita on 33.

Tarkempaa tietoa siitä, missä menehtyneet ovat olleet hoidossa välittömästi ennen kuolemaansa on kertynyt 193 henkilöstä: 51 prosenttia on ollut sosiaalihuollon ympärivuorokautisessa yksikössä.

Kello 16.10: THL ilmoitti keskiviikkona 7 uudesta kuolemantapauksesta. Kuusi oli Helsingin Hyksin alueella ja Yksi Oulun Oysin.

Kuolleita on nyt 206. Sairaalahoidossa on 208 potilasta.

Taysin erityisvastuualueella koronapotilaita on muita alueita vähemmän sairaalahoidossa. THL:n tietojen mukaan Taysin alueella sairaalahoidossa on neljä potilasta, joista yksi tehohoidossa.

Koko maassa sairaalahoidossa on 208 potilasta, joista 51 tehohoidossa.

Kello 15.12: Ruotsissa on todettu yli 20 000 koronavirustartuntaa.

Kello 15.03: Ruotsissa ilmoitettiin keskiviikkona 107 kuolemantapauksesta. Kaikkiaan kuolleita on 2 462.

Kello 13.35: THL kertoo, että Suomessa lapset eivät ole tarvinneet sairaalahoitoa koronaviruksen vuoksi. Lapsilla tauti on yleensä lievä tai kokonaan oireeton.

Kello 12.11: THL tilastoi koronatartuntatapaukset kunnittain. Näin Pirkanmaan tartunnat jakautuvat kunnittain. Suluissa tiistain luku. Mukana ei ole kuntia, joissa tapauksia on alle 4.

Kangasala 13, Nokia 10 (9), Orivesi 6, Pirkkala 10 (9), Sastamala 15, Tampere 118 (115), Valkeakoski 13 ja Ylöjärvi 9.

Kello 12.03: THL:n keskiviikkona päivitettyjen tietojen mukaan Suomessa on todettu nyt yhteensä 4 906 varmistettua koronatapausta. Kasvua tiistain määrään on 166.

Pirkanmaalla tartuntoja on THL:n tiedoissa yhteensä 218. Kasvua eiliseen on 5. Ero Taysin lukuun johtuu erilaisesta tilastointitavasta. Taysin mukaan tartuntoja on 198.

Kello 11.45: Tampereen Teatterikesää ei järjestetä ensi kesänä. Teatterikesän hallitus päätti maanantain 27.4. kokouksessaan, että tapahtumaa ei järjestetä koronavirustilanteen takia. Teatterikesää oli tarkoitus viettää 3.–9.8.

Tampereen Teatterikesä peruuntuu tältä vuodelta

Myös Ylisfestarit Pitkäniemen puistossa on peruttu.

Kello 9.31: Pirkanmaalla on varmistunut yksi uusi koronavirustartunta, kertoo Tampereen yliopistollinen sairaala Tays keskiviikkona aamulla.

Uusia koronavirustartuntoja on todettu Pirkanmaalla viime päivinä maltillisesti.

Maanantaina Tays kertoi, ettei Pirkanmaalla varmistunut sunnuntain aikana yhtäkään tartuntaa ja tiistaina tiedotettiin kolmesta tartunnasta. Viime viikolla Pirkanmaalla varmistui yhteensä 13 uutta tartuntaa.

Juuri nyt: Pirkanmaalla todettu yksi uusi koronatartunta

Kello 9.25: Finnair oyj:n hallitus on päättänyt, että yhtiö alkaa valmistella merkintäoikeusantia, koska koronavirustilanteesta aiheutuneet tappiot ovat vähentäneet yhtiön omia pääomia. Annin kokonaismäärä olisi arviolta enintään 500 miljoonaa euroa.

Yhtiö julkaisi keskiviikkona ensimmäisen vuosineljänneksen osavuosikatsauksen. Sen liikevaihto laski jo 16 prosenttia vertailukaudesta 561,2 miljoonaan euroon.

Valtio nostamaan Finnairia pandemiatappioista sadoilla miljoonilla euroilla: ”Koronavirus on vaikuttanut ennennäkemättömällä tavalla”

Kello 8.54: Lähes 70 sotaveteraania on menehtynyt koronaviruksen levittyä veteraanien hoivakotiin Holyoken kaupungissa Massachusettsin osavaltiossa Yhdysvaltojen koillisrannikolla. Asiasta kertovat uutistoimisto muun muassa AP News ja The Guardian.

Tähän mennessä 68 hoivakodissa asuvaa veteraania on kuollut koronavirustartunnan saatuaan. Tiistaina tartunta oli vahvistettu kuolleiden lisäksi 82 muulla asukkaalla ja 81 henkilökunnan jäsenellä.

Hoivakodissa oli tiettävästi vielä maaliskuun lopulla lähes 230 asukasta. Maanantaina asukkaita oli enää noin sata.

Nyt viranomaiset selvittävät, miksi koronavirus pääsi leviämään hoivakodissa niin pahasti. The Guardianin mukaan hoivakodissa on ollut pulaa henkilökunnasta ja työntekijät ovat jatkuvasti liikkuneet apuun muihin yksikköihin. Samalla he ovat saattaneet kuljettaa tautia mukanaan.

Kello 8.23: Saksassa on ilmoitettu tänään 202 uudesta koronavirukseen liittyvästä kuolemasta. Uusi tartuntoja raportoitiin olevan 1 304. Maassa on todettu yhteensä 157 641 tartuntaa ja virukseen on kuollut 6 115 ihmistä.

Tiistai 28.4.2020:

Kello 21.02: Yhdysvalloissa tartuntoja on jo yli miljoona ja maailmanlaajuisesti niitä on 3,1 miljoonaa. Tiistaina Yhdysvalloissa ilmoitettiin iltaan mennessä 1 065 uudesta kuolemantapauksesta. Kaikkiaan niitä on jo noin 58 000.

Kello 21.00: Ranskassa kuolleita on nyt yhteensä 23 660. Tiistaina ilmoitettiin 367 uudesta tapauksesta.

Kello 20.13: Britannian koronakuolleisuus kääntyi tiistaina synkkään suuntaan, kun maassa kerrottiin 586 kuolemantapauksesta. Maanantaina luku oli 360. Britanniassa on kuollut nyt yhteensä 21 678 ihmistä. Se on maailman 5. eniten.

Kello 19.45: Italiassa koronavirukseen kuolleiden määrä nousi, tiistaina kerrottiin 382:n menehtyneen. Kokonaismäärä on nyt 27 359. Tartunnan saaneita on 201 535.

Kello 19.35: Britannian terveysministeri sanoo, että toistaiseksi on liian aikaista sanoa, koska maan koulut voitaisiin avata.

Kello 17.47: Venäjän presidentti Vladimir Purin sanoo, että uusien koronavirustartuntojen määrä on tasoittunut Venäjällä.

Kello 17.17: THL:n mukaan tämä tiedetään koronavirukseen kuolleista potilaista ja heidän hoitopaikastaan ennen kuolemaa: menehtyneistä 21 prosenttia on ollut erikoissairaanhoidossa, 29 prosenttia perusterveydenhuollon yksikössä, 49 prosenttia sosiaalihuollon ympärivuorokautisessa yksikössä ja 1 prosentti kotona tai muualla.

Kuolleista, joista tällä hetkellä on saatavilla tarkempia terveystietoja, valtaosalla (yli 90 prosenttia) oli yksi tai useita pitkäaikaissairauksia. Yleisimpiä näistä ovat olleet sydänsairaudet ja diabetes.

145 kuolleesta on toistaiseksi saatavilla tarkempia tietoja. Heistä 52 prosenttia on miehiä ja 48 prosenttia naisia. Kuolleiden mediaani-ikä on 84 vuotta. Ikäryhmissä 30–39-vuotta, 40–49-vuotta ja 50-59-vuotta kuolleita on kussakin alle viisi, 60–69-vuotiaita kuolleita on yhdeksän, 70-79-vuotiaita on 30, 80-89-vuotiaita on 69, yli 90-vuotiaita on 32.

Kello 17.12: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL tiedotti tiistaina uusista koronavirusluvuista. THL:n mukaan Suomessa on kuollut 199 ihmistä. Lisäystä tuli kuusi: kaksi Hyksin alueelle ja kaksi Oulun Oysin alueelle. Pohjois-Savon Kysin ja Turun Tysin alueilla kuoli kummassakin yksi potilas.

Alustavan arvion mukaan taudista toipuneita henkilöitä on ainakin 2 800.

Pirkanmaalla varmistui kolme uutta koronavirustartuntaa, kertoi Tampereen yliopistollinen sairaala tiistaina.

THL:n mukaan Taysin erityisvastuualueella on sairaalahoidossa vain kolme potilasta, joista yksi tehohoidossa. Alueeseen kuuluvat myös Kanta-Häme ja Etelä-Pohjanmaa.

Suomessa sairaalahoidossa on 200 ihmistä, 13 enemmän kuin eilen. Tehohoidossa on sama määrä potilaita kuin eilen eli 56.

Kello 16.43: Valtion liikuntaneuvosto tekee selvityksen koronaviruspandemian akuuteista vaikutuksista liikuntatoimialaan. Selvityksellä halutaan saada tietoa koronan vaikutuksista erityisesti kuntien liikuntapalveluihin, urheiluseuroihin ja järjestöihin, liikunta-alan yrityksiin sekä koulutuskeskuksiin. Selvitys valmistuu alkukesällä 2020.

Kello 16.27: Ranskan pääministeri Edouard Philippe kertoi maanantaina pitämässään tiedotustilaisuudessa, että maa alkaa osittain purkaa koronavirusrajoituksia. Hän sanoi, että kasvosuojaimia tulee riittämään kaikille ja että testauskapasiteettia nostetaan 11. toukokuuta alkaen 700 000 testiin vuorokaudessa.

Kello 15.21: Espanjassa ilmoitettiin 301 uudesta koronaviruskuolemasta. Kuolleiden määrä on nyt yhteensä 23 822. Tartuntoja on yli 210 000 potilaalla.

Kello 15.03: Ruotsissa on nyt kaikkiaan 2 355 ihmistä kuollut koronaviruksen takia. Tiistaina kerrottiin 81 uudesta tapauksesta. Tartunnan saaneita on 19 621.

Kello 13.44: Puolustusvoimissa on todettu eiliseen maanantaihin mennessä 30 koronavirustartuntaa. Tartunnoista 13 on todettu varussotilailla, 14 Puolustusvoimien henkilökunnan jäsenillä.

Varussotilailla tartuntoja on todettu Kaartin jääkärirykmentissä, Ilmasotakoulussa, Rannikkoprikaatissa sekä Kainuun, Karjalan, Porin prikaateissa. Kaartin jääkärirykmentissä tartuntoja on varmistunut viisi, Rannikkoprikaatissa neljä ja muissa yksi kussakin.

Pääesikunnan tietojen mukaan yli kaksikymmentä sairastunutta on parantunut

Kello 13.26: Meyer Turku aloittaa yt-neuvottelut, joiden lähtökohtana on 450 Meyer Turun työntekijän irtisanominen.

Lisäksi 900 työntekijää on muiden toimien kohteena. Näitä toimia ovat muun muassa erilaiset työaika- ja tehtäväjärjestelyt, eripituiset lomautukset sekä osa-aikaistamiset.

Kello 12.57: Apua hakevien määrät ovat moninkertaistuneet koronakriisin aikana, kertoo Ensi-ja turvakotien liitto. Liiton mukaan apua haetaan nyt kaikkiin perheen ongelmiin.

Väkivaltaan liittyvä avun hakeminen on noussut avopalveluissa 44 prosentilla. Maalis-huhtikuussa eropalveluihin yhteyttä ottavien määrä on kasvanut 60 prosentilla vuoden takaisesta.

Osan yhteydenotoista taustalla on päihteiden käyttö. Liiton mukaan moni apua hakeva on huolestunut perheenjäsenen juomisesta.

Kello 12.22: Itävalta löysentää koronarajoituksiaan. Loppuviikosta lähtien alla 10 ihmisen kokoontumiset ovat sallittuja, eivätkä ihmiset tarvitse enää erityistä syytä poistuakseen kotoaan. Ravintolat saavat olla tietyin säännöin auki 15. toukokuuta alkaen.

Kello 12.12: Brasilian koronavirustapaukset ylittävät sairaaloiden, ruumishuoneiden ja hautausmaiden kantokyvyn. Latinalaisen Amerikan suurimmasta maasta on tulossa yksi pandemian keskipisteistä.

Rio de Janeiron ja ainakin neljän muun suuren kaupungin terveystyöntekijät varoittavat, että niiden sairaalajärjestelmät ovat vaarassa romahtaa tai että ne eivät pysty ottamaan enempää potilaita.

Asiantuntijoiden mukaan tartuntojen on maassa paljon suurempi kuin mitä virallisesti on ilmoitettu, sillä virustestejä ei ole riittävästi. Brasiliassa on tilastoitu yli 66 000 koronavirustartuntaa ja yli 4 500 kuolemaa covid-19:ään.

Kello 12.02: Suomessa on todettu nyt 4 740 koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Määrä on noussut maanantaista 45 tartunnalla.

Eniten tartuntoja on varmistunut Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella, missä tartuntoja on todettu 3 243.

Kello 11.22: Suomen vastaanottokeskuksissa on todettu 30 koronavirustartuntaa, kertoo Maahanmuuttovirasto (Migri). Tartuntoja on todettu kuudessa vastaanottokeskuksessa. Suurin osa tartunnoista on ollut Uudellamaalla.

Migri kertoo, että Espoossa Nihtisillan vastaanottokeskuksessa kaupungin tartuntatautilääkäri on tehnyt tartuntojen takia päätöksen aloittaa laajempi testaus.

Maahanmuuttovirasto on antanut keskuksille varautumis- ja toimintaohjeita. Vastaanottokeskuksiin on suunniteltu tila- ja majoitusratkaisuja mahdollisia karanteeni- ja eristystilanteita varten.

Suomessa on 40 vastaanottokeskusta, joissa kirjoilla noin 7 700 ihmistä. Heistä noin 4 400 asuu vastaanottokeskuksissa.

Kello 11.03: Pohjoismainen lentoyhtiö SAS leikkaa rajusti henkilöstöään koronaviruksen vuoksi. Lentoyhtiö kertoo vähentävänsä jopa 5 000 työpaikkaa.

SAS toteaa, että koronavirusrajoitukset ovat vähentäneet lentomatkojen kysyntää. Tällä hetkellä SAS lentää vain kotimaanlentoja Ruotsissa ja Norjassa.

Kello 10.24: Huoltovarmuuskeskus (HVK) kertoo, että se on solminut viime viikolla sopimuksen hengityssuojainten jatkuvista toimituksista. Sopimus jatkuu heinäkuun alkuun saakka.

Sopimuksen mukaan Suomeen tuodaan 12,5 miljoonaa kirurgista suu- ja nenäsuojainta touko- ja heinäkuun välisenä aikana.

Kello 10.13: Uusi Tampere -festivaali siirtyy koronarajoitusten vuoksi kesältä syksyyn. Tapahtuma soi Tampereen Hiedanrannan Kuivaamolla nyt 25.–26. syyskuuta.

Kello 9.23: Pirkanmaalla on varmistunut kolme uutta koronavirustartuntaa. Maanantaina Tampereen yliopistollinen sairaala kertoi, ettei Pirkanmaalla todettu sunnuntaina yhtäkään uutta tartuntaa.

Pirkanmaalla kolme uutta koronavirustartuntaa

Kello 8.08: Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoi maanantaina, että hän "ei pysty kuvittelemaan miksi" hätänumeroihin tehdyt soitot desinfektioaineista ovat lisääntyneet sen jälkeen kun hän väitti, että aineen ruiskuttaminen ihmiseen parantaisi koronaviruksen aiheuttamasta taudista.

Michiganin ja Marylandin kuvernöörit syyttivät presidenttiä sunnuntaina näiden puheluiden lisääntymisestä. Trump sanoi kommentoineensa asiaa sarkastisesti sen jälkeen kun lääkealan ammattilaiset olivat kritisoineet häntä voimakkaasti. Desinfektioaineet ovat vaarallisia aineita ja ihmiselimistössä ne voivat olla myrkyllisiä.

Trump piti maanantaina tiedotustilaisuuden kahden päivän tauon jälkeen.

Kello 8.06: Koronaviruspandemia johtaa suuriin taloudellisiin menetyksiin, kertoo Keskuskauppakamarin talouskatsaus. Sen mukaan jokainen viikko eristäytymistä maksaa Suomelle 1,2 miljardia euroa.

Keskuskauppakamari: Koronakriisin eristäytyminen maksaa Suomelle 1,2 miljardia euroa viikossa

Kello 7.53: Saksassa on ilmoitettu tiistaina 163:sta uudesta koronaviruskuolemasta. Viruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut maassa yhteensä 5 913 ihmistä. Uusia tartuntoja todettiin 1 144, ja nyt niitä on yhteensä 156 337.

Kello 6.25: Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoi Valkoisen talon tiedotustilaisuudessa maan hallinnon aloittaneen vakavat tutkimukset Kiinan toimista koronaviruksen pysäyttämiseksi. Trump ei ole ollut tyytyväinen Kiinan toimiin pandemian pysäyttämiseksi.

– Uskomme, että sen (koronaviruksen) olisi voinut pysäyttää alkulähteelle. Se olisi ollut nopeasti pysäytettävissä eikä se olisi levinnyt ympäri maailmaa, Trump sanoo.

Trump on kritisoinut Kiinaa useasti koronapandemian aikana, ja nyt hänen hallintonsa aikoo ottaa perinpohjaisesti selvää Kiinan toimista.

Kello 6.18: Maailmalla todettujen koronavirustartuntojen määrä on noussut yli kolmen miljoonan tapauksen. Maailman koronavirustartuntoja seuraavan Johns Hopkins -yliopiston mukaan tartuntoja on noin 3,04 miljoonaa ja tilastosivusto Worldometerin mukaan noin 3,06 miljoonaa.

Kello 6.13: Uuden-Seelannin pääministeri Jacinda Ardern julisti maanantaina saarivaltion kyenneen pysäyttämään koronaviruksen leviämisen. Maassa varmistettiin maanantaina vain yksi uusi tartunta.

Uudessa-Seelannissa on vallinnut korkein valmiustaso, taso neljä, viimeiset viisi viikkoa. Nyt maa on valmis laskemaan kolmannelle tasolle, mikä käytännössä tarkoittaa muun muassa koulujen avaamista ja työpaikoille palaamista.

Vahvistettuja koronatapauksia on Uudessa-Seelannissa 1 469. Viruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut 19 ihmistä.

Maanantai 27.4.2020:

Kello 22.32: Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan myötä maaliskuussa alkanut historiallinen etäopiskelu on osoittautunut isolle osalle lukiolaisia huomattavan raskaaksi. Suomen Lukiolaisten liiton huhtikuussa teettämän kyselyn mukaan jopa 60 prosenttia lukiolaisista kokee etäopiskelun henkisesti uuvuttavaksi.

Kello 22.10: Päivän koronaluvut julki maailmalta: Euroopan maissa kuolleiden määrät laskussa: Espanja 331, Italia 333, Ranska 437 ja Britannia 360. Uusia todettuja tartuntoja on maailmanlaajuisesti runsaat 52 000, eniten Yhdysvalloissa 13 272. Koko maailman koronatartuntojen määrä on ylittänyt kolmen miljoonan rajan.

Kello 20.20: Turkissa lähes 3 000 ihmistä on kuollut koronavirukseen.

Kello 19.04: Singaporessa on todettu 799 koronavirustartuntaa. Kaikkiaan koronavirustartunta on todettu maassa 14 423 ihmisellä.

Kello 18.59: Ison-Britannian pääministeri Boris Johnson on palannut töihin sairastettuaan vakavan covid-19-taudin. Johnson puhui tiedotusvälineille maanantaiaamuna virka-asuntonsa edustalla Lontoossa. Pääministeriltä odotetaan nopealla aikataululla päätöksiä maansa koronarajoitteiden purkamisesta. Johnson ei vielä ottanut suoraan kantaa asiaan, mutta sanoi kieltäytyvänsä ”heittämästä pois Britannian kansan uhrauksia”.

Hänen mukaansa Iso-Britannia lähestyy ”konfliktin ensimmäisen vaiheen loppua”, mutta toisen aallon uhka näkyy jo horisontissa.

17.39: Ruotsissa kuoli pääsiäisviikolla enemmän ihmisiä kuin yhdelläkään viikolla sitten 2000-luvun alun, kertoo maan tilastotoimisto SCB. Kuolleita oli SCB:n alustavien tietojen mukaan viikon aikana yhteensä 2 505. Heistä kaikki eivät tietenkään kuolleet covid-19-tautiin, mutta tilastot julkaistiin koronaepidemian leviämisen arvioimiseksi, kertoo Expressen.

Edellinen kuolinennätys oli vuoden 2000 ensimmäiseltä viikolta, jonka aikana Ruotsissa siirtyi ajasta ikuisuuteen 2 364 ihmistä. Myös kuluvan huhtikuun viikot 14 ja 16 kuuluvat 2000-luvun neljän yleisimmän kuolinviikon joukkoon Ruotsissa.

Länsinaapurissa on maanantai-iltapäivän tuoreiden tietojen mukaan kuollut koronaviruksen seurauksena 2 274 ihmistä. Vahvistettuja tartuntoja maassa on vajaat 19 000.

Kello 16.44: Koronavirukseen sairastuneita on todettu Suomessa nyt yhteensä 4 695. Sunnuntaina todettuja tartuntoja on 119. Tautiin liittyviä kuolemia on nyt yhteensä 193, eli kolme enemmän kuin sunnuntaina.

Kello 16.32: Sosiaali- ja terveysministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos julkaisevat covid-19-tilannekatsauksen, joka on tehty hallituksen ja eduskuntapuolueiden käyttöön. Tilannekatsaus on laadittu 22.4.

Tilannekatsauksen mukaan epidemia on Suomessa voimakkaasti hidastunut ja epidemian leviäminen on hitaampaa kuin naapurimaissa. Epidemian näin voimakas hidastuminen pidentää epidemian kestoa merkittävästi ja saattaa pitkään jatkuessaan aiheuttaa riskin myöhemmästä isosta epidemiasta.

THL:n ja STM:n mukaan terveydenhuollon tilanne on hallinnassa. Rajoitetoimien ansiosta terveydenhuolto ei ole ylikuormittunut, ja tehohoitopaikkoja on koko ajan ollut riittävästi. Kuormitus on seurannut THL:n tekemien mallinnusten ennusteita, jopa alittanut ne.

15.23: HUSissa on yhteistyössä Helsingin yliopiston kanssa alkamassa tutkimus, jossa selvitetään suojaavatko elinsiirtopotilaiden hoidossa käytetyt hyljinnänestolääkkeet syklosporiini A tai takrolimuusi SARS-CoV-2-virukselta ja estääkö jompikumpi näistä covid-19-taudin vaikean muodon kehittymisen. Lisäksi selvitetään alisporivir-lääkkeen vastaavia vaikutuksia.

Kello 13.48: Kela alkaa maksaa uutta etuutta koronaepidemian aiheuttaman poikkeustilanteen takia. Väliaikaista epidemiatukea voivat saada vanhemmat, jotka hoitavat lastaan kotona koronaepidemian takia ja ovat siksi joutuneet ottamaan palkatonta vapaata työstään

Kela alkaa myöntää uutta etuutta – Näillä perusteilla epidemiatukea voi hakea

Kello 13.00: Suomessa on todettu 119 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Yhteensä tartuntoja on varmistunut nyt 4 695.

Eniten tartuntoja on todettu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella, missä on THL:n mukaan varmistunut 3 204 tartuntaa.

Kello 12.45: Norja on avannut koulujensa ovet pienimmille koululaisille. Kouluun pääsivät kuuden viikon etäopiskelun jälkeen 6–10-vuotiaat alakoululaiset.

Luokissa saa olla toistaiseksi korkeintaan 15 oppilasta turvavälein sijoiteltuina. Norjan päiväkodit avattiin jo viikko sitten. Norja on aloittanut koronarajoitteidensa purkamisen asteittain. Maanantaina myös kampaajat ja kosmetologit saivat jälleen avata putiikkinsa.

Kello 11.58: Britannian pääministeri Boris Johnson puhui maanantaina toimittajille ensimmäisen kerran sen jälkeen, kun hän sairastui koronavirukseen ja joutui sairaalahoitoon.

Johnson sanoi olevansa pahoillaan siitä, että joutui olemaan niin kauan pois töistä. Pääministeri kiitti samalla kansalaisia näiden ponnisteluista. Johnson sanoi koronaviruksen olevan vakavin haaste, jonka Britannia on kohdannut sodan jälkeen.

Kello 11.08: Useimmat selviävät asuinmenoistaan koronakriisistä huolimatta, käy ilmi Nordean teettämästä kyselystä. Kyselyn mukaan lähes kolme neljästä suomalaisesta selviytyy asumismenoistaan.

Joka neljäs kuitenkin kertoo asuinmenoista selviytymisensä hankaloituneen. Kyselyssä hankaloitumista kokivat erityisesti muun muassa 25–34-vuotiaat, lapsiperheet ja vuokralla asuvat. Kuusi prosenttia kyselyyn vastanneista kertoi hakeneensa pankista lyhennysvapaata asuntolainaansa.

Kyselytutkimuksen toteutti verkkopaneelina Kantar TNS huhtikuun alkupuolella. Kyselyyn vastasi 1 132 iältään 18–79-vuotiasta suomalaista.

Kello 10.54: Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes varoittaa otsonaattorien käytöstä koronaviruksen ja muiden mikrobien torjuntaan. Otsonaattori on otsonikaasua tuottava laite.

Tukesin mukaan laitteita kaupataan nyt aktiivisesi kuluttajille. Otsonoinnin tehokkuudesta koronavirusta vastaan ei kuitenkaan ole tutkimusnäyttöä. Osa otsonaattoreista voi tuottaa otsonikaasua niin tehokkaasti, että laitteet voivat olla asiantuntemattoman käyttäjän käsissä jopa hengenvaarallisia.

Otsoni aiheuttaa Tukesin mukaan jo pieninä pitoisuuksina terveyshaittoja, kuten ärsyttää hengitysteitä. Lyhytaikainenkin altistuminen voi heikentää keuhkojen toimintaa tai pahentaa astmaa.

Otsonaattoreita markkinoitu koronaviruksen torjuntaan – Tukes: jopa hengenvaarallista

Kello 9.37: Pirkanmaalla ei ole varmistunut sunnuntain aikana yhtään uutta koronavirustartuntaa, kertoo Tampereen yliopistollinen sairaala. Yhteensä tartuntoja on todettu Pirkanmaalla 194.

Pirkanmaalla ei yhtään uutta koronavirustartuntaa, viime viikolla uusia tartuntoja varmistui kourallinen – Osastonylilääkäri: ”Jos oireita on, testiin tulisi hakeutua”

Kello 8.46: Kuluttajien luottamus on vajonnut kaikkien aikojen pohjalukemiin, kertoo Tilastokeskus. Kuluttajien luottamusindikaattori oli huhtikuussa -13,9, kun se maaliskuussa oli -7,1 ja helmikuussa -4,5.

Myös elinkeinoelämän luottamus talouteen on pudonnut. Elinkeinoelämän keskusliiton tuoreessa suhdannebarometrissa suomalaisyritykset arvioivat koronaviruksen iskeneen rajusti suhdannetilanteeseen.

Kuluttajien luottamus vajosi kaikkien aikojen pohjiin – elinkeinoelämän luottamus putosi 1990-luvun laman tasolle

Kello 8.10: Koronaviruspandemian aiheuttama etäopiskelu rasittaa lukiolaisia, selviää Suomen Lukiolaisten Liiton (SLL) tuoreesta kyselystä. Jopa 60 prosenttia lukiolaisista kokee etäopiskelun henkisesti raskaaksi.

Yli puolella lukiolaisista etäopetus on lisännyt viikoittaista työmäärää. Joka toinen puolestaan kokee, että itsenäisesti suoritettavia tehtäviä liian paljon. Lisäksi lähes puolet lukiolaisista kokee opetuksen laadun heikentyneen.

SLL:n kyselyyn vastasi noin 1 500 lukiolaista Manner-Suomesta.

Kello 6.26: Italian pääministeri Giuseppe Cont kertoi sunnuntaina, että maa on hiljalleen purkamassa koronaviruksen vuoksi asetettuja rajoituksia.

Puistoja voidaan avata 4. toukokuuta lähtien ja ihmiset voivat vierailla sukulaistensa luona, kunhan paikalla ei ole kerrallaan enempää kuin 15 ihmistä. Baarit ja ravintolat pysyvät maassa suljettuina kesäkuun alkuun. Koulut ovat kiinni syyskuuhun.

Italia alkaa purkaa koronarajoituksiaan – koulut pysyvät silti yhä kiinni

Kello 6.17: Yhdysvalloissa jo noin 55 000 ihmistä on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Maailman koronavirustartuntoja seuraavan Johns Hopkins -yliopiston noin 54 880, tilastosivusto Worldometerin mukaan jo 55 400.

Yhdysvalloissa on eniten todettuja koronavirustartuntoja ja niistä johtuvia kuolemia maailmassa.

Sunnuntai 26.4.2020:

Kello 21.42: Britannian pääministeri Boris Johnson on palannut virka-asunnolleen, Sky News kertoo uutistoimisto Reutersin mukaan. Downing Streetin tiedottaja ei ole vahvistanut Sky Newsin tietoja. Alun perin Johnsonin piti Reutersin mukaan palata töihin huomenna maanantaina.

Kello 21.30: Myös Ranskan kuolinluvut ovat pysyneet yhtä maltillisina kuin Italian ja Espanjan: 242 kuollutta yhden vuorokauden aikana. Koko maailmassa on todettu yhden vuorokauden aikana 56 000 uutta tartuntaa ja 2900 uutta koronakuolemaa.

Kello 21.12: Volkswagen käynnistää maanantaina uudelleen tuotantonsa tehtaallaan Saksan Wolfsburgissa. Tuotanto on ollut tauolla koronavirusrajoitusten vuoksi. Saksassa suurten tehtaiden avaamisen ehtona on muun muassa käsihygieniasta ja turvaväleistä huolehtiminen.

Kello 21.09: Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin neuvonantaja Kevin Hassett on arvioinut, että maan työttömyysaste voi nousta 16 prosenttiin tai jopa korkeammaksi. Hassettin mukaan koronavirus aiheuttaa Yhdysvaltojen taloudelle shokin, jollaista ei ole nähty mahdollisesti koskaan aiemmin.

Kello 20.19: Britannian pääministeri Boris Johnson palaa täyspäiväisesti takaisin töihin huomenna maanantaina, kertoo uutistoimisto Reuters. Johnson oli koronavirustartunnan takia kolme yötä tehohoidossa sairaalassa, ja pääsi sairaalasta kotiin 12. huhtikuuta.

Kello 20.10: Koronakuolemat ovat tuoreimpien lukujen mukaan laskussa: USA 685 (kesken), Espanja 288, Italia 260, Britannia 413 ja Belgia 177. Italian lukema on alhaisin 14. maaliskuuta jälkeen. Saksassa on raportoitu vuorokauden aikana vain kuudesta uudesta kuolleesta. Uusia tartuntoja on todettu maailmanlaajuisesti yli 47 000.

Kello 19.41: Suomen liittyminen EU:n yhteisiin suojavarustehankintoihin viivästyi, koska asian valmisteluvastuussa oli epäselvyyttä viranhaltijoiden kesken, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö tiedotteessaan.

Selvitys valmistui: viranhaltijoilla epäselvyyttä valmisteluvastuusta – ministeriö selvitti, miksi Suomen liittyminen EU:n yhteisiin maskihankintoihin viivästyi

Kello 17.45: Ukraina ei päästä kansalaisiaan lähtemään muihin maihin kausityön perässä, kertoo Maaseudun Tulevaisuus.

Kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio maa- ja metsätalousministeriöstä kertoo lehdelle, että että Ukrainan suurlähetystöstä tulleen tiedon mukaan ensi ja seuraavan viikon lennot Ukrainasta Suomeen eivät pääse lähtemään.

Viime torstaina Suomeen ehti saapua Ukrainasta yksi kausityölento.

– Toivon, että tuottajat saavat tämän viestin nopeasti. Enempää väkeä emme Ukrainasta tule saamaan ainakaan toistaiseksi. Nyt pitää tehdä ripeitä ratkaisuja, sillä kasvintuotannon kevättyöt on saatava äkkiä käyntiin, Husu-Kallio sanoo Maaseudun Tulevaisuudelle.

MT: Suomalaisille marjatiloille paha takaisku – Ukrainan suurlähetystöstä tuli viesti, jota kausityöntekijöitä työllistävät tilat eivät olisi halunneet kuulla

Kello 15.45: Testausvälineiden kotimainen tuotanto olisi hyvä saada käyntiin, totesi pääministeri Sanna Marin Ylen pääministerin haastattelutunnilla.

Marin ei sunnuntaina halunnut ennakoida, avataanko koulut lähiopetukselle vielä tämän lukuvuoden aikana. Marin sanoi, että asiantuntijoita kuunnellaan herkällä korvalla ja asiasta keskustellaan ensi viikolla.

Kello 13.53: Suomessa ei ole raportoitu uusia koronaviruksesta johtuvia kuolemia, ilmoittaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Sunnuntaina koronavirukseen ilmoitettiin kuolleen epidemian aikana kaikkiaan 190, mikä on neljä lisää edellispäivään lauantaihin verrattuna.

Sairaalahoidossa on nyt 189 potilasta eli yksi vähemmän kuin edellispäivänä lauantaina. Taysissa sairaalahoidossa on 4 eli yksi vähemmän kuin lauantaina. Heistä tehohoidossa on yksi.

THL kertoo, että 140 kuolleesta on toistaiseksi saatavilla tarkempia tietoja. Heistä yli 90 prosentilla oli yksi tai useita pitkäaikaissairauksia, tavallisimmin sydänsairaus ja diabetes. Kuolleista, joista on saatavilla tarkempia terveystietoja, 51 prosenttia oli miehiä.

Koronavirukseen kuolleiden mediaani-ikä on 84 vuotta. Ikäryhmissä 30–39 vuotta, 40–49 vuotta ja 50–59 vuotta kuolleita on kussakin alle viisi, 60–69-vuotiaita kuolleita on yhdeksän, 70–79-vuotiaita on 28, 80–89-vuotiaita on 67 sekä yli 90-vuotiaita 31.

THL:n alustavan arvion mukaan taudista toipuneita on ainakin 2 500.

Kello 12.20: Pirkanmaan kunnista Nokialla ja Sastamalassa on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tietojen mukaan todettu yksi uusi koronavirustartunta kummassakin verrattuna eiliseen lauantaihin. Nokialla tartuntoja on havaittu nyt 9, Sastamalassa 15.

Aiemmin päivällä Tampereen yliopistollinen sairaala uutisoi, että Pirkanmaalla on todettu vain yksi uusi koronavirustartunta. THL:n ja Taysin lukujen ero johtuu siitä, että THL kirjaa Pirkanmaalle myös niiden pirkanmaalaisten tartunnat, jotka on todettu muualla.

Kello 12.16: Suomessa on todettu 101 uutta koronavirustartuntaa, ilmoittaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Varmistettuja tartuntoja on nyt 4 576.

Kello 9.30: Pirkanmaalla on todettu yksi uusi koronavirustartunta, ilmoittaa Tampereen yliopistollinen sairaala Tays. Tartuntoja on Taysin lukujen mukaan todettu Pirkanmaalla nyt 194.

Kello 7.32: Maailmalla on todettu lähes 2,9 miljoonaa koronavirustartuntaa, kertoo John Hopkinsin yliopiston laskuri. Todellinen määrä lienee moninkertainen. Yhdysvalloissa tartuntoja on todettu eniten, yli 939 000.

Eniten kuolleita on Italiassa, yli 26 000. Seuraavaksi eniten virus on vaatinut kuolonuhreja Espanjassa ja Ranskassa.

Koronavirustartunnan varalta maailmassa on testattu yli 5,1 miljoonaa ihmistä.

Lauantai 25.4.2020:

Kello 22.08: Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin kuolleiden määrä on ylittänyt 200 000 kuoleman rajan. Johns Hopkinsin yliopiston laskurin mukaan lauantai-iltana kello 22 kuolemia oli tilastoitu noin 201 500.

Kello 21.00: Tuoreimmat koronaluvut ovat nyt julki eri maista: Yhdysvalloissa 20 017 uutta tartuntaa ja 1 050 kuollutta vuorokaudessa. Espanjan (378), Italian (415) ja Ranskan (369) koronakuolemat eivät ole merkittävästi kasvussa. Pohjoismaiden kuolinluvut perjantailta: Ruotsi 40, Tanska 15, Suomi 9, Norja 2 ja Islanti 0.

Kello 18.30: Koronavirusepidemia jatkuu vaikeana Brittein saarilla. Britanniassa on vuorokauden aikana todettu lähes 5 000 uutta tartuntaa ja 813 on kuollut. Irlannin luvut puuttuvat vielä. Espanjassa kuolleita on ollut 378 ja Belgiassa 238.

Kello 18.16: Lääkärit varoittavat Yhdysvalloissa uudesta huolestuttavasta ilmiöstä, jossa nuoret ovat saaneet virustartunnan jälkeen aivoinfarktin, kertoo Washington Post. Keskimäärin aivoinfarktin saaneet ovat 15 vuotta nuorempia kuin muut aivoinfarktipotilaat.

On luultu, että koronavirus pesii pääasiassa ihmisen keuhkoihin. Nyt on kuitenkin selvää, että se vaikuttaa myös kaikkiin muihin ihmisen pääasiallisiin sisäelimiin.

Kello 17.55: Helsinkiläisessä seniorikeskuksessa on kuollut kymmenen ikäihmistä koronaviruksenaiheuttamaan tautiin, kertoo Yle. Ensimmäisen tartunnan aiheuttaja ei ole Helsingin kaupungilla tiedossa.

Kello 17.31: Maailmassa on lauantai-iltaan mennessä varmistettu yli 2 828 772 koronavirustartuntaa. Tartunnoista suurin osa, 905 333 tartuntaa, on todettu Yhdysvalloissa, jossa tartuntamäärä ylittänee viimeistään ensi viikolla miljoonan rajan.

Yhdysvalloissa koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut yli 52 000 ihmistä. Eniten kuolleita on New Yorkin kaupungin alueella, jossa viruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut 16 646 ihmistä lauantai-iltaan mennessä.

Euroopassa pahin tilanne on ollut Espanjassa ja Italiassa. Espanjassa tartunnan on saanut 219 764 ihmistä ja tautiin on kuollut 22 542 ihmistä. Italiassa tartuntoja on 192 994 ja koronavirukseen liittyviä kuolemia 25 969. Italiassa kuolleisuus on yhä maailman korkein.

Kello 16.35: THL:n mukaan Suomessa on todettu yhdeksän uutta koronaviruksesta johtuvaa kuolemantapausta. Kuolleita on tänään lauantaina yhteensä 186. Kaikki kuolemantapaukset ovat Helsingin yliopistollisen keskussairaalan alueella. Taysin erityisvastuualueella on kuollut tähän mennessä yhteensä kolme henkilöä, eikä lauantaina kerrottu uusista kuolemantapauksista.

Kello 13.22: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) myöntää verkkosivuillaan, että kaikkien koronavirukseen liittyvien tietojen raportoinnissa on viiveitä, jotka johtuvat muun muassa näytteiden kirjaamisesta ja tiedonsiirrosta.

THL:n perjantaina julkaiseman tiedon mukaan julkisen ja yksityisen sektorin laboratoriot ilmoittavat ensin kaikkien testattujen näytteiden lukumäärän sairaanhoitopiireittäin, mutta tieto voi muuttua, kun laboratorioiden raportoinnin ja tiedonsiirron puutteita korjataan takautuvasti.

Tulosten viiveestä kertoneen mukaan positiiviset koronavirustestien tulokset, jotka päätyivät THL:n ylläpitämään tartuntatautirekisteriin maanantaina ja tiistaina 20.–21.4. saattoivat olla peräisin kuukauden mittaiselta ajalta.

Kello 13.14: Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Suomessa on todettu 80 uutta koronavirustartuntaa. THL ilmoittaa lauantaina, että varmistettuja tautitapauksia on perjantaihin 24. huhtikuuta mennessä 4 475.

THL:n mukaan Pirkanmaalla on todettu 210 tartuntaa. Tampereen yliopistollisen sairaalan Taysin rekisterin mukaan tartuntoja on 17 vähemmän. Ero johtuu erilaisesta merkintätavasta: THL merkitsee Pirkanmaalle myös ne tartunnat, jotka Pirkanmaalla kirjoilla olevilla ihmisillä on todettu muualla maassa.

Kunnittain Pirkanmaalla on todettu tartuntoja kaikkiaan epidemian aikana seuraavasti: Tampereella 114, Sastamalassa 14, Kangasalla 13, Valkeakoskella 13, Pirkkalassa 9, Ylöjärvellä 9, Nokialla 8.

Suomessa koronavirustartunnan saaneissa on THL:n mukaan eniten 50–59-vuotiaita.

Kello 11.20: Todettujen koronavirustartuntojen määrä on kivunnut maailmalla jo yli 2,8 miljoonan, kertoo tartuntojen määrää seuraava John Hopkinsin yliopisto.

Yhdysvalloissa todettujen tartuntojen määrä on lauantaipäivän kuluessa ylittänyt 900 000. Seuraavaksi eniten tartuntoja epidemian aikana on todettu Espanjassa, Italiassa, Ranskassa ja Saksassa.

Kello 9.37: Pirkanmaalla on todettu 2 uutta koronavirustartuntaa, ilmoittaa Tampereen yliopistollinen sairaala. Tartuntoja on nyt todettu Pirkanmaalla kaikkiaan 193. Luvussa ovat mukana laboratoriotestillä todetut tartunnat, mikä on vain osa todellisesta tartuntamäärästä.

Kello 7.52: Maailmalla on todettu lähes 2,8 miljoonaa koronavirustartuntaa. Niistä yli 890 000 on Yhdysvalloissa ja seuraavaksi eniten, lähes 220 000 Espanjassa.

Perjantai 24.4.2020:

Kello 22.30: Kuluneen vuorokauden koronakuolleiden luvut julki: USA 1 106, Britannia 768, Italia 420, Ranska 389, Italia 367, Irlanti 220 ja Belgia 189. Koko maailmassa rekisteröitiin yhteensä 4 893 kuolemantapausta. Todettuja tartuntoja on nyt maailmanlaajuisesti yhteensä 2,8 miljoonaa ja koronakuolemia 195 812.

Kello 21.26: Hallitus kertoo tehneensä päätöksen, että se palauttaa arvonlisäverot yrittäjille alkuvuoden 2020 osalta. Ehtona on, että palautetut ja lykätyt alvit maksettaisiin takaisin valtiolle kahden vuoden aikana. Kyseessä on siis yrityksille suunnattu laina, jossa yritykset voisivat lainata jo tilittämiään alveja.

Hallitus linjasi, että alkuvuoden arvonlisäverot palautetaan yrittäjille lainana

Kello 19.47: Ruotsissa arvioidaan, että koko loppuvuosi voi mennä ilman ulkomaanmatkoja. Kiina taas on avannut merkittävimpiä turistinähtävyyksiään.

Ruotsin Tegnell ennustaa loppuvuotta ilman ulkomaanmatkoja, Tšekki kumosi kieltonsa – näin muut maat linjaavat matkustamisesta

Kello 18.55: Britannian tuoreet koronaluvut tulivat julki: lähes 5 400 uutta todettua tartuntaa vuorokaudessa ja 768 kuollutta.

Kello 18.50: EU-maiden johtajista koostuva Eurooppa-neuvosto käsitteli torstaina videokokouksessa muun muassa EU-maiden talouden elvytyssuunnitelmaa. EU aikoo tukea jäsenmaiden taloutta koronakriisin keskellä useilla eri keinoilla, jotka lisäisivät jäsenmaiden takausvastuita. Paljon keskustelua herättäneet ja Suomen vastustamat niin kutsunut ”koronabondit” eivät näytä menevän eteenpäin. Valtioneuvostosta kerrotaan, etteivät koronabondit olleet esillä torstain EU-johtajien kokouksessa, vaan koronaviruksen aiheuttamasta talouskriisistä selviytymiseen etsitään nyt muita ratkaisuja.

Kello 15.58: Lääkärilehden mukaan kaksi työikäistä mieslääkäriä on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin Suomessa.

Lääkärilehti: Kaksi työikäistä mieslääkäriä menehtynyt koronavirukseen Suomessa

Kello 15.21: THL:n mukaan Suomessa on todettu viisi uutta koronaviruksesta johtuvaa kuolemantapausta. Kuolleita on nyt yhteensä 177. Taysin erityisvastuualueella on kuollut tähän mennessä kolme henkilöä. Heistä ainakin yhden on kerrottu kuolleen Pirkanmaalla.

Suomessa on nyt vähemmän ihmisiä sairaalahoidossa kuin eilen. Eilen sairaalassa oli 206 ja tänään 199 ihmistä. Tehohoitoa tarvitsee 61 ihmistä.

Kello 13.45: Espanjassa ilmoitettiin perjantaina pienimmät koronaviruskuolemaluvut yli kuukauteen eli 367. Menehtyneitä on nyt 22 524 ja tartuntoja lähes 220 000.

Kello 13.22: Pääministeri Giuseppe Conten mukaan Italia avataan kokonaan kahden viikon kuluessa ensi maanantaista lähtien. Koko Italia suljettiin koronaviruksen vuoksi 10. maaliskuuta, minkä jälkeen vain ruokakaupat, apteekit, lehtikioskit ja tupakkakaupat ovat saaneet olla auki.

Maanantaina toimintansa saavat aloittaa uudelleen auto-, kokoonpano- ja muotiteollisuus sillä edellytyksellä, että työntekijät pystyvät pitämään yhden metrin turvavälin toisiinsa. Seuraavaksi työt voidaan aloittaa rakennustyömailla ja muissa tehtaissa. Hallituksen mukaan 2,7 miljoonaa italialaista voi tässä vaiheessa palata työpaikoilleen.

11. toukokuuta ovensa saavat avata kaupat, kampaamo- ja parturiliikkeet sekä kauneushoitolat edellyttäen, että asiakkaiden välillä voidaan pitää turvaetäisyys. Viimeiseksi 18. toukokuuta Italia avaa ravintolat, kahvilat ja baarit.

Italiassa on kuollut yli 25 500 ihmistä koronaviruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin. Tartunnan saaneita on lähes 190 000.

Kello 12.05: Suomessa on nyt 4 395 koronavirustartuntaa. Perjantaina kerrottiin 111 uudesta tartunnasta. HUS:n alueella näistä oli 92 ja Pirkanmaalla THL:n mukaan 4. Ne ovat kaikki Tampereelta, jossa on nyt 112 tartuntaa.

Kello 11.13: Työttömyysturvan hakemusmäärät ovat kasvaneet koko Suomessa, selviää Kelan uudelta sivustolta, josta näkyvät perusturvaetuuksien valtakunnalliset hakemusmäärät päivittäin.

Työttömyysturvan hakemusmäärät ovat lisääntyneet kaikissa maakunnissa. Eniten kasvua viime vuoteen verrattuna oli viikolla 15. Hakemusten määrä lisääntyi tuolloin eniten Uudellamaalla (412 prosenttia), Pirkanmaalla (309 prosenttia) ja Etelä-Pohjanmaalla (292 prosenttia).

Yrittäjän työttömyysetuus on mukana tilastoinnissa vasta 16.4. alkaen, jolloin sen hakemuslomake avautui.

– Hakemuksia on tullut paljon, mutta olemme varautuneet tähän ja pärjänneet toistaiseksi hyvin, kertoo Pirkanmaan ja Etelä-Pohjanmaan alueista vastaava keskisen vakuutuspiirin johtaja Liisa Ojala.

Kello 11.07: Ravintoloille suunniteltu erillistuki on hallituksen pöydällä tänään. Eduskunnan talous- ja perustuslakivaliokunta vaativat ravintoloille kohtuullista korvausta, kun eduskunta hyväksyi ravintoloiden sulkemisen koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi. Tukipaketin suuruudeksi on kaavailtu 150 miljoonaa.

Kello 10.57: Venäjällä koronavirus leviää kovaa vauhtia. Uusia tartuntoja ilmoitettiin perjantaina 5 849. Virukseen kuolleita oli 60, kokonaismääräksi kerrotaan 615.

Kello 9.11: Pirkanmaalla on todettu kolme uutta koronavirustartuntaa, kertoo Tampereen yliopistollinen sairaala Tays perjantaiaamuna. Tartuntoja on nyt todettu Pirkanmaalla kaikkiaan 191.

Luvussa ovat mukana laboratoriotestillä todetut tartunnat, mikä on vain osa todellisesta tartuntamäärästä.

Kello 8.59: Pääministeri Sanna Marinin (sd.) koronatestin tulos on ollut negatiivinen. Marin palaa tänään normaalisti töihin, kertoo Valtioneuvoston kanslia.

Marin testattiin ja hän jäi etätöihin, koska Kesärannassa oli viime viikon lopulla työskennellyt henkilö, jonka lähipiiriin kuuluvalla ihmisellä todettiin keskiviikkona koronavirustartunta.

Kello 8.00: Yleisurheilun EM-kilpailuja ei järjestetä tänä vuonna. Kisat oli tarkoitus järjestää Pariisissa 26.–30. elokuuta. Euroopan yleisurheiluliiton, Ranskan yleisurheiluliiton ja kisajärjestäjien yhteisellä päätöksellä kisojen järjestämisestä on luovuttu kokonaan. Kisoja ei siis siirretä myöhempään ajankohtaan vaan ne peruttiin kokonaan.

Kisajärjestäjät vahvistivat uutisen verkkosivuillaan.

Kisojen peruminen johtuu koronaviruspandemiasta. Kisajärjestäjien mukaan ihmisten sairastumisen riski on liian suuri, koska pandemia ei ole vielä läheskään hallinnassa.

07.35: Hallitus pohtii tänään, miten koronakriisistä kärsivien yritysten tukia pitäisi kohdentaa uusiksi. Nykyisellä mallilla tukia saa innovointiin, kun yritykset tarvitsevat tukea kassakriisiin. Tukia aiotaan suunnata kiinteisiin kuluihin kuten vuokriin muun muassa sen perusteella, miten paljon myynti on laskenut. Pohdittavana on myös ravintoloille maksettava erillinen korvaus.

07.00: Koronavirukseen kuolleiden määrä on nyt maailmassa 191 055. Tartunnan saaneita on yli 2,7 miljoonaa. Eniten kuolleita on Yhdysvalloissa, 50 243. Euroopassa kuolleita on 114 259.

Torstai 23.4.2020:

Kello 21.31: Pääministeri Sanna Marinin puolison, Markus Räikkösen työpaikka, Tampereella toimiva Markkinointiakatemia oy on Talouselämän ja Iltalehden tietojen mukaan markkinoinut asiakkailleen apua koronahakemusten tekoon käyttämällä pääministerin nimeä. Lue lisää tästä.

Kello 21.29: Ruotsin yleisradioyhtiön SVT:n mukaan iäkkäämpien tehohoidossa olevien koronapotilaiden osuus on Tukholman alueella pudonnut maaliskuun lopun jälkeen puoleen aikaisemmasta.

SVT kertoo puhuneensa useiden lääkäreiden kanssa. He kertoivat, osa nimettöminä, että maaliskuun lopussa annettiin uudet ohjeet siitä, ketä tehohoitoon hyväksytään. Yhä useampi yli 70-vuotias ei tehohoitoon enää pääse.

Kello 17.57: Kymmenen vanhusta on kuollut koronaan Mehiläisen hoivakodissa Espoossa, kertoo Yle. Tämä on tapahtunut Mehiläisen Mainiokoti Huvilaharjussa.

Espoon perusturvajohtaja Juha Metso vahvistaa Ylelle, että kaikki Espoon hoivakoteihin liitetyt koronakuolemat ovat tapahtuneet Mainiokoti Huvilaharjussa.

Kello 16.30: Ruotsin terveysviranomaiset ilmoittavat 84 uudesta koronaviruskuolemasta maassa. Länsinaapurin koronauhrien kokonaismäärä nousee täten 2 021 kuolleeseen.

Uusien tartuntojen päivämäärässä tehtiin torstaina Ruotsissa uusi ennätys, kun sairastuneiden määrä nousi vuorokaudessa 751 ihmisellä 16 755:een. Edellinen vuorokauden kasvuennätys oli yli kahden viikon takaa, huhtikuun 8. päivältä.

Valtionepidemiologin sijainen Anders Wallensten sanoi tiedotustilaisuudessa, että luku selittyy osin Tukholman vaikealla epidemiatilanteella ja hoitohenkilökunnan ahkerammalla testaamisella, mutta ei kokonaan.

Kello 16.11: Britanniassa koronavirukseen on kuollut sairaaloissa yhteensä 16 786 ihmistä.

Kello 16.07: Tuusulan asuntomessut aiotaan siirtää elokuulle. Siirtoa valmistelevat Osuuskunta Suomen Asuntomessut ja Tuusulan kunta. Päätös siirrosta perustuu valtioneuvoston 22. huhtikuuta antamaan ohjeistukseen yleisötapahtumista. Sen mukaan yli 500 hengen tilaisuudet on kielletty heinäkuun loppuun saakka.Asuntomessujen ajateltu uusi ajankohta olisi 3.-30.8.2020.

Kello 15.44: Ohisalon valtiosihteeri Olli-Poika Parviainen kertoo olevansa huolissaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) infektiosairauksien ylilääkärin Asko Järvisen Ylellä esittämästä lausunnosta, jossa hän kertoi toivovansa, että koronarajoituksia purettaisiin asteittain.

– Pitäisi yrittää saada sitä väestönosaa tautia sairastamaan, jolle tauti todennäköisimmin ei ole vaarallinen, Järvinen sanoi Ylen aamussa.

Parviaisen mukaan kommentti on vaarallinen.

Kello 14.36: Suomessa koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut 172 ihmistä. Uusia kuolemantapauksia on todettu vuorokaudessa 23. THL:n mukaan Taysin erva-alueella on kuollut nyt kolme henkilöä.

THL:n mukaan toistaiseksi 119 kuolleesta on saatavilla tarkempia tietoja. Kuolleista 54 prosenttia on miehiä ja 46 prosenttia naisia. Kuolleiden mediaani-ikä on 84 vuotta.

Ikäryhmissä 30–39-vuotta, 40–49-vuotta ja 50–59-vuotta kuolleita on kussakin alle viisi, 60–69-vuotiaita kuolleita on kahdeksan, 70–79-vuotiaita on 25, 80–89-vuotiaita on 52 ja yli 90-vuotiaita on 29.

Pirkanmaalla todettu kolme uutta koronavirustartuntaa – Suomessa kuollut nyt 172 ihmistä

Kello 12.00: Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Suomessa on todettu 4 284 laboratoriovarmistettua koronavirustartuntaa. Se on 155 enemmän kuin päivää aiemmin.

Kello 9.32: Pirkanmaalla on todettu kolme uutta koronavirustartuntaa, kertoo Pirkanmaan sairaanhoitopiiri. Lue lisää: Juuri nyt: Pirkanmaalla todettu kolme uutta koronavirustartuntaa

Kello 7.26: Kahdella kotikissalla on todettu koronaviruksen aiheuttama Covid-19-tauti New Yorkissa, Yhdysvalloissa maan terveysviranomaiset kertoivat keskiviikkona. Asiasta uutisoi muun muassa uutistoimisto Reuters. Viranomaiset kuitenkin muistuttavat, että mikään tutkimustieto ei viittaa siihen, että eläimet levittäisivät virusta ihmisiin. Yhdysvaltojen tautikeskus (CDC) uskoo, että kissat saivat tartunnan ihmisestä.

– Eläimet, lemmikit voivat saada tartunnan. Ei ole kuitenkaan mitään näyttöä, että virus siirtyisi lemmikistä ihmiseen, kansallisen allergioiden ja infektiotautien instituutin johtaja, tohtori Anthony Fauci sanoi.

Fauci myös ennusti, että koronavirus jatkaa leviämistään Yhdysvalloissa vielä syksyllä. Hän muistutti, että riippuu maan toimista, leviääkö virus vielä silloin voimakkaasti vai nykyistä lievemmin.

Presidentti Donald Trump on hoputtanut osavaltioita lieventämään rajoituksia.

Torstaiaamuun mennessä Yhdysvalloissa oli todettu yli 830 000 tartuntaa ja tautiin on kuollut yli 47 000 ihmistä. Määrät ovat eniten koko maailmassa.

Keskiviikko 22.4.2020:

Kello 20.43: Maailmassa on todettu yli 2,6 miljoonaa koronavirustartuntaa ja noin 181 600 ihmistä on kuollut viruksen aiheuttamaan tautiin. Eniten tartuntoja on todettu Yhdysvalloissa, Espanjassa ja Italiassa.

Yhdysvalloissa tartuntoja on todettu yli 829 000. Vuorokaudessa uusia tartuntoja todettiin yli 10 600. Yhdysvalloissa tautiin on kuollut 46 000 ihmistä. Uusia kuolemantapauksia raportoitiin vuorokaudessa 831.

Seuraavaksi eniten tartuntoja on Espanjassa, missä yli 208 000 ihmisen on todettu saaneen viruksen. Uusia tapauksia raportoitiin vuorokaudessa yli 4 200. Espanjassa 21 700 ihmistä on kuollut viruksen aiheuttamaan tautiin.

Italiassa tapauksia on yhteensä 187 000. Uusia tapauksia todettiin vuorokaudessa 3 370. Kuolleita on yli 25 000.

Kello 17.00: Ylen ja Iltalehden mukaan hallitus on päättänyt suurien kesätapahtumien perumisista. Asiasta ei ole kerrottu julkisuuteen vielä yksityiskohtia. Hallitus pitää tiedotustilaisuuden noin kello 19.30.

Yle: Suuret kesätapahtumat perutaan – ministerit eivät kommentoineet kokouksen lopputulosta, tiedotustilaisuus kello 19.30

Kello 15.54: Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin on määrä allekirjoittaa maahanmuuttoa rajoittavat määräykset tänään. Kiellon on määrä kestää 60 päivää. Rajoitukset eivät koske väliaikaista matkustamista Yhdysvaltoihin.

Trump allekirjoittaa maahanmuuttoa rajoittavat määräykset tänään – käytännössä rajoitusten merkitys on pieni

Kello 15.25: Koronavirukseen on kuollut Suomessa 149 ihmistä.

Kello 13.47: Maailman ilmatieteen laitos arvioi, että hiilidioksidipäästöt laskevat tänä vuonna kuusi prosenttia koronaviruksen takia. Muun muassa lentoliikenne on vähentynyt rajusti rajoitusten takia. Laitos kuvailee pudotusta lyhyen ajan hyviksi uutisiksi, mutta muistuttaa, ettei pudotus johda sellaisiin vähennyksiin, jotka saisivat maailman Pariisin ilmastosopimuksen polulle. Laitos vaatii myös, että ilmastonmuutosta torjutaan vastedes samalla voimalla kuin koronaviruspandemiaa.

Kello 13.09: Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Suomessa on todettu 4 129 laboratoriovarmistettua koronavirustartuntaa. Se on 115 enemmän kuin päivää ennen.

Kello 12.58: Business Finland on saanut keskiviikkoon 22.4. mennessä 21 436 hakemusta liiketoiminnan poikkeusrahoituksesta koronavirustilanteessa. Rahoituspäätöksiä on tehty 8 285. Rahoitettuja projekteja on 6 557. Rahoitusta on myönnetty yli 225 miljoonan euron edestä.

Kello 8.48: Hallitus neuvottelee tänään koronavirustilanteesta ja sen aiheuttamista rajoituksista Säätytalossa kello 10 alkaen. Valtioneuvoston kanslian mukaan hallituksen on määrä kertoa neuvotteluiden tuloksista illalla noin kello 19.30 alkaen.

Kello 7.32: Yhdysvaltojen tautikeskuksen (CDC) johtaja Rober Redfield sanoo, että koronaviruksen toinen aalto voi olla ensimmäistä vakavampi, uutistoimistot raportoivat. Redfield perustaa arvionsa siihen, että maassa alkaa todennäköisesti juuri samalla hetkellä niin sanottu tavallinen flunssa-aalto.

– On olemassa mahdollisuus, että virus iskee kansaamme ensi talvena vaikeammin kuin mitä juuri äsken koimme. Meillä on flunssaepidemia ja koronavirusepidemia samaan aikaan, Redfield totesi The Washington Post -lehdelle.

Redfield muistutti rokotteiden tärkeydestä ja kehotti kansalaisia valmistautumaan jo nyt tulevaan.

Presidentti Donald Trump ilmoitti tiistaina, että väliaikainen maahanmuuttokielto kestää 60 päivää. Se koskee henkilöitä, jotka hakevat niin kutsuttua vihreätä korttia päästäkseen muuttamaan Yhdysvaltoihin pysyvästi.

Koronatartunta on todettu Yhdysvalloissa yli 825 000 ihmisellä. Yli 45 000 ihmistä on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan Covid-19-tautiin.

Tiistai 21.4.2020:

Kello 20.39: Maailman mittakaavassa koronavirustilanne on pahin Yhdysvalloissa. Yhdysvalloissa koronavirukseen on kuollut tähän mennessä 43 663 ihmistä. Uusia kuolemia on todettu vuorokaudessa 1 150.

Espanjassa tartuntoja on todettu nyt yli 204 000. Tautiin kuolleita on yhteensä 21 282. Italiassa tartuntoja on todettu 183 957. Kuolleita on tähän mennessä todettu 24 648.

Kello 19.14: Maailmassa on todettu nyt yli 2,5 miljoonaa koronavirustartuntaa. Yhdysvalloissa tartuntoja on todettu lähes 800 000. Italiassa tartuntoja on todettu yhteensä 183 957.

Kello 19.03: Yli puolet Suomen koronakuolemista on todettu Helsingissä.

Näin koronavirus on iskenyt Helsinkiin: kaupungissa yli puolet Suomen kuolonuhreista – tartuntoja löytynyt 18 eri päiväkodissa

Kello 15.55: THL:n tietojen mukaan Suomessa on kuollut 141 ihmistä koronavirukseen. Eilen THL:n luku oli 98.

THL:n mukaan kokonaisluku on noussut merkittävästi eiliseltä, koska HUS on raportoinut pääkaupunkiseudun hoivayksiköiden tautiin liittyviä kuolemantapauksia.

Sairaalassa olevien määrä on laskenut eilisestä. Eilen sairaalahoidossa olevien määräksi raportoitiin koko maassa 209, tänään tiistaina 202.

Kello 15.36: Näin koronavirustartunnat jakautuvat Pirkanmaalla.

Kello 12.25: Suomessa on todettu nyt yli 4 000 koronavirustartuntaa. THL:n tuore lukema on 4 014.

Kello 11.27: Saksan yksi suurimmista tapahtumista Oktoberfest on peruttu. Syys-lokakuun vaihteeseen osuva olutfestivaali on perinteisesti tuonut jopa noin miljardin euron tienestit. Tapahtumaa ei ole peruttu sitten toisen maailmansodan.

Kello 11.25: Tanskan hallitus ilmoittaa, ettei se lievennäkään kokoontumisrajoituksia eli toisin kuin tanskalaismediassa aiemmin kerrottiin. Yli 500 hengen tapahtumia ei saa järjestää syyskuun alkuun asti. Tällä hetkellä maassa saa kokoontua vain kymmenen ihmistä kerrallaan, samoin kuin Suomessa. Tanskassa tämä asetus on voimassa 10. toukokuuta asti. Joitakin höllennyksiä voi siis olla luvassa, mutta Tanskan hallitus ei ole vielä linjannut tästä. Asiasta uutisoi uutistoimisto Reuters.

Kello 10.46: Tanskan hallitus suunnittelee kokoontumisrajoitusten lieventämistä. Maan terveysministeriö vahvistaa Tanskan TV 2:lle, että hallitus suunnittelee sallivansa jopa 500 ihmisen julkiset kokoontumiset 10.5. alkaen. Nyt voimassa olevat rajoitukset mahdollistavat vain alle 10 ihmisen julkiset kokoontumiset.

Kello 10.05: Ruisrock on peruttu tältä kesältä, festivaali kertoo tiedotteessaan. Turun kaupunki suositti jo aiemmin huhtikuussa, että isot yleisötilaisuudet perutaan heinäkuun loppuun asti.

– Festivaalin peruminen on järjestäjälle kaikista vaikein ja raskain päätös. Olemme tehneet lähes vuoden töitä, että Ruisrock jokakesäiseen tapaansa synnyttäisi maailmaan enemmän iloa ja onnellisuutta. Festivaali on meille ja tuhansille muille koko vuoden kohokohta, ja on sydäntä särkevää viettää kesä ilman Ruisrockia. Tehty päätös on kuitenkin ainoa vastuullinen ratkaisu nykyisessä tilanteessa. Koronavirus elää ihmisten kohtaamisista, joten nyt ei ole oikea hetki kerätä kymmeniä tuhansia ihmisiä yhteen. Me emme kuitenkaan lannistu, vaan käännämme katseet tulevaisuuteen emmekä malta odottaa sitä hetkeä, kun taas päästään juhlimaan yhdessä Ruissalossa, promoottori Mikko Niemelä toteaa tiedotteessa.

Tämän vuoden liput käyvät myös ensi vuonna.

Lue aiheesta lisää täältä:Ruisrock on peruttu – ensi vuoden päivämäärä on jo selvillä

Kello 9.57: Pirkanmaalla on todettu maanantain aikana kaksi uutta koronavirustartuntaa. Kuten aiempinakin päivinä, maakunnan koronatilanne kehittyy hyvin tasaisesti. Lue lisää: Juuri nyt: Pirkanmaalla todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa

Kello 6.45: Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump aikoo allekirjoittaa tänään presidentin määräyksen, jolla maahanmuutto keskeytetään toistaiseksi kokonaan. Trump kertoi asiasta tviitissä aikaisin tiistaina Suomen aikaa.

Maanantai 20.4.2020:

Kello 22.36: Yhdysvalloissa WTI-laadun raakaöljyn toukokuun hinta romahti vain hetkessä alle kolmeen dollariin tynnyriltä. Hinta jatkoi päivän mittaan syöksyään pysähtyen -37 dollariin. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun WTI:n futuurihinta on negatiivinen. Päiväpudotus oli noin 200 prosenttia. Samaan aikaan Brent-öljy oli maanantaina 6,51 prosentin laskussa. Brent noteerattiin noin 26 dollariin iltapäivällä Yhdysvaltain aikaa.

Kello 21.02: Maailmassa on nyt lähes 2,5 miljoonaa koronavirustartunnan saanutta. Kuolonuhrien määrä on lähes 169 000. Covid-19-taudista on nyt parantunut lähes 643 000 ihmistä.

Kello 21.00: Ranskassa koronavirukseen on kuollut 20 265 ihmistä. Maanantaina luku kasvoi 547:llä. Viruksen aiheuttamista kuolemista 7 752 on sattunut hoivakodeissa. Niiden asiakkaita kuoli maanantaina noin sata. Näin Ranskasta tuli neljäs maa, jossa koronavirus on surmannut enemmän kuin 20 000 ihmistä. Muut ovat Yhdysvallat, Italia ja Espanja.

Kello 20.20: Yhdysvalloissa maanantain kuolleisuusluku näytti jäävän alemmaksi kuin aikoihin. Iltakahdeksan jälkeen Suomen aikaa kuolleiden määrä oli 781, josta New Yorkin osavaltiossa 478. Liittovaltiossa on kuollut kaikkiaan 41 356 ihmistä koronaviruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin. Tartuntoja on yli 771 000.

Kello 19.45: Italiassa koronaviruksen takia kuolleiden määrä on nyt 24 114. Maanantaina kerrottiin 454 uudesta tapauksesta. Lohdullista oli, että uusien tapausten määrä oli matalin noin kuukauteen: 2 256. Tartuntoja on kaikkiaan 181 228.

Tehohoidossa oli maanantaina 2 573, määrä laski hivenen sunnuntaisesta. Taudista parantuneita on nyt 48 877.

Kello 19.04: Britanniassa kuolleiden määrä nousi 16 509:ään, kun maanantaina ilmoitettiin 449 uudesta tapauksesta. Tartuntoja on 124 743.

Kello 18.17: Italiassa on todettu 179 000 tapausta, Espanjassa yli 200 000 tapausta ja Yhdysvalloissa yli 767 000 tapausta.

Kello 17.56: Kanadassa todettu lähes 35 400 koronavirustartuntaa. Maassa 1 611 ihmistä on kuollut viruksen aiheuttamaan tautiin.

New York on perunut kaikki kesäkuun tapahtumansa.

Yhdysvallat, Kanada ja Meksiko jatkavat maidenvälisiä matkustusrajoituksia kuukaudella.

Kello 15.36: THL:n mukaan 75 kuolleesta on saatavilla tarkempia tietoja toistaiseksi. Heistä 68 prosenttia on miehiä ja 32 prosenttia naisia. Kuolleiden mediaani-ikä on 82 vuotta. Alle 60-vuotiaita kuolleita on neljä, 60-69-vuotiaita on neljä, 70-79-vuotiaita on 21, 80-89-vuotiaita on 33, yli 90-vuotiaita on 13.

Alustavan arvion mukaan taudista toipuneita henkilöitä on ainakin 2 000. Arvio perustuu raportoituihin tapauksiin, joiden toteamisesta on vähintään kaksi viikkoa eikä tiedossa ole muuta taudinkulkuun liittyvää seurantatietoa.

Kello 15.27: Sairaalahoidossa on nyt 209 ihmistä (eilen 192). Tehohoidossa on 67 eli yksi vähemmän kuin eilen.

Taysin erva-alueella sairaalassa on kuusi ihmistä, joista kaksi teholla. Potilasmäärä laski eilisestä yhdellä.

Kello 15.21: Suomessa on nyt 98 koronavirukseen kuollutta. Maanantaina ilmoitettiin neljästä uudesta tapauksesta.

Kuolleista kolme on Uudeltamaalta HYKS:n erityisvastuualueelta ja yksi Pohjois-Savosta KYS:n alueelta.

Kello 15.05: Ruotsissa ilmoitettiin 40 uudesta koronaviruskuolemasta ja kokonaismäärä on nyt 1 580. Tehohoidossa on 1 133. tartunnan saaneita on 14 777.

Kello 12.47: Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilaston mukaan Pirkanmaalla olisi 193 koronatartuntaa, kun Pirkanmaan sairaanhoitopiirin mukaan niitä on 182.

Tilastot ovat poikenneet toisistaan koko koronakriisin ajan. Tämä johtuu seuraavasta: Tays tilastoi kaikki Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella vahvistetut tartunnat. Jos esimerkiksi tartunnan saanut opiskelee Tampereella ja testataan Taysissa, hänet merkataan Pirkanmaan lukuihin – vaikka hän olisi kirjoilla Helsingissä.

THL:n tiedot tilastoidaan toisin päin eli kotipaikkakunnan perusteella. Helsingissä opiskeleva ja HUS:n alueella testattu tartunta voidaan tilastoida Pirkanmaalle, jos potilaan kotipaikkakunta on Tampere.

Kello 12.34: Suomessa on todettu 85 uutta koronavirustartuntaa, selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastoista. Määrä on nyt 3 868.

Kello 9.41: Pirkanmaalla on todettu sunnuntaina vain yksi uusi koronatartunta. Lue lisää täältä: Pirkanmaalla todettu vain yksi uusi koronatartunta – Tays: sairaalassakin rauhallista

Kello 8.06: Saksassa koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on maanantaihin mennessä kuollut yli 4400 ihmistä, Robert Koch -instituutti tiedottaa. Tartuntoja on todettu jo yli 141 600 ihmisellä.

Kello 7.45: EU-johtajat yrittävät tällä viikolla löytää lisää elvytysrahaa koronakriisin talousvaikutusten hoitoon. Valtiovarainministerit ovat jo sopineet 540 miljardin euron koronapaketista, mutta se auttaa ainoastaan akuuttiin tilanteeseen. Myös näistä EU-maat ovat jo päättäneet:

– Kriisirahasto EVM:stä voi saada lainaa ilman ehtoja koronaan liittyviin terveydenhuoltomenoihin. Rahaa on käytössä 240 miljardia euroa.

– Työttömyyden hoitoon voi saada SURE-rahastosta lainaa enimmillään 100 miljardia euroa.

– Euroopan investointipankki perustaa uuden rahaston, joka luotottaa pieniä ja keskisuuria yrityksiä aina 200 miljardiin euroon saakka.

Kello 7.06: Yhdysvalloissa on todettu tähän mennessä yli 758 000 koronavirustapausta ja lähes 41 000 ihmistä on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Määrä on selvästi eniten koko maailmassa. Presidentti Donald Trumpin hallinnon on määrä maanantaina kertoa jälleen uudesta koronaelvytyspaketista taloudelle. Jo 22 miljoonaa ihmistä on menettänyt maassa työpaikkansa koronaviruksen takia. Luku on historiallinen. Vaikein tartuntatilanne on ollut New Yorkissa, missä yli 18 000 ihmistä on kuollut. Kuvernööri Andrew Cuomo sanoi maanantaina, että nyt vaikuttaa siltä, että tartuntahuippu kaupungissa ja osavaltiossa olisi nyt saavutettu.

Kello 7.05: Tänään alkaa Aamulehden uusi koronaseuranta. Edellisen löydät täältä: Näin koronavirus kuritti maailmaa maaliskuun ja huhtikuun aikana: Suomessa 94 ihmistä kuollut – Italiassa ja Ranskassa tilanne oli aiempia viikkoja valoisampi

Korjaus 26.4.2020 kello 14.06: Uutisessa väitettiin ensin virheellisesti, ettei koronavirukseen kuolleiden määrä olisi muuttunut huhtikuun 25. päivästä huhtikuun 26. päivään. Tosiasiassa virukseen kuolleiden määrä kasvoi 4:llä, 190:een.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: