Tampereen tapahtumakeitaalla käy kylässä Queenin kaltaisia rockin kuninkaallisia – areenalta puuttuvat enää vain nuorisotähdet

Juuri tätä ihanaa musiikin tulvaa on kahden kesän koronakurimuksen, peruutusten ja kulttuurialan tylyn totaaliahdingon jälkeen kaivattu, kirjoittaa kolumnissaan Tomi Nordlund.

17.7. 6:00

Kesällä 1992 pikku-Tomi kuunteli koko lomansa Queenin Greatest Hits II -albumia. Solisti Freddie Mercuryn kuolema edellisenä syksynä oli nostanut yhtyeen täysillä framille. Kun vaikkapa A Kind of Magic -kappale lähtee soimaan, palaan kertaheitolla tuohon kuumaan kesään.

Jos Queeniä sarjaluukuttaneelle itselleni olisi tuolloin vakuutettu, että tasan 30 vuoden päästä voin vain kävellä kotikaupunkini areenalle katsomaan tuota vastikään hajonnutta yhtyettä, en olisi tietenkään uskonut.

Eli Queen – yksi maailman isoimmista yhtyeistä – tulee viikon päästä Tampereelle. Vaikea tajuta! Eihän Mercuryä korvaa kukaan, mutta niin ikään akrobaattisen taitava laulaja Adam Lambert pystyy loihtimaan alkuperäisjäsenten Roger Taylorin ja Brian Mayn kanssa huiman live-kokemuksen.

Ja käyhän Tampereella muutenkin vaikka keitä. Nokia-areenan tulon ja Helsingin areenan kylmettymisen myötä tänne on jo saatu esimerkiksi Eric Clapton, ja Stingiäkin pukkaa syyskuussa. Ainoa huolenaihe on se, mitä jää alati hupenevan vaariosaston läpikäynnin jälkeen. Areenalle olisi saatava jatkossa myös nuorisoa vetäviä nimiä. Billie Eilish Tampereelle, kiitos!

Festivaalien saralla Tampereella menee kovempaa kuin koskaan. Tulevalla superviikolla Tammerfest valtaa kaupungin klubit ja tarjoaa Ratinanniemessä suosituimmat kotimaiset Lauri Tähkästä Apulantaan, Behmiin ja Sanniin.

Tammerfest-viikonloppuna koetaan myös Hiedanrannassa pauhaava Uusi Tampere -festivaali, joka ilahduttaa laadukkaalla ja monipuolisella popmusiikilla. Jos meganimet eivät nappaa, voi indie-festarilla käydä aistimassa vaikkapa Arpan hersyvää indiepoppia, Laura Moision sävykästä folkia tai Linda Fredrikssonin kansainvälisissäkin medioissa hehkutettua jazzia.

Tämä kaikki tapahtuu viiden päivän sisään, ja Queeniähän tamperelaisille tarjoillaan jopa kahden peräkkäisen konsertin verran.

Elokuu tuo lisää ääntä. Luvassa on muun muassa Toto-yhtyeen tähdittämä Sorsapuisto Live, perinteinen Pispala Folk, Viikinsaaren Saarihelvetti ja Saariblues, hiphopin suurtapahtuma Blockfest sekä Pyynikinharjun kupeessa debytoiva Festivaali-niminen festivaali, jossa voi kuulla kaikenlaista Yonan ja Jesse Markinin kautta Chisuun ja Ursus Factoryyn.

Juuri tätä ihanaa musiikin tulvaa on kahden kesän koronakurimuksen, peruutusten ja kulttuurialan tylyn totaaliahdingon jälkeen kaivattu.

Rohkeiden tekijöiden Tampere on juuri nyt merkittävä tapahtumakeidas, jonka vetovoima on monistakin syistä johtuen valtaisa. Tästä asemasta olisi tärkeää pystyä pitämään jatkossakin kiinni mahdollistamalla monipuolinen ja avarakatseinen kulttuuritarjonta.

Nyt laitan Queeniä soimaan.

Kirjoittaja on lukion opettaja ja levy-yhtiön perustaja.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut