Kannattaako lasten kanssa mennä Tampereen MM-kiekon fan zonelle? Alueen sydän on pyhitetty aikuisille

Koko kaupunki on ollut kisojen aikaan melkoinen fan zone, kirjoittaa Aamulehden uusien yleisöjen päällikkö Jutta Högmander.

28.5. 7:00

Aamulehti

Jääkiekosta voi olla montaa mieltä, mutta on selvää, että lajin MM-kisat ovat tuoneet vipinää Tampereelle. Koko kaupunki on ollut kisojen aikaan melkoinen fan zone. Olen bongannut yhdessä lasten kanssa eri maiden pelipaitoja ja ihastellut riehakkaita päähineitä ja asusteita.

Edellisviikolla lapsia viihdyttivät ratikassa Tšekin maajoukkueen fanit, jotka astuivat samaan vaunuun pelkissä sortseissa ja t-paidoissa, vaikka ulkona oli kymmenen astetta lämmintä. (Eivätkö ne ole katsoneet säätiedotusta? Onko Tšekissä keväällä lämpimämpää kuin Suomessa?)

Viime viikolla kysymyksiä herätti Ruotsin maajoukkuepaitoihin pukeutunut lauma, joka matkasi keskustasta Turtolan ratikkapysäkille matkalaukut mukanaan. (Ovatko nämä nyt niitä jääkiekkojoukkueen jäseniä vai faneja? Oliko jollakulla pelaajista tuollainen punainen tukka?)

Tällä viikolla kävin kahden oman ja kahden lainalapsen kanssa rautatieaseman viereen pystytetyllä fanialueella eli sillä virallisella fan zonella.

Mitä vierailusta jää käteen lapsiperheelle? Kouriintuntuvin asia on vino pino erilaista krääsää: tikkari, karkkipussi, tarra, wunderbaum, pinssi, pahvikypärä, Suomi-tatuointi, kaulanauha avaimille ja Suomen lippu. Kaikissa mainostajien logot, mutta lapsia ilmaiset tavarat ilahduttavat yhtä kaikki.

Puuhaa riittää alakouluikäisten kanssa noin puoleksitoista tunniksi. Tavaran haalimisen lisäksi alueella pääsee muun muassa testaamaan taitojaan maalivahtina, poseeraamaan MM-pystin tai kisamaskotin kanssa ja osallistumaan erilaisiin leikkimielisiin kilpailuihin. Samat aktiviteetit näyttävät tepsivän yhtä hyvin aikuisiin kuin lapsiin.

Fanialueen sydän, teltta, jossa voi katsoa pelejä isolta screeniltä, on pyhitetty täysi-ikäisten anniskelualueeksi. Muille katsojille on lohkaistu pieni siivu teltan suulta. Pienimpien fanien kanssa teki mieli suunnata pois alueelta hyvissä ajoin. Poika saunoi jo iltapäivällä sen verran railakkaasti.

Jos et ehdi enää tänä viikonloppuna kisatunnelmaan, voit onneksi yrittää uudestaan ensi vuonna. Perjantaina saatiin varmistus sille, että Tampere järjestää vuoden 2023 jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut yhdessä Latvian Riian kanssa. Se on ainakin omien kisahuumaan päässeiden lasteni mielestä huippuhieno juttu.

Kirjoittaja on Aamulehden uusien yleisöjen päällikkö.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut