Työelämän tasa-arvo ei ole vielä valmis

Perheen perustaminen on osalle naisista edelleen mörkö, jonka pelätään hidastavan urakehitystä tai vaikeuttavan työelämässä pysymistä.

18.3. 7:00

Aamulehti

Sukupuolten välisen tasa-arvon saavuttaminen työelämässä on hidastunut koronapandemian vuoksi. Asiasta kertoi torstaina kansainvälinen konsulttiyhtiö Pwc, jonka Women in Work -indeksi, arvioi naisten työllistymistä 33 OECD-maassa. Tämä oli ensimmäinen kerta indeksin kymmenvuotisen historian aikana, kun suunta oli alaspäin.

Indeksi arvioi sukupuolten välisiä palkkaeroja, naisten osuutta työvoimasta, eroa miesten ja naisten osuudessa työvoimasta, naisten työttömyysastetta ja kokoaikatyöllisyysastetta. Korona-ajan laskusuuntaa selittivät naisten korkeampi työttömyys sekä alhaisempi työllisyysaste pandemian vaikeimpina aikoina.

OECD:n analyysin perusteella naiset ottivat miehiä useammin vastuun palkattomasta lastenhoitotyöstä, kun kouluja ja päiväkoteja jouduttiin sulkemaan koronan vuoksi. Naisia myös työskentelee paljon palvelualoilla, jotka kärsivät eniten koronapandemiasta.

Vaikka aiempina vuosina indeksi on osoittanut naisten aseman työelämässä paranevan, vauhti ei ole ollut päätä huimaava. Tuoreimmassa vertailussa Suomen sijoitus oli yhdeksäs. Aiemminkin Suomi on pyörinyt samoilla sijoilla, eikä mullistavaa kehitystä ole tapahtunut, vaikka työelämän tasa-arvosta paljon puhutaankin.

Esimerkiksi perheen perustaminen on osalle naisista edelleen mörkö, jonka pelätään hidastavan urakehitystä tai vaikeuttavan työelämässä pysymistä. Raskaussyrjintä on ylivoimaisesti yleisin syy ottaa yhteyttä tasa-arvovaltuutettuun.

Vanhemmuuden vastuu jää usein käytännönkin syistä enemmän naiselle varsinkin lapsen ensimmäisinä vuosina. Elokuussa voimaan astuva perhevapaauudistus on askel oikeaan suuntaan. Uudistus tähtää siihen, että molemmat vanhemmat voisivat käyttää perhevapaita nykyistä joustavammin.

Työelämän tasa-arvo vaatii toimia niin yhteiskunnalta, yrityksiltä kuin yksilöiltäkin. On seurattava, kuinka työelämän muutos vaikuttaa työnkuviin ja palkkatasa-arvoon.

Suomessa naisten ansiot ovat keskimäärin 16 prosenttia miesten ansioita pienemmät. Palkkaerojen perimmäinen syy lienee ammatinvalinnan sukupuolittuneisuudessa, sillä naisvaltaisilla aloilla palkkataso on matalampi. Julkinen keskustelu on saanut yritykset toimimaan perusteettomien erojen tasaamiseksi. Tulevaisuudessa palkka-avoimuutta saatetaan vaatia myös lainsäädännöllä.

Jokainen voi myös itse kantaa vastuuta työelämän tasa-arvosta tarjoamalla itseään rohkeasti vaativaan tehtävään tai ottamalla työnantajan kanssa puheeksi palkankorotuksen.

Kyse ei ole yhden sukupuolen suosimisesta, vaan työelämän kehittämisestä sellaiseksi, ettei sukupuoli määritä uran suuntaa. Tasa-arvo tarkoittaa tasavertaisia mahdollisuuksia kaikille sukupuolille.

Kirjoittaja on Aamulehden uutispäällikkö.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut