Kun Manse PP pelaa, Kaupin karnevaaleissa on Juha Puhtimäen sanoin ”melkoonen meininki” - Kolumnit - Aamulehti

Kun Manse PP pelaa, Kaupin karnevaaleissa on Juha Puhtimäen sanoin ”melkoonen meininki”

Tampereella on saatu kesällä nauttia huippupesäpallosta sekä miesten että naisten Superpesiksessä. Ja mikä parasta: Kaupin karnevaalit jatkuvat molemmissa sarjoissa.

25.8.2021 7:00

Meille pesäpallon ystäville kesä on ollut yhtä juhlaa, kun monilla huippupelaajilla vahvistunut Manse PP:n miesten joukkue on tarjonnut Kaupin pesäpallostadionilla lajin parhaita herkkuja.

Huippupelaajien taitavia suorituksia sekä mailan varressa että ulkokentällä on ollut ilo seurata.

Mansen joukkueessa on mukana isoja persoonia. Tämä on välillä kuulunut kentällä raikkaana sanailuna ja kepeinä tunteenpurkauksina. Se kuuluu pesäpalloon.

Kaupissa on tunnetusti yksi Suomen parhaista pesäpalloyleisöistä. Se osaa arvostaa myös vastustajien hyviä suorituksia.

Sotkamo-ottelussa heinäkuun lopussa tunnelma loppuunmyydyllä stadionilla oli kuin Huuhkajien EM-karsintapeleissä Ratinassa.

Huikean taistelun jälkeisessä hikihaastattelussa Suomen paras lukkari Juha Puhtimäki kehui tunnelmaa: ”Oli kyllä melkoonen meininki. Aika mahtavaa oli pelata. Täällä oli niinku pesisfiilis tänään.”

Turhaan ei puhuta Kaupin karnevaaleista.

Olen kotoisin Kouvolasta. 60-luvun loppupuolella pesäpallo oli kaupungin ykköslaji, kun Kouvolan Pallonlyöjät (KPL) voitti neljä mestaruutta putkeen.

Noihin aikoihin alkoi oma urani peleissä taulupoikana. Joskus kotijoukkueen kuolleet unohtuivat, mutta hyvistä yrityksistäni huolimatta kenttäkuuluttaja kehotti aina lisäämään puuttuvat ristit tauluun.

Asuimme pesäpallostadionin vieressä. KPL:n toiminnassa olin mukana vuosia. Pelejä näin paljon.

Oli hienoa huomata Tampereelle opiskelemaan tullessa, että jääkiekkokaupungissa pelataan myös pesäpalloa. Superpesikseen Mansen Pesäpallo nousi kaudeksi 1991.

Huonostihan siinä kävi. Manse putosi. Hienoin muistoni kaudesta on Sotkamo-peli. Siinä kainuulaiset takoivat tamperelaiset maan rakoon huippukotiuttaja Unto Väisäsen johdolla juoksuin 14 - 4.

Itse en peliä nähnyt. Olin samaan aikaan naapurissa Taysissa esikoisemme syntymää todistamassa. Synnytystä säesti pesäpallokentältä kantautunut meteli.

Kun Manse aloitti toisen kautensa Superpesiksessä, pelinjohtaja Matti Iivarinen sanoi, että tavoitteena on pelata nousujohteinen kausi.

Tässä on onnistuttu. Tiistaina illalla Manse pelasi runkosarjan voitosta Vimpelin Vetoa vastaan takanaan 13 ottelun voittoputki.

Kaupin karnevaalit sen kuin jatkuvat. Sekä miesten että naisten Superpesiksessä.

Minulle täydellinen loppuottelu olisi, jos vastakkain olisivat Manse ja Kouvola. Vaikka sydän sykkii nykyään Manse-pesikselle, Kouvolan voitto ei niin paljon harmittaisi. KPL voitti mestaruuden viimeksi 45 vuotta sitten. Joskushan entisen kotikaupunkini pitkän odotuksen on päätyttävä.

Kirjoittaja on Aamulehden toimittaja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut