Mitä Aamulehden urheilutoimittajalle tapahtuu koronaviruksen takia? - Kolumnit - Aamulehti

Mitä Aamulehden urheilutoimittajalle nyt tapahtuu? Näin palvelemme lukijoita lähiviikot

Aamulehden toimittaja Pekka Aalto oli 2011 paikalla todistamassa ilmaveiviä.

16.3.2020 14:08

Monilla kansalaisilla on herännyt huoli koronaviruksen liittyen – mitä tapahtuu urheilutoimittajille? Tähän kysymykseen olen saanut vastata viime päivinä aika monta kertaa.

Jaan tämän huolen, vaikka se pienimmästä päästä huolia onkin.

On myönnettävä, että kirjoitan tämän pitkälti selvittääkseni omaakin päätäni. Se on hieman sekaisin.

Viime päivinä on tapahtunut niin paljon. Kaikkien aikojen pudotuspelikevät suli alta eri lajeissa, puhumattakaan monista muista kisoista, peleistä ja tapahtumista, jotka on peruttu tai vähintään pantu tauolle.

Jos koetan vastata alun kysymykseen ensin omalta kohdaltani. Tapahtuu se, että verenpaine laskee.

Nyt ei tarvitse huutaa voittajavetolappu kädessä Sveitsin Nadine Fähndrichille kannustusta sprinttihiihdon loppusuoralla.

Ei myöskään tarvitse syödä Mikko Leinosen keskeltä sahaamia viinereitä Hakametsän lehtereillä. Kyllä, hän on eläkkeellä, mutta Aamulehden tietojen mukaan Leinonen käytti syyskauden viinereiden sahaamiseen ja pakastamiseen.

Verenpainetta hillitsee sekin, että urheilutoimittajan lähes jokapäiväinen taistelu kelloa vastaan loppuu hetkeksi.

Ei vartin kestäviä videotarkasteluja kesken Tapparan ja Ilveksen pudotuspeliottelun toisen jatkoerän, kun lehden deadline painaa päälle tai viisieräisiä lentopallo-otteluita Sastamalassa, jonne 3-0-kotivoittoa povannut lentopallotoimittaja on matkannut ilman kannettavaa tietokonetta.

Sitäkään ei tarvitse nyt jännittää, saammeko tulospörssin sarjataulukoiden sarkaimet osumaan kohdalleen suuren tulospörssiuudistuksen seurauksena.

Laajennetaan silmänaloja vielä lisää. Koronavirus on vakava juttu, jolla on mittavat vaikutukset (urheilu)maailmaan. Aamulehden urheilutoimitus keskittyy nyt kertomaan niistä. Koronakulma on varmasti läsnä lähes jokaisessa jutussa lähiaikoina.

Miten jaksaa Reetta Hurskeen olympiaunelma? Missä hän harjoittelee ja kenen kanssa? Kuinka ammattiurheilija huolehtii terveydestään? Miten hän pitää päänsä kylmänä ja tavoitteen kirkkaana mielessä?

Kuinka käy Ilveksen jalkapallokauden? Ikävöivätkö seuran ulkomaalaispelaajat kotiin? Kuinka joukkueharjoitukset järjestetään? Millaisia ohjeita seura on antanut tuhansille junioreilleen? Kestääkö Ilves Edustus Oy:n talous?

Tämäntyyppisiä aiheita on luvassa lähiviikkoina, mikäli urheilutoimittajat eivät joudu ”oikeisiin töihin" uutisosastolle. Tällainenkin tilanne saattaa epidemian aikana tulla eteen.

Jokunen koronavapaa aihekin voi olla hyvä toteuttaa sekä tekijän että lukijan mielenterveyden takia.

Jokaisen liikkujan jalat eivät onneksi pysähdy. Kun huippu-urheilu pitää paussia, jotain muuta tulee tilalle. Niin myös Aamulehden urheilusivuille.

Lähetä meille ehdotuksia ja juttuvinkkejä siitä, mistä haluaisit nyt lukea ja tietää enemmän. Paras tapa on käyttää sähköpostia (pekka.aalto@aamulehti.fi ja/tai al.urheilu@aamulehti.fi). Kiitos jo etukäteen!

Vaikka kisat, pelit ja tapahtumat hiljenevät, aiheet urheilun ja liikunnan liepeillä eivät lopu, eivätkä urheilun tekijät. Sen voin luvata, etteivät urheilutoimittajat hiljene.

Onhan urheilu kuitenkin vähemmän tärkeistä asioista tärkein. Voikaa hyvin!

Kirjoittaja on Aamulehden urheilun uutispäällikkö.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: