Pöljä riski on joka miehen oikeus - Kolumnit - Aamulehti

Pöljä riski on joka miehen oikeus – miehen täytyy ilmeisesti juosta pari kertaa päänsä mäntyyn, jotta kasvaa aikuiseksi

5.4.2019 7:00 | Päivitetty 5.4.2019 9:03

Nykyinen sukupuoliholhous kadottaa todellisuuden, kun kouluissa ei saisi enää sanoa tyttöjä tytöiksi ja poikia pojiksi. Tietenkin kaikkia voi kutsua nimellä. Mikään harraste tai työ ei ole kummankaan sukupuolen etuoikeus, eikä velvollisuus. Mutta, olemme tyttöjä tai poikia, muutamaa intersukupuolista lukuun ottamatta.

Biologisen eroavuuden kieltäminen aiheuttaa mielestäni aivan turhaa lisäpainetta muutenkin uuteen järjestykseen totuttelevalle lapselle, saati murrosikäiselle, itseään etsivälle nuorelle. Ei se kieltäminen edes toimi.

Ilkimyksistä pojista typerin sananparsi on "pojat ovat poikia". Eivät ole. He ovat huonosti kasvatettuja ja huonosti kohdeltuja poikalapsia. Ilkeiden tyttöjen käytös on yhtä tuomittavaa. Joistakin heistä tulee julmia kiusaajia, tahallaan häijyjä. "Aivojen otsalohko ei ole vielä kehittynyt huomioimaan muiden tarpeita", sanovat jotkut tutkijat. Silläkö muka voi päästää vastuusta?

Lokeroimista pitää silti vastustaa. Sukupuolta korostavia mielikuvia tulvii vähän joka media- ja mainostuutista. Some on laajentanut maailmaa hyvässä ja pahassa, tässäkin asiassa.

Tästä huolimatta, antakaa nyt poikien kasvaa miehiksi ja tyttöjen naisiksi. Ei se ole keneltäkään pois.

Saatan olla kerettiläinen, kun ihmettelen, että poliisikouluun lähes puolet hakijoista on naisia. Veikkaanpa, että joissakin ääritilanteissa tekniikka, itsepuolustustaito ja psykologia eivät enää riitä, tarvitaan raakaa voimaa. Sama koskee palavan talon katolle ryntääviä pelastajia.

On tietenkin totta, että nykyinen Suomi tarvitsee monenlaisia poliiseja, eivätkä naiset pääse poliisikoulun testeistä vähemmällä kuin miehet. Tuskin kenenkään kannattaa haastaa näitä teräksisiä naisia. Mietin vain esimerkkitilannetta, jossa viinan tai huumeen "kirkastama" joukko ryhtyy väkivaltaiseksi.

Mieleen tulee ison poliisisedän rauhoittava vaikutus. Muistan tapauksen, kun pohjoiseen matkailleet eteläsuomalaiset nuoret kaahasivat ylinopeutta Ikaalisissa. Tuntemani poliisi, liki kaksimetrinen äijä, kuunteli tyynenä takapenkkiläisten viinahöyryistä kettuilua ja kuskin vuolasta selitystä, miten "Hesassa kukaan ei aja kuuttakymppiä". Kun kuski veti henkeä, poliisi tokaisi:

"Ny ollahan Ikoolihih."

Joka miehen oikeus – ei kuitenkaan velvollisuus – on ottaa joskus pöljiä riskejä. Meni syteen tai saveen, tapahtuu.

Miehen ilmeisesti täytyy juosta pari kertaa päänsä mäntyyn kasvaakseen aikuiseksi, jos on kasvaakseen. Täytyyhän sitä jollakin rehvastella äijänä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos