Jalkapallokesä alkoi, toimittaja teki bingon - Kolumnit - Aamulehti

Jalkapallokesä alkoi, bongaa ainakin nämä asiat rynnättyäsi kentän laidalle – ”Tällaiset maalit pitäisi hylätä”

Jalkapallokesän alku viivästyi, mutta odottavathan tunnetusti palkitaan. Toimittaja kokosi nelikohtaisen bingoruudukon alun jalkapallokentällä silloin tällöin esiintyvistä ilmiöistä.

16.6.2020 6:30

Kotimainen jalkapallo on miltei palannut. Valtakunnalliset ja alueelliset alasarjat rullaavat, pääsarjoista naisten liiga käynnistyi viikonloppuna, miesten liigan avauskierrokseenkaan ei ole kuin pari viikkoa.

Ei siitä ole kuin hetki, kun kaikki tämä oli enemmän tai vähemmän epävarmaa.

On syytä kiittää... ketä kukin nyt onnellisella hetkellä kiittääkään!

Iloisten aikojen kunniaksi ja matalan kynnyksen kesätekemiseksi kokosin nelikohtaisen listan asioista, joita kukin voi bingohengessä bongailla, kun kaunista heinä- tai kosteaa syyskuun iltaa kentänlaidalla viettää.

1. Jotain koronaan liittyvää

Annetaan kaikille helppo piste alkuun. Pallojen desinfiointi, kättelemättömyys, turvatoimet katsomoissa ja kaikki muu poikkeuksellinen ovat läsnä kentillä, kehittyvät tautitilanne ja ohjeistukset mihin suuntaan tahansa. Olkaa hyvät.

Toim. huom: näitä on vielä helppo toteuttaa verrattuna Englannin Valioliigassa valmisteltuun ohjeistuksen, jossa hilpeyttä herätti kohta, jonka mukaan pelaajien tulee kääntää päänsä poispäin toisistaan taklaustilanteissa.

2. Puhetta kentälle! -huuto

Mitä alempi sarjataso, sitä korkeampi todennäköisyys tälle klassikolle. Huudetaan humisevaan hiljaisuuteen, oman joukkueen ollessa kaikennäköisissä ahdingoissa ja maalin takaa-ajoasemassa. Huutaja on usein kokenut, C-juniorina piirijoukkueen leiriviikonloppuun osallistunut pelaaja, jonka oma peli on lähtenyt surkeasti liikkeelle.

Toim. huom: kentällä kyllä tarvitaan puhetta, muttei niinkään puhetta puheesta.

3. Voi perkele – eiku jes! -maali

Maali, jonka tekijä pilaa itseltään ennenaikaisella avautumisella. Kiroaminen alkaa siinä kohtaa, kun laukaus irtoaa ja vasempaan alakulmaan tarkoitettu pallo lähteekin aivan eri suuntaan. "Eikua" tarvitaan, kun pallo sattuukin menemään oikeaan yläkulmaan, ja pelaajalla on kiire teeskentelemään, että tätähän tässä yritettiin.

Toim. huom: tällaiset maalit pitäisi hylätä.

4. Vapaapotkumaali

Jokaisella jalkapallon ystävällä lienee näkemys siitä, mikä on hienoin suoritus, jonka kentällä voi tehdä. Tämä on omani. Yksilölajinomainen hetki joukkuepelin keskellä, kauneimmillaan taidetta, rumimmillaankin aika hienoa. Satuin loppukeväällä samaan aikaan Kaupin tekonurmikentälle Lauri Ala-Myllymäen kanssa, näkemäni perusteella laitan toivoni häneen.

Toim. huom: neloskohta toteutuu silloin tällöin yhdessä kolmoskohdan kanssa.

Keksi itse loput. Miellyttävää jalkapallokesää.

Kirjoittaja on Aamulehden toimittaja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: