Jalkapallon sarjauudistus iskee ikävästi Ilvekseen – vanhalla mallilla mitali olisi jo varma - Kolumnit - Aamulehti

Jalkapallon sarjauudistus iskee ikävästi Ilvekseen – vanhalla mallilla mitali olisi jo varma

8.2.2019 9:00

Tampereen Ilves on yksi jalkapallon sarjauudistuksen suurimmista häviäjistä, ellei suurin. Uudistus iskee Ilvekseen monellakin tavalla.

Tamperelaiset sijoittuivat viime kaudella pääsarjassa viidenneksi ja lunastivat 17 kotiottelua vuodelle 2019. Paitsi, että uudistuksen jälkeen kotipelien määrä on alimmillaan 13.

Siinä vaiheessa, kun uudistus nuijittiin pöytään, Ilves oli jo aloittanut kausikorttimyynnin kesälle 2019. Kuluttajansuoja on tässä kohtaa koetuksella, vaikka syksyllä kausikortin hinta oli joitakin kymppejä alhaisempi kuin nyt.

Mitään suurta äläkkää asiasta ei tiettävästi ole tullut, mutta Palloliitto, liiga ja seurat olisivat voineet ajoittaa uudistuksen paremmin. Kausikortin ostajan olisi hyvä tietää, mitä rahalla saa.

No, uudistuksen jälkeen tilanne on se, ettei kukaan tiedä, mitä tuleman pitää 1. syyskuuta päättyvän kaksinkertaisen perussarjan jälkeen. Seuroille jää vain vähän aikaa loppusarjan otteluiden markkinointiin ja käytännön järjestelyihin.

Ilves on kuulunut niihin seuroihin, joille kotipelit tuottavat rahaa. Siksi kotipelien määrälläkin on merkitystä. Jos Ilves pelaa kotona vain 13 ottelua 17 sijasta, takkiin tulee useita kymppitonneja, ellei peräti kuusinumeroinen summa.

Vuonna 2017 Ilveksen yleisökeskiarvo (3462) oli sarjan toiseksi korkein ja vaikeuksien sävyttämällä viime kaudellakin (2860) kolmanneksi korkein. Keskiarvo tuskin nousee niin paljon, että menetetyt eurot saadaan takaisin.

Sarjauudistus saattaa kostautua Ilvekselle myös kentällä. Suomen cup on jo todistanut, että joukkueessa olisi laatua ja leveyttä pelata hyvällä tasolla 33 kierrosta, toisin kuin monella muulla.

Sarjauudistus heikentää Ilveksen mahdollisuuksia taistella mitalista, koska leveää pelaajamateriaalia on aiempaa hankalampaa hyödyntää. Ilveksessä toivotaan, että laaja pelaajarinki auttaa vähenevälläkin ottelumäärällä. Silläkin on väliä, miten joukkue treenaa arjessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut