Torjuntaprosentti 97,80 – Pikkuleijonien finaaliunelman tiellä on vielä yksi sveitsiläinen supermies - Kolumnit - Aamulehti

Torjuntaprosentti 97,80 – Pikkuleijonien finaaliunelman tiellä on vielä yksi sveitsiläinen supermies

4.1.2019 11:00 | Päivitetty 4.1.2019 13:00

Jos Suomen 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue kamppailisi elokuvissa, puolivälierä Kanadaa vastaan olisi ollut nimeltään Tähdet kertovat, komisario Ahokas.

Välierässä Suomi kohtaa Sveitsin, elokuvana se olisi Tehtävä alpeilla.

Kanadaa vastaan tähdet olivat Pikkuleijonille suosiollisessa asennossa. Suomen tasoitusmaali kolmannen erän viimeisellä minuutilla poukkoili verkon perukoille onnen ja Aleksi Heponiemen polvisuojan avustuksella.

Jatkoajan ratkaisuhetkillä Kanadan Noah Dobsonin maila napsahti poikki lähes varmassa maalipaikassa. Suomi säntäsi vastahyökkäykseen ja muutama sekunti myöhemmin Toni Utusen laukaus killui maalin ylänurkassa.

Suomalaisten riemunhetkien ohella mieleen syöpyi kuva Kanadan maalivahdin Michael DiPietron kauhistuneista silmistä.

Tappio oli kanadalaisille kuin maailmanloppu.

Aamujää ennakoi Suomen ja Sveitsin MM-välierää:

Ruotsalaiset synkistelivät vain muutama tunti ennen kanadalaisia. Tappio Sveitsille välierässä oli knock out – täystyrmäys.

Suomi ja Sveitsi tulivat kuin ryövärit puskan takaa, anastivat voitot Kanadalta ja Ruotsilta ja panivat koko nuorten MM-turnauksen arvojärjestyksen uusiksi.

Lauantaina aamuyöstä kello 3.00 Suomi ja Sveitsi taistelevat paikasta MM-finaaliin. Suomi on suosikki, muttei Sveitsi ole pelkkä välipala Pikkuleijonille.

Alppimaan maalivahti Luca Hollenstein on löytänyt jostain Vancouverin marketista superman-univormun ja muuttunut sen päälle puettuaan ohittamattomaksi, mutta toivottavasti vain tilapäisesti. Nuorukaisen kisojen torjuntaprosentti 97,80 on luokkaa jäätävä.

Sveitsi on arvaamaton vastustaja. Ei tarvitse mennä kuin noin kahdeksan kuukautta taaksepäin, kun Suomen miehet saivat tästä karun muistutuksen.

Leijonat kaatoi MM-kisojen alkulohkossa Kanadan ja USA:n murskalukemin. Puolivälierä Sveitsiä vastaan piti olla helppo nakki, vaan kuinka kävi: Sveitsi voitti 3–2 ja Leijonien makeaksi koristeltu täytekakku muuttui löysäksi pannukakuksi.

Voisiko Pikkuleijonille käydä yhtä köpelösti Vancouverissa kuin isoille kävi Herningissä 17. toukokuuta?

Onhan se mahdollista. Kiekon kaikkia pomppuja ei kukaan osaa ennustaa. Onnetar kumarsi sopivasti Suomelle Kanada-ottelussa – voi olla, että se pyllistää seuraavaksi.

Jos Suomi ja Sveitsi pelaavat edes suunnilleen "normaalin" ottelun ilman outoja pomppumaaleja, niin uskon Jussi Ahokkaan Pikkuleijonien hoitavan pelin.

Suomalaiset loikkasivat Kanada-voitolla niin ison henkisen kynnyksen yli, että lauantaina aamuyöstä nähdään vapautunut ja itseluottamusta uhkuva suomalaisjoukkue.

Totta kai Sveitsikin sai tuhdin annoksen itseluottamusta Ruotsi-voitosta, mutta Kanadan lyöminen heidän kotikaukalossaan oli kuitenkin kahdesta kovasta kiekkoteosta se kovempi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: