Kolumni: Tampere voi olla ylpeä Aleksander Barkovista ja Patrik Laineesta - Kolumnit - Aamulehti

Jääkiekon kehto Tampere voi olla ylpeä Aleksander Barkovista ja Patrik Laineesta – epäilijät olivat väärässä

1.11.2018 17:20 | Päivitetty 1.11.2018 22:15

Aamulehti julkaisi 4. lokakuuta 1995 jutun otsikolla Maalisyöttöjä ja vaipanvaihtoa. Jutussa ylpeä Aleksander Barkov kertoi perheeseen syntyneestä pojasta, joka nimettiin isänsä mukaan. Barkovit asuivat tuohon aikaan Tampereen Atalassa.

Kolme vuotta myöhemmin Laineen perheeseen syntyi poikalapsi. Patrik Laine varttui Tesomalla ja kävi lapsuudessaan Raholan koulua, jossa oli 1998-syntyneistä kaksi luokkaa: A ja B. Patrik kävi B-luokkaa ja heitti tuoreessa Viasatin dokumentissa voittaneensa kaikki pelit A-luokkalaisia vastaan.

Marraskuussa 2018 Aleksander Barkov ja Patrik Laine ovat NHL-seurojensa suurimmat tähdet, kun Florida ja Winnipeg pelaavat Suomessa.

Heitä seurataan, heitä kadehditaan, heitä palvotaan. Barkov kantaa jopa C-kirjainta rinnassaan. Hän on toinen tamperelainen kapteeni NHL:ssä Teppo Nummisen jälkeen.

Tampere voi olla pojistaan ylpeä. Barkov on nöyrä, kohtelias ja läpeensä taitava joukkuepelaaja. Laine on mukava, eloisa ja kansanjoukot tulevat matkojenkin päästä katsomaan hänen laukaustaan.

He syövät siipiä ja nauravat Kummeli Jackpot -elokuvalle.

Tämän kaksikon ansiosta Tampere voi edelleen huoletta tunnustautua jääkiekon kehdoksi.

Patrik Laine...

...ja Aleksander Barkov ovat Suomen suurimpia NHL-tähtiä, joista kotikaupunki Tampere voi olla ylpeä.

Molemmilla tähdillä on ollut myös epäilijänsä. Barkovia pidettiin liian hitaana edes SM-liigaan, saati taalakaukaloon. Tulisen temperamentin ajateltiin estävän Laineen läpimurron.

Epäilijät olivat väärässä. Barkov ja Laine rakastavat jääkiekkoa ja saivat Tapparasta ja muualtakin apua heikkouksiensa voittamiseen.

Molemmat ovat äärimmäisen lahjakkaita. Siitä parhaiten kertoo debyytti NHL:ssä vain 18 vuoden iässä. Molemmilla on ennen kaikkea lahjakkuutta myös harjoitteluun.

Barkov ja Laine ovat hyviä ystäviä, mutta varsin erilaisia persoonia. Yhdistäviä tekijöitä ovat manselainen huumori, rakkaus pelaamiseen ja itsekriittisyys.

Raimo Helminen sanoi aikoinaan hävityn pelin jälkeen, että "ei me voitu pärjätä, kun mää olin niin huano".

Barkov ja Laine voisivat sanoa samalla tavalla. He ymmärtävät tähtipelaajan vastuun joukkueesta ja ovat itse itsensä kovimpia kriitikoita. Se on piirre, jota Tampereella arvostetaan.

Nautitaan näistä Mansen miähistä.

Toivottavasti tamperelaistähtiä syttyy joku päivä lisää.

Jossain päin Tamperetta joku pieni poika tai tyttö ampuu takapihallaan kiekkoja vanerilevyltä autuaan tietämättömänä siitä, että 10–15 vuoden päästä hänet tuntee koko kiekkomaailma.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos