Kolumni: NHL-illassa tarjolla monta vanhaa bravuurinumeroa - Kolumnit - Aamulehti

Näitä asioita kannattaa seurata illan NHL-pelissä Helsingissä – yksi uusi temppu voisi tuoda suurta iloa suomalaiskaupungin synkkään syksyyn

1.11.2018 11:01

Jääkiekkomaailman suurimman sirkuksen taitavimmat jonglöörit tarjoavat suomalaisyleisölle suuren shown Helsingin areenassa torstaina ja perjantaina.

Florida Panthersin ja Winnipeg Jetsin taiturit esittävät (tai ainakin yrittävät esittää) bravuurinumeronsa.

Ohjelmistossa ovat tiettävästi muun muassa nämä vanhat hittituotteet:

1 Patrik Laineen maali hirmuisella lämärillä "ylämummoon" aloituspisteen kaarelta. Mieluiten ylivoimalla, mutta tasakentällisinkin käy, jos Floridan pelaajat eivät ota yhtään jäähyä.

2 Laineen maali viuhuvalla rannelaukauksella heti siniviivan jälkeen maalivahdin mailakäden puolelle. Mieluiten ilman maskia, mutta maskinkin kanssa käy, jos Floridan pelaajat eivät älyä väistää.

3 Aleksander Barkovin "kolmen metrin takakarvaus" keskialueella: Jets-peluri kuljettaa kiekkoa, kun yhtäkkiä takaa ilmestyy Barkovin pitkä maila, joka ensin nostaa Jets-miehen mailaa, ryöstää sitten kiekon ja käynnistää vastahyökkäyksen. Mieluiten niin, ettei Jetsin kaveri ehdi kissaa sanoa ennen kuin kiekko on menetetty, mutta hätätapauksessa kissankin voi sanoa.

4 Barkovin ihmeveivaukset ja maali rangaistuslaukauksella. Mieluiten voittomaalikisassa ja kahteen kertaan, muta varsinaisella peliajallakin käy, jos pelin tilanne on sellainen, ettei rankkarikisaa nähdä.

5 Blake Wheelerin poikittaissyöttö Laineen maaliin koko Floridan puolustuksen läpi. Mieluiten ylivoimalla, mutta tasakentällisinkin käy – pitkin hampain.

Huhujen mukaan ainakin yksi uusi temppu on suunnitteilla: Juho Lammikon uran ensimmäinen NHL-maali. Mieluiten terävällä rannelaukauksella, mutta tuuripompullakin käy, koska porilaisille on näinä päivinä tarjolla niin vähän iloista kerrottavaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos