Mari Walls: Tampereen alumnit lääkäreistä näyttelijöihin - Kolumnit - Aamulehti

Tapaamisiin, Tampereen alumnit!

Tampereen alumneilla on hallussaan yhteiskunnan koko kirjo, minkä vuoksi alumnitoiminta on vaikuttavaa yli aiempien korkeakoulurajojen, kirjoittaa Sunnuntaivieras Mari Walls.

14.7.2019 7:00

Lämpimät muistot Tampereella vietetyistä opiskeluvuosista yhdistävät noin sataa tuhatta vanhassa Tampereen yliopistossa, Tampereen teknillisessä yliopistossa, Tampereen ammattikorkeakoulussa tai niiden edeltäjissä opiskellutta.

Kesällä alumnit läheltä ja kaukaa kohtaavat eri puolilla Suomea. Toivottavasti mahdollisimman moni kohtaa myös Tampereen kauniissa maisemissa!

Puolivuotiaan uuden yliopistomme ja korkeakouluyhteisömme perusta on vuosikymmenten opetuksen, tutkimuksen ja sen soveltamisen saavutuksissa sekä siinä osaamisessa ja perinnössä, jonka Tampereelta valmistuneet ovat vieneet ympäröivään yhteiskuntaan Suomessa ja maailmalla.

Tampereen uusi korkeakouluyhteisö, eli yliopisto ja TAMK, haluaa tavoittaa ja tuoda yhteen alumneja vuosikymmenten varsilta. Näemme huikeaa potentiaalia Tampereen alumnihengen ja -verkoston rakentamisessa yli aiempien korkeakoulurajojen.

Tampereen alumneilla on hallussaan elämän ja yhteiskunnan koko kirjo, kuuluuhan monialaiseen verkostoomme osaajia näyttelijöistä fyysikoihin ja mediatuottajista varhaiskasvatuksen ammattilaisiin ja lääkäreihin, sekä yrityselämän, politiikan ja kolmannen sektorin osaajiin.

”Korkeakouluyhteisö tulee haastamaan vanhoja alumneja tarjoamalla uusia tapoja täydentää osaamista ja edistää uraa.”

Suunnittelemme parhaillaan, millaisella konseptilla tulemme lähestymään ja kutsumaan alumneja yhteen virtuaalisesti tai fyysisesti. Kutsumme alumnit osoittamaan yhdessä verkoston tärkeyden ja voiman!

Ainakin se on varmaa, että korkeakouluyhteisömme tulee haastamaan vanhoja alumneja jatkuvan oppimisen polulle tarjoamalla tapoja täydentää osaamista ja oivaltaa uusia osaamisalueita, joilla edistää omaa uraa ja oppimista. Lupaan, että monialainen korkeakouluyhteisömme ei jätä yhtään oppimisennälkäistä nälkäiseksi!

Alumnitoimintamme rakentumista voi seurata verkkosivuiltamme. Korkeakouluyhteisön sähköinen ja painettu Unit-lehti auttaa pysymään ajan tasalla yhteisön ajankohtaisista asioista ja yhteiskunnallisista keskustelunaiheista.

Verkkosivujen tapahtumakalenterista alumnit löytävät varmasti kiinnostavia tilaisuuksia osallistua yhteisömme toimintaan.

Alumnien tärkeydestä kertoo myös se, että yliopiston lukuvuoden avajaisviikon ohjelmaan syyskuun toisella viikolla kuuluu Tampereen Alumni -tapaaminen sekä Vuoden Alumnin julkistus.

Vanhan Tampereen yliopiston Vuoden Alumni 2012, Jyrki Katainen, vieraili muuten meillä maaliskuussa. Vierailun yhteydessä kävi ilmi, että hän halusi opiskella lisää tekoälyn mahdollisuuksista, ja siitäkin meillä riittää tarjontaa.

Itse odotan tapaavani monta alumnia yliopiston avajaisissa ja syksyn muissa tapahtumissa!

Kirjoittaja on Tampereen yliopiston rehtori

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos