Vetävätkö Pirkanmaan demarit jokerikortin hihastaan? Yhdelle kärkiehdokkaalle olisi vielä paikka vapaana - Kolumnit - Aamulehti

Vetävätkö Pirkanmaan demarit jokerikortin hihastaan? Yhdelle kärkiehdokkaalle olisi vielä paikka vapaana

17.1.2019 15:15 | Päivitetty 17.1.2019 18:54

Pirkanmaan sosialidemokraattien piirihallitus kokoontuu ensi maanantaina valitsemaan viimeistä kansanedustajaehdokasta. Ehdokaspaikkoja on vapaana vielä yksi.

Kaupungintalon liepeillä liikkuvien huhujen mukaan sdp:n listoille saattaa olla nousemassa korkean profiilin yllätysnimi. Jos tämä jokeri eli pormestari Lauri Lyly päättää lähteä ehdolle, hänen läpimenonsa ei olisi pelkästään varmaa vaan se olisi itsestäänselvyys. Niin suosittu hän on. Kysyimme Lylyltä ehdokkuudesta tekstiviestillä, mutta emme saaneet vastausta.

Koska seuraaviin kuntavaaleihin on vielä yli kaksi vuotta aikaa, Tampere ja erityisesti Tampereen demarit joutuisivat hyvin hankalaan tilanteeseen. Mistä löytää Lylylle pätevä seuraaja, jos hän ryhtyy kansanedustajaksi ja jopa ministeriksi huhtikuun vaalien jälkeen?

Sanna Marin olisi seuraavana jonossa, mutta hänen katseensa on tietysti valtakunnan politiikan huipulla. Johanna Loukaskorpi on apulaispormestari ja Pekka Salmi valtuuston varapuheenjohtaja, mutta onko kumpikaan heistä riittävän korkean profiilin edustaja noin tärkeälle ja näkyvälle paikalle. Sitten on tietysti paikallispolitiikan konkari Atanas Aleksovski, mutta hän tuskin tulee viimeaikaisten tapahtumien jälkeen kysymykseen.

Ainoaksi vaihtoehdoksi jäänee tarkastella tehtävään niitä sdp:n kokeneita tamperelaisia kansanedustajaehdokkaita, joiden läpimenon Lylyn ehdokkuus mahdollisesti estäisi.

Sitä ennen jäämme odottamaan, paljastuuko demarien korttipakasta se ennakoitu jokeri vai ei.

Korjattu 17.1. kello 18.45: Vapaita ehdokaspaikkoja onkin enää vain yksi, sillä 14 oli nimetty aiemmin ja marraskuussa nimettiin 4.

Päivitetty 17.1. kello 18.52: Uuden tiedon mukaan päätös viimeisestä ehdokkaasta siirtyi ensi maanantaille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: