Kommentti Teemu Pukin hattutempusta Valioliigassa - Kolumnit - Aamulehti

Teemu Pukin maalitehtailu ei jää tähän – Suomalainen hiljaiselo Valioliigassa on päättynyt ryminällä

Kommentti: Teemu Pukki ja Norwich ovat sopeutuneet nopeasti Valioliigaan.

17.8.2019 20:43

Aamulehti

Teemu Pukki kirjoittaa uskomatonta suomalaista urheilutarinaa. Hän ei mennyt Valioliigaan vain osallistumaan, vaan tekemään kovaa tulosta.

Sinivalkoisten kiikareiden läpi katsottuna huippusarja alkoi karata suomalaisilta yhä kauemmaksi. Suomalaisesta Valioliiga-pelaajasta ennätti tulla tuntematon käsite. Ennen Pukkia maailman seuratuimman jalkapallosarjan nurmelle kenttäpelaajista asteli viimeksi Shefki Kuqi. Se tapahtui toukokuussa 2011.

Hiljaiselo on päättynyt ryminällä.

Teemu Pukin osumien perusteella maalitehtailu ei pääty tähän. Ne huusivat itseluottamusta. Upeassa 1–0-maalissa Pukki näytti huutavan joukkuekaveri Ben Godfreylle, että väisty, minä vedän. Se oli tietysti fiksu veto jo senkin takia, että toppari Godfrey on viimeistellyt eri tasoilla 134 ottelussa seitsemän maalia.

Tällaista maalia Pukki ei olisi tehnyt, ellei hän luottaisi itseensä juuri nyt täydellisesti. Ei hän olisi edes yrittänyt.

Toinen ja kolmas maali olivat Pukkia tyypillisimmillään: pari pientä kosketusta ja tarkka sijoitus alakulmaan.

Maalit voit katsoa tästä jutusta.

Pukin jatkon kannalta loistavaa oli ennen kaikkea se, että Norwichin joukkueen peli toimi. Norwich on pystynyt pitämään viime kauden identiteetistään kiinni. Newcastlea vastaan se hallitsi palloa yli 60-prosenttisesti. Nopeat ratkaisut hyökkäyspäässä luovat myös suomalaiselle maalipaikkoja.

Pukki ja Norwich ovat sopeutuneet hienosti ja nopeasti Valioliigaan. Taso nousi Mestaruussarjasta paljon, mutta niin se teki myös suomalaisella maalitykillä.

Ehkä jatkossa edes Liverpoolin fanit eivät marise, jos Norwichin pelit menevät Viasatin päätöksissä Poolin kamppailujen edelle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut