Tämä tilasto todistaa, että Ott Tänak ansaitsi rallin maailmanmestaruuden - Kolumnit - Aamulehti

Kova tilasto todistaa: rallin maailmanmestaruus meni täysin oikealle kuljettajalle

Kommentti: Mestaruustaisto pysyi näinkin pitkään elossa lähinnä Toyotaan iskeneiden vikojen takia. Ott Tänakin menettäminen olisi Tommi Mäkisen tallille jättimäinen takaisku.

27.10.2019 18:26 | Päivitetty 27.10.2019 18:41

Aamulehti

Rallin maailmanmestaruus meni täysin oikealle miehelle. Virolainen Ott Tänak on ollut ylivoimaisesti nopein, tasaisin ja monipuolisin kuljettaja tällä kaudella.

Tänak on voittanut tällä kaudella useamman erikoiskokeen kuin muut mestariehdokkaat Thierry Neuville ja Sebastien Ogier yhteensä: Tänak 73, Neuville 42, Ogier 24. Jo viime kaudella virolainen pyyhki tässä tilastossa muilla pöytää.

Autourheilussa on kuitenkin yksi menestymisen ehto: jos haluaa voittaa, pitää päästä maaliin. Tässä asiassa Tänak on kehittynyt ja jälki on ollut huimaa.

– Ott otti opiksi viime vuodesta. Silloin hän ei ollut vielä valmis mestariksi, Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen sanoi Katalonian MM-rallin huoltoalueella Saloussa, kun mestaruus varmistui.

– Vielä viime vuonna Ott halusi ajaa jokaiselle pätkälle pohjat. Me kävimme asian läpi ja hän tajusi, että ei aina tarvitse olla nopein.

MM-pisteet

Tallipisteet

Ongelmitta ei tämäkään kausi ole sujunut, mutta mestaruustaisto on pysynyt elossa lähinnä Tänakin Toyota Yarikseen iskeneiden vikojen takia.

Argentiina, Italia, Turkki. Siinä kisoja, joissa virolainen menetti roppakaupalla pisteitä. Katkerimpana kokemuksena Italian Sardinia, jossa voitto vaihtui viidenteen sijaan viimeisellä erikoiskokeella tulleen ohjausvian takia.

Tänakin suoritustasossa ei ole huomauttamista. Hän on menestynyt kaikenlaisilla alustoilla ja olosuhteissa. Kun on täytynyt puristaa ajasta lisää sekunteja pois, Tänakilta se on käynyt helpommin ja virheettömämmin kuin muilta. Hänen itseluottamuksensa on ollut kovalla tasolla.

Tänakin lähtö kilpailijan leipiin olisi Mäkisen johtamalle tallille jättimäinen takaisku, joka voisi pahimmillaan jopa pudottaa Toyotan lähivuosien mestaruustaistoista kokonaan ulos.

Loebillä eniten mestaruuksia

Mestaruuksien määrä kansallisuuksittain

Osion tuoreimmat

Luetuimmat