Vaatejätin liikkeiden lopettaminen on iso asia Hämeenkadulle – Jos yksi maailman suurimmista vaateketjuista ei pärjää Tampereen ytimessä, niin kuka sitten pärjää? - Kolumnit - Aamulehti

Vaatejätin liikkeiden lopettaminen on iso asia Hämeenkadulle – Jos yksi maailman suurimmista vaateketjuista ei pärjää Tampereen ytimessä, niin kuka sitten pärjää?

Kommentti: Hennes ja Mauritz ilmoitti tiistaina lakkauttavansa kaksi myymälää Tampereen keskustasta.

7.5.2019 16:20 | Päivitetty 11.5.2019 18:54

Tampereen Hämeenkadun ylle laskeutui uusi varjo tiistaina iltapäivällä.

Muotiketju Hennes ja Mauritz aikoo lopettaa molemmat liikkeensä Hämeenkadun varrella ja jättää jälkeensä kaksi tyhjää liiketilaa.

Ruotsalaisketjun päätöksen taustalla on helppo nähdä sekä maailmanlaajuisia että suoraan Tampereeseen liittyviä syitä.

Hennes ja Mauritz on ollut maailmanlaajuisestikin ongelmissa kaupan alan murroksen kanssa. Verkkokauppa vie euroja kivijalkamyymälöiltä. Hennes ja Mauritz toimii itsekin verkossa niin, että esimerkiksi osa asiakkaista voi tehdä hankintoja ilman postikuluja. Shoppailu kotisohvalla saattaa siis hyvinkin voittaa kivijalkaliikkeen.

Mutta onko todella niin, ettei asiakkaita enää riitä edes Tampereen paraatipaikalla? Tampereella toimii Hennes ja Mauritz myymälät myös Ratinan ostoskeskuksessa ja Lielahtikeskuksessa. Lisäksi ruotsalaisketjulla on liikkeitä ympäristökuntien kauppakeskuksissa. Tiedossa ei ole Pirkanmaan muiden liikkeiden sulkuja.

Jos siis tilanne on se, ettei edes yksi maailman suurimmista muotiketjuista pärjää Tampereen keskustassa, niin tilanteen täytyy olla todella kehno. Taustalla saattavat olla myös kulutustottumuksen muutokset ja kuluttajien tekemät valinnat, mutta kyllä katseet pitää silti kohdistaa juuri Hämeenkatuun. On surullista, jos Tampereen keskustaan syntyy tyhjä tuulitunneli. Eloisa kaupunki tarvitsee ihmisiä.

Hämeenkatu on nyt hieman ikävä paikka laajan ratikkatyömaan kanssa. Mutta mitä on jäljellä sen jälkeen, kun työmaa on ohi?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut