Kolumni: VaLePan joukkueen 2020–21 rakenne meni täysin uusiksi - Kolumnit - Aamulehti

VaLePan joukkueen rakenne meni täysin uusiksi, maajoukkuepelaaja ykköshankinta – tähän ratkeavat sastamalalaisten kultahaaveet

Sastamalalaisjoukkueen rakenne muuttui radikaalisti koronakevään seurauksena.

3.6.2020 16:41 | Päivitetty 3.6.2020 21:15

Kolme tuoreinta lentopallomestaruutta kaapannut VaLePa joutui muuttamaan joukkueensa rakennetta radikaalisti koronan seurauksena.

Sastamalalaisten piti pudottaa pelaajabudjettiansa kymmenillä tuhansilla euroilla kevään kurimuksen takia. Kassaan jäi lähes 200 000 euron lovi, koska kausi keskeytyi juuri ennen pudotuspelien alkua.

Niinpä tulevan kauden menestys rakentuu pitkälti avausseitsikon varaan. Vaihtomiehet ovat lähinnä kasvamassa korkoa tulevia vuosia varten.

Vielä toissa kaudella VaLePan jumppakulma olisi taistellut SM-mitaleista Arvis Greenen, Niko Suihkosen ja Daniel Jansen Van Doornin johdolla.

Veteraanipassari Mikko Eskon tahdittama ykkösnyrkki on edelleen kivikova. Se taistelee ilman muuta kultamitalista koronan kurittamassa sarjassa. Täysosumaan vaaditaan kuitenkin sitä, että avainpelaajat välttävät pahat ja kohtalokkaaseen aikaan tulevat vammat.

Suurin huolenaihe on tutusti Eskon loukkaantuminen. Jos sarjan paras kapellimestari joutuu sivuun, peliä pyörittää Aaro Pihlajamäki. Liigarinkiin nostettu keltanokka on lupaava pelintekijä, mutta hänellä on ikää vasta 17 vuotta.

Sopii muistaa, että Pihlajamäen edeltäjä Arttu Lehtimäki hoiti kakkospassarin roolia neljä täyttä kautta. Tulevalla kaudella Lehtimäki kantaa päävastuun Karelian Hurmoksen pelinrakentelusta.

Suora lähetys juuri nyt: VaLePa julkaisee tulevan kauden joukkueensa

Hakkurin tontilla on samantyyppinen tilanne, sillä Aaro Nikulan pariksi hankittu Matias Tihumäki on noviisi liigaympyröissä. Kuortaneen valmennuskeskuksesta kotiutuvalla hakkurilla on mittaa komeat kaksi metriä, mutta rakennustyö on vielä kesken.

Elleivät pojat saa palloa kuolemaan, VaLePalta löytyy ristipaikalle tuttu jokerikortti. Helmikuussa 40 vuotta täyttänyt Anssi Vesanen lähti VaLePan avuksi taas kerran ja pystyy jeesaamaan joukkuetta paitsi sentterinä myös hakkurina.

Vesanen on kuulunut jo pitkään Lempo-Volleyn vahvuuteen, mutta VaLePa on kääntynyt luottomiehensä puoleen kerta toisensa perään.

Yleispelaajaosasto aiheutti eniten pulmia, koska koko viime kauden luottokolmikko Olli Kunnari-Erik Sundberg-Niko Suihkonen putosi vahvuudesta.

Kunnarin ja niin ikään lopettaneen Sundbergin päätökset olivat tiedossa hyvissä ajoin, mutta Suihkosen tilannetta piti odottaa pitkälle kevääseen. Riveihin jäi iso aukko, kun Suihkonen lähti Ranskan kakkosliigaan.

Uudeksi tukipilariksi hankittiin maajoukkuelaituri Sakari Mäkinen, joka palaa kotikonnuilleen viiden vuoden tauon jälkeen. Hurmoksesta tulleesta Juho Kaunistosta löytyy paljon mittaamatonta potentiaalia.

Suihkosen korvaajaa etsitään edelleen. Varteenotettavana ehdokkaana on Antti Ronkainen.

VaLePa 2020–21

Passarit: Mikko Esko, Aaro Pihlajamäki (viime kaudella VaLePa 1-sarja).

Keskitorjujat: David Pettersson, Mikko Karjarinta, Anssi Vesanen (Lempo-Volley).

Yleispelaajat: Sakari Mäkinen (Hurrikaani), Ilari Toimela, Paavo Kaski (VaLePa 1-sarja), Juho Kaunisto (Hurmos).

Hakkurit: Aaro Nikula, Matias Tihumäki (Kuortane).

Libero: Risto Ruohola.

Päävalmentaja: Janne Kangaskokko.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut