Brexitin antamaa piristysruisketta ei pidä aliarvioida - Kolumnit - Aamulehti

Brexitin antamaa piristysruisketta ei pidä aliarvioida

1.2.2020 14:51 | Päivitetty 3.2.2020 17:13

Aamulehti

Havahduin perjantain brexit-iltana siihen, että entä jos me mannereurooppalaiset olemme kerta kaikkiaan väärässä, kun surkuttelemme ja kauhistelemme Britannian ratkaisua jättää kaikkivaltias Euroopan Unioni.

Vaikka moni asia on vielä ratkaisematta ja hankaluuksia on luvassa, ei pidä ollenkaan aliarvioida, kuinka suuri kannustava vaikutus brexitillä voi olla briteille. Nyt kun Boris Johnson ja Nigel Farage kannattajineen ovat vuosikausia rummuttaneet, kuinka Britannia saa itsenäisyytensä ja vapautensa takaisin, kansalaiset alkavat oikeasti uskoa siihen.

Tällaisella piristysruiskeella voi olla kansakunnalle valtava myönteinen merkitys, vaikka numerot, figuurit, tilastot ja ennusteet ennustaisivat aivan päinvastaista.

Ajatelkaa nyt vaikka omaa Suomeamme sodan aikana ja sen jälkeen. Pakko oli pärjätä ja pakko oli nousta. Ja niin nousimme.

Voin vain kuvitella, millaisella tarmolla jokaikinen brittiläinen maanviljelijä, sairaanhoitaja, kalastaja, kaivostyöläinen, insinööri ja johtaja tarttuu maanantaina toimeensa, kun kotimaa on vihdoin vapaa ja mahdollisuudet omissa käsissä.

Kuinka juhlistetaan eroa EU:sta? – Kuin urheiluvoittoja, mutta Lontoon kuumeisessa yössä huudettiin syytöksiä ja valheita

Tai koskee tämä olettamus ainakin niitä, jotka äänestivät aikanaan brexitin puolesta...

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut