Naisleijoniin satsattiin satojatuhansia euroja – MM-finaalin jälkeen oli helppo todeta, että Suomi oli jokaisen euron väärti - Kolumnit - Aamulehti

Naisleijoniin satsattiin satojatuhansia euroja – MM-finaalin jälkeen oli helppo todeta, että Suomi oli jokaisen euron väärti

Kolumni: Naisleijonat nousi kahvipöytäkeskusteluihin kotikisojen aikana.

Lauri Lehtinen muistuttaa aiemmista saavutuksista.

14.4.2019 23:39 | Päivitetty 14.4.2019 23:41

Aamulehti

Viimeinen puolitoistaviikkoinen kirjattiin isoin ja riemukkain kirjaimin suomalaiseen jääkiekkohistoriaan. Naisten jääkiekkomaajoukkue rikkoi MM-kotikisoissa 29 vuotta kestäneen tavan.

MM-kisojen finaali oli kirjattu niin pitkään joko Yhdysvallat–Kanada tai Kanada–Yhdysvallat. Ei enää.

Historiallinen MM-hopea on upea saavutus, mutta liki yhtä kova juttu on se, että Naisleijonat nousi suomalaisten kahvipöytäkeskusteluihin. Finnpanel on julkaissut tv-katsojaluvut kisojen ensimmäiseltä viikolta, jolloin Naisleijonat kohtasi Yhdysvallat ja Venäjän alkulohkossa.

Avausottelu Yhdysvaltoja vastaan keräsi 315 000 keskikatsojaluvun ja yli miljoonan ihmisen tavoittavuuden. Keskikatsojamäärä oli TV2:n viikon viidenneksi korkein.

Naisleijonat käytti kotikisojen tuoman huomion maksimaalisesti. Näkyvyys, uudet harrastajat tai naispelaajien ansaitsemat eurot eivät jatkossakaan tule helpolla, mutta tätä parempaa pohjaa kehitykselle ei voitu saada.

Maajoukkueeseen satsattiin täksi vuodeksi paljon. 22 kokenutta pelaajaa sai Opetus- ja kulttuuriministeriön 10 000 euron apurahan, viisi nuorempaa 6 000 euron apurahan. Joukkue keräsi yhteensä 250 000 euron potin. Summa ei tee kenestäkään kroisosta, mutta se auttaa kunkin urheilijan arkea valtavasti.

Lisäksi jääkiekko oli Suomen Olympiakomitean eniten tukirahaa saanut talvilaji 420 000 eurolla. Jääkiekon saaman tuen yksi pääkohteista oli juuri naisten maajoukkue.

Kun Naisleijonat pokkasivat sunnuntaina hopeamitalit Espoon areenassa, oli helppo todeta, että jokainen satsattu euro tiesi paikkansa. Sinivalkoiset olivat parhaimmillaan, kun joukkue ja koko laji sitä eniten kaipasivat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut