Uudet ravintolarajoitukset saavat aikaan valtavan sekasotkun - Kolumnit - Aamulehti

Uudet ravintolarajoitukset saavat aikaan valtavan sekasotkun

20.10.2020 17:05 | Päivitetty 20.10.2020 17:09

Aamulehti

Onhan se hyvä, että koronapirulaista vastaan taistellaan kaikin mahdollisin keinoin, mutta uusista, täsmennetyistä ravintolarajoituksista on kyllä tulossa semmoinen suo, että sinne uppoaa pian ravintoloitsija, tätä valvova viranomainen ja varmaan asiakaskin.

Jos ennustaa pitäisi, niin marraskuun alusta alkaen moni pubi aloittaa ruokatarjoilun. Palaamme siis ikimuistoiselle 1960-luvulle, jolloin ravintolassa sai oluen vain jos tilasi myös voileivän. Samalla vauhdilla voisimme määrätä miesasiakkaille kravattipakon ja estää naisia saapumasta ravintolaan ilman miesseuralaista. No, leikki sikseen.

Käsityskykyni ei riitä ymmärtämään, kuka esimerkiksi Tampereella päättää, mitä ravintolaa mitkäkin rajoitukset koskevat. Kaupungissa on satoja erilaisia ravintoloita, joista osan voi määritellä yhtä lailla pubiksi kuin ruokaravintolaksi. Otan esimerkiksi gastropubit. Sittenkin, jos joku tällaisen määrittelytyön ehtisi tehdä, kuka sitä ehtisi valvoa.

Kaiken huippu on, että tähän astikin tamperelaiset ravintoloitsijat ovat lukeneet rajoituksista lähinnä sanomalehdistä. Mitään viranomaisohjeita ei ravintoloitsijalle asti ole kuulemma päätynyt. Entä jos ravintoloitsija ei lue sanomalehteä?

Eikä tässä kaikki. Tiistaina kokoontuneen Pirkanmaan koronanyrkin mukaan viime viikon koronatartunnoista vain kolme oli peräisin baareista.

Saunaillasta tartunnan sen sijaan sai 23 henkilöä.

Kielletään saunominen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?