Perinteinen kesätapahtuma täydentyy Instagram-runokurssilla ja pakohuonepelillä

Pentinkulman päivät järjestetään Urjalassa ensi kesänä 45. kerran. Ohjelmassa on paljon uutta, mutta tänäkin vuonna festivaali huipentuu Väinö Linnaan.

Pentinkulman päivät on suosittu kesätapahtuma Urjalassa. Viime vuonna politiikan tutkija Mika Aaltola veti salin täyteen.

Aamulehti

Urjalassa järjestettävä kirjallisuustapahtuma Pentinkulman päivät järjestetään ensi kesänä jo 45. kerran. Perinteinen tapahtuma järjestetään 3.–6. elokuuta.

Kirjallisuusfestivaalin teemana on tänä vuonna rauha. Rauhaa ja rauhattomuutta pohditaan puheenvuoroissa eri näkökulmista. Osansa saavat niin mielenrauha, luonnonrauha, lähisuhdeväkivalta kuin levoton maailmantilannekin. Sodasta, rauhasta ja maailmantilanteesta puhuu Suomen puolustusvoimain entinen komentaja Ari Puheloinen.

Tiedettä ja taidetta

Uutuutena Pentinkulman päivillä toteutetaan Urjalan keskusta-alueella tapahtuva, erityisesti nuorille ja aikuisille suunnattu pakohuonepeli. Peli perustuu yläkoululaisten kirjoittamaan tarinaan. Perheen pienimmille suunnattu Lasten Penttarit järjestetään perjantaina. Luvassa kirjailijavieraita, sanataiteilua ja kirjainseikkailuja.

Kirjatorin esiintyjiä avajaispäivänä ovat kirjailijat Maria Turtschaninoff, Anneli Kanto, Helena Immonen ja historioitsija Ari Turunen. Luvassa on myös Kirsi-Kaisa Sinisalon ja Pekka Heikkisen toiverunohetki. Runoa lasin äärellä -iltaklubilla Nuutajärven lasikylässä esiintyvät lavarunoilijat Anna Elina Isoaro ja Kalle Talonen & Nenä.

Tieto-Finlandian saanut Ville-Juhani Sutinen pohtii lauantaina kirjailijan vastuuta ja Laura Lindstedt sekä Sinikka Vuola lähisuhdeväkivaltaa kirjansa 101 tapaa tappaa aviomies pohjalta. Ohjelman huipentaa näyttelijä Eeva Soivion esitys Mustarastas. Nuutajärven Lasimakasiinissa järjestettävän PenttariKlubin musiikista vastaa Heikki Salon Miljoonasade Duo.

Linna ja Holmberg

Sunnuntai päättyy Väinö Linna -teemaiseen kokonaisuuteen, jossa esiintyvät isästään Kalle Holmbergista elämäkerran kirjoittanut Anniina Holmberg ja Täällä Pohjantähden alla -teoksen Pyynikin kesäteatteriin sovittanut näytelmäkirjailija Sami Keski-Vähälä. Tiedemaailman vieraita ovat Turun yliopiston biodiversiteettiyksikön johtaja Ilari Sääksjärvi, kardiologian Juhani Airaksinen ja kasvatuspsykologian professori Niina Junttila.

Päivien aikana pidetään jälleen myös E80-esikoiskirjailijaseminaari, joka kokoaa Urjalaan kaksitoista viime vuoden aikana esikoisteoksensa julkaissutta kirjailijaa. Lisäksi festivaalin yhteydessä järjestetään kirjoittajakursseja, kuten nuorille suunnattu Instagram-runoilijakurssi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut