Jokaisen koulussa työskentelevän aikuisen kannattaa lukea kaunokirjallisuuden tuore Finlandia-voittaja ja sietää sen mahdollisesti aiheuttama ärtymys

Piispa Mari Leppänen valitsi Iida Rauman Hävitys-romaanin kaunokirjallisuuden Finlandia-voittajaksi. Järisyttävän hyvä pahan mielen romaani vaatii yhteiskunnallisesti ajateltuna tärkeimmältä kohderyhmältään eli opettajilta vankkaa kritiikinsietokykyä, kirjoittaa Aamulehden toimittaja Ilari Leppäniemi.

Iida Rauma (s. 1984) on uusi kaunokirjallisuuden Finlandia-voittaja romaanillaan Hävitys. Turussa asuva Rauma kuvattiin Turun Ylioppilaskylässä tammikuussa 2022.

30.11.2022 19:52

Aamulehti

Vuoden 2022 kaunokirjallisuuden Finlandia-kisan toiseksi suurin voittaja on kirjailija Iida Rauma ja suurin suomalainen koulu, ehkä.

Finlandia-voittoa suurempaa näkyvyyslisää ei kirjoille Suomessa löydy. Näkyvyys tarkoittaa lisää lukijoita. Ja koska Rauman kirjoittama Hävitys (Siltala) on etenkin koulun valtasuhteiden käsittelyn osalta Tärkeä Romaani, on koulun kannalta sitä parempi, mitä useampi sen ajatuksiin perehtyy.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut