Sometähtiä ja pieruhuumoria – poimi Tampereen Kirjafestareiden ohjelmasta tärpit lapsiperheille

Tampereen Kirjafestareiden laajasta tarjonnasta löytyy paljon tekemistä koko perheelle. Listasimme ohjelmasta täsmävinkit lapsiperheen festariviikonloppuun.

Tubetähdet Elina ja Sofia kertovat Kirjafestareilla esiintymistaitojen saloista sunnuntaina.

21.11. 16:38

Tunnetaitoja kaikenikäisille

Tunnetaitojen harjoitteleminen tekee hyvää koko perheelle. Lauantaina 3. joulukuuta Tampere-talon Duetto 1 -salissa onkin tarjolla tuhti paketti tunteista ja niiden käsittelemisestä.

Mentaalivalmentaja Jenni Sofia ja kiroilevan siilin luoja Milla Paloniemi keskustelevat kello 13 tunnetaidoista ja niitä käsittelevästä Miksi siili kiroilee? -kirjastaan. Heti perään samaa aihetta lähestytään leikki-ikäisten näkökulmasta Pirjo Suvilehdon Pikku poni ja tunteet -kirjan kautta.

Pierut toimivat aina

Jos lapset haluaa saada innostumaan, pieruhuumori on varma valinta. Kirjafestareilla pieruilla, röyhyillä ja kevyellä kauhulla retostellaan lauantaina Duetto 2 -salissa kello 12.30.

Kirjailija Roope Lipasti kertoo Lemuetsivistä ja siitä, miten äänikirjasta luodaan efektien avulla vielä astetta paperikirjaa löyhkäävämpi kokemus.

Roope Lipasti on tuttu muun muassa Lätkä-Lauri-kirjoistaan. Lauantaina hän puhuu festareilla Lemuetsivistä.

Lastenkirjallisuuden mestareita

Lauantaina festareilla pääsee kuulemaan kotimaisen lastenkirjallisuuden palkittuja konkareita. Lähes sata lasten- ja nuortenkirjaa julkaissut Tuula Kallioniemi kertoo Duetto 2 -salissa tarinakokoelmastaan Pipo puussa kello 11.30.

Mauri Kunnas kertoo uutuuskirjastaan Pippendorfin kirjavat kummitukset Duetto 1 -salissa kello 14.30 Luvassa on juttuja myös muista Koiramäen hahmoista.

Sometähtien hehkua

Sunnuntaiaamupäivän ohjelmassa on sekä tosielämästä että lastenkirjallisuudesta tuttuja sometähtiä. Tubettajasiskokset Elina ja Sofia avaavat kuulijoille esiintymistaitojen saloja Duetto 1 -salissa kello 11.

Heti perään Päivi Lukkarila ja Milla Paloniemi kertovat samassa salissa Super-someponi Kemppainen -lastenromaanistaan, jossa Kerrostaloponi Kemppaisesta tulee yllättäen somehitti.

Tuula Kallioniemi kertoo lauantaina kirjastaan Pipo Puussa.

Onnenpyörä ja sanataiteilua

Messuosastoilta löytyy lapsiperheille monta hyvää käyntikohdetta. Esimerkiksi Suomen lasten- ja nuortenkirjailijat ry:n osastolla lapset saavat pyörittää onnenpyörää ja vanhemmille on tarjolla kahvia.

Tampereen kaupunginkirjaston ja Lastenkirjainstituutin osastolla pääsee tekemään sanataidetehtäviä ja testaamaan, millainen lukija itse on.

Hyödynnä pakettitarjoukset

Tampereen Kirjafestareiden lipulla pääsee festariviikonloppuna Muumimuseoon alennushintaan.

Myynnissä on myös yhdistelmälippuja, joilla pääsee sekä Kirjafestareille että Tampere-talon Lumiukko-esityksiin lauantaina.

Tampereen Kirjafestarit Tampere-talossa 3.-4.12.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut