Nämä kuusi teosta kilpailevat lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandiasta

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-voittajan valitsee Ernest Lawson.

9.11. 10:37 | Päivitetty 9.11. 10:48

Helsinki

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden tämän vuoden Finlandia-ehdokkaat on julkistettu.

Katja Bargum on ehdolla teoksellaan Myrornas rekordbok, suomeksi Muurahaisten ennätyskirja (Teos). Jenny Lucanderin kuvittama ja Veera Antsalon suomentama tietoisku muurahaisista opettaa myös, miten pienikokoisten voimapesien elämää voi itse tutkia.

Siskosten Sofia Chanfreaun kirjoittama ja Amanda Chanfreaun kuvittama teos Giraffens hjärta är ovanligt stort, suomeksi Kirahvin sydän on tavattoman suuri (S&S) kertoo Kirahvisaarella isänsä kanssa asuvasta Vegasta, joka lähtee seikkailuun saadakseen lisää tietoa äidistään. Fantasiamaailmaan sijoittuvan tarinan on suomentanut Outi Menna.

Saara Kekäläisen kirjoittama ja Reetta Niemensivun kuvittama Valpuri ja vaarallinen aamupuuro (Tammi) kertoo polvenkorkuisen Valpurin ja puuron kaksintaistelusta, joka kulkee mielikuvituspaikasta toiseen.

Reetta Niemelän kirjoittamassa ja Katri Kirkkopellon kuvittamassa teoksessa Mustan Kuun majatalo (Lasten Keskus) luonnonvaraisten eläinten ja ympäristön suojelun teemat nivoutuvat kansanperinteeseen ja mytologiaan.

Marisha Rasi-Koskisen nuortenromaani Pudonneet (WSOY) kertoo tarinan kolmesta nuoresta, jotka etsivät unelmiaan ja elämänsä suuntaa. Rasi-Koskinen voitti ensimmäisen lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintonsa teoksellaan Auringon pimeä puoli vuonna 2019.

Ellen Strömbergin ehdolla oleva nuortenromaani Vi ska ju bara cykla förbi, suomeksi Mehän vaan mennään siitä ohi (S&S) kertoo Mandan ja Malin viimeisestä keväästä yläasteella. Teoksen on suomentanut Eva Laakso.

Voittajateoksen valitsee tänä vuonna näyttelijä, juontaja ja luokanopettaja Ernest Lawson.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut