Etsitkö luettavaa? Neljä Tampereen Kirjafestareilla esiintyvää kirjailijaa kertoo, mitkä kirjat ovat tänä vuonna tehneet heihin vaikutuksen

Aamulehti pyysi Juha Hurmetta, Eeva Turusta, Matti Mörttistä ja Marisha Rasi-Koskista suosittelemaan kolmea vuonna 2022 lukemaansa kirjaa. Painotus oli kirjoissa, jotka on myös julkaistu tänä vuonna. Kirjailivat nostivat esiin monipuolisen kattauksen romaaneja, runoutta, esseitä ja tietokirjallisuutta.

Kirjailijat Juha Hurme, Eeva Turunen, Matti Mörttinen ja Marisha Rasi-Koskinen kertovat tässä jutussa vuoden suosikkikirjansa.

21.11. 20:20

Aamulehti

Juha Hurme: ”Paras lukemani selvitys, mitä Suomessa silloin tapahtui”

1. Sielujen yö. Virolaisen Karl Ristikiven vuoden 1953 romaani julkaistiin syyskuussa Jouko Vanhasen suomentama. Kustantaja Enostone.

”Kulttuuriteko. Maineikas virolainen kirjailija, jota meillä ei tunneta juuri ollenkaan. En minäkään tuntenut. Sielujen yö on modernistinen, varsin rohkea teos, jossa Ristikivi kuvaa pakolaisuuttaan. Hän joutui lähtemään toisen maailmansodan aikana Virosta Suomen kautta Ruotsiin. Iätön kirja pakolaisuudesta ja tilanteesta, jossa ihmisen identiteetti alkaa särkyä, kun sillä ei ole enää paikkaa missä olla. Rakenteellisestikin rohkea kirja, vaikea verrata mihinkään. Ilo lukea myös sanataiteellisten ansioiden tähden.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut