Tampereen yliopiston professori Marja Jylhä sai vuoden tietokirjailija­palkinnon

Palkinnot jaettiin Helsingin kirjamessuilla. Palkittuja on kaikkiaan viisi.

Palkintoperusteluissa kehutaan professori Marja Jylhän näkemysten vanhustenhuollosta olevan perusteltuja ja rakentavia. Jylhä kuvattiin marraskuussa 2021.

29.10. 12:17

STT

Marja Jylhä, Juha Laaksonen, Juri Nummelin, Osmo Pekonen ja Pirjo Saarnia ovat saaneet vuoden 2022 tietokirjailijapalkinnot. Palkinnot jaettiin lauantaina Helsingin kirjamessuilla.

Tietokirjailijapalkinnot myönnetään tunnustuksena laajasta ja ansiokkaasta tietoteostuotannosta. Palkinnot jaettiin nyt 22. kerran.

Palkinnot myöntää Suomen tietokirjailijat ry, ja kukin palkinto on suuruudeltaan 8 000 euroa. Ne rahoitetaan Kopioston keräämillä tekijänoikeuskorvauksilla.

Tampereen yliopiston gerontologian professori Marja Jylhä kirjoittaa sekä tutkimuskirjallisuutta että yleistajuista tietokirjallisuutta vanhuudesta. Palkintoperusteluissa hänen näkemystensä vanhustenhuollosta kerrotaan olevan perusteltuja ja rakentavia.

Lue lisää: Pitkäikäisyys on suomalainen menestystarina, jota on tavoiteltu hartaasti – Gerontologian professori Marja Jylhä: ”Nyt näyttää siltä, ettei maamme haluakaan sitä”

Luontotoimittaja ja valokuvaaja Juha Laaksonen taas on teoksissaan käsitellyt muun muassa luonnon monimuotoisuutta. Hänet tunnetaan kirjallisen tuotantonsa lisäksi myös radion Luontoillasta sekä Suomen luontoa käsittelevistä podcasteista.

Juri Nummelin on populaarikulttuuriin erikoistunut tietokirjailija, joka on yleistajuisissa tieto- ja hakuteoksissaan käsitellyt muun muassa kioskikirjallisuutta, lännenkirjailijoita sekä kauhu- ja jännityskirjallisuutta.

Osmo Pekonen saa palkinnon postuumina, sillä hän kuoli 12. lokakuuta. Palkinnosta päätettiin jo elokuussa 2022. Pekonen oli matemaatikko ja historioitsija, joka kirjoitti laajasti niin matematiikasta, historiasta kuin lapintutkimuksestakin, perusteluissa kerrotaan.

Ravitsemusterapeutti ja terveystieteiden maisteri Pirjo Saarnia on kirjoittanut yhdeksän ravintokirjaa ja muun muassa kumonnut teoksissaan erilaisia ravitsemukseen liittyviä uskomuksia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut