Lastenkirjainstituutin Onnimanni-palkinto jaettiin Tampereen kirjamessuilla LANU!-lastenkirjafestivaalille - Kirjat - Aamulehti

Lastenkirjainstituutin Onnimanni-palkinto jaettiin Tampereen kirjamessuilla LANU!-lastenkirjafestivaalille

Virtuaalitapahtumana toteutettu festivaali sai kiitosta etenkin valtakunnallisesta tavoitettavuudesta.

4.12.2021 14:31

Aamulehti

Tampereen kirjamessuilla lauantaina jaetun, vuoden 2021 Onnimanni-palkinnon sai virtuaalinen LANU!-kirjallisuusfestivaali.

Tampereella toimivan Lastenkirjainstituutin jakaman palkinnon sai nyt ensimmäistä kertaa kokonaan verkossa toteutettu tapahtuma.

Toukokuussa 2021 toista kertaa järjestetty LANU! sai raadilta kiitosta oivaltavasta ja ajassa kiinni olevasta konseptista sekä monipuolisesta sisällöstä.

Festivaali on suunnattu lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille, se tavoittaa valtakunnallisesti myös muut kirjallisuuden harrastajat, tekijät ja ammattilaiset. Etenkin opettajille tapahtumassa on tarjolla runsaasti materiaaleja eri oppiaineissa hyödynnettäväksi.

Onnimanni-palkinnon raati toivookin, että LANU!-kirjallisuusfestivaalia jatketaan vuotuisena, virkistävänä tapahtumana.

Lastenkirjainstituutin Onnimanni-palkintoa on jaettu vuodesta 1993 saakka lasten- ja nuortenkirjallisuutta edistävästä teosta tai toiminnasta. Palkinnon voi saada yksittäinen henkilö tai yhteisö. Tunnustuspalkintoon kuuluu Marjatta Kurenniemen saturomaani Oli ennen Onnimanni sekä kolme raha-arpaa.

Vuoden 2021 Onnimanni-palkinnon raadissa toimivat kirjastonhoitaja Marjo Mannila, raadin puheenjohtajana, kuvittaja Sari Airola, kirjailija Juha-Pekka Koskinen sekä Lastenkirjainstituutin edustajat Marketta Könönen ja Anna Tiitinen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut